Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
(MSc IN APPLIED INFORMATICS)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συμπληρωματική πρόσκληση για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 12/07/2016

Συμπληρωματική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου αριθμού εισακτέων στις κατευθύνσεις:

2η κατεύθυνση: Υπολογιστικές Μέθοδοι και Εφαρμογές (Computational Methods and Applications)

3η κατεύθυνση: Επιχειρηματική Πληροφορική (Business Computing)

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει  για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 την έναρξη λειτουργίας του 14ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (MSc in Applied Informatics). Το Π.Μ.Σ. περιλαμβάνει τις παρακάτω Κατευθύνσεις:

  1. Τεχνολογίες Συστημάτων Υπολογιστών και Δικτύων (Computer Systems and Network Technologies)
  2. Υπολογιστικές Μέθοδοι και Εφαρμογές (Computational Methods and Applications)
  3. Επιχειρηματική Πληροφορική (Business Computing)
  4. Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Τεχνολογία Καινοτομίας (E-Business and Innovation Technology)

Η συνολική διάρκεια των σπουδών για το Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα. Η διδασκαλία των μαθημάτων εκτείνεται σε δύο διδακτικά εξάμηνα ενώ το τελευταίο εξάμηνο περιλαμβάνει την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Για το Πρόγραμμα μερικής φοίτησης η χρονική διάρκεια είναι δύο (2) επιπλέον εξάμηνα.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πληροφορικής, Μηχανικών Η/Υ, Πολυτεχνικών σχολών, Θετικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, πτυχιούχοι ΑΣΕΙ, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

O φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής δικαιολογητικά:

1. Έντυπη αίτηση,

2. Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα (υποβάλλεται σε έντυπο που μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ ή στη Γραμματεία του ΠΜΣ),

3. Απλό φωτοαντίγραφο πτυχίου/διπλώματος. Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο αλλοδαπής, απαιτείται το νόμιμα μεταφρασμένο και επικυρωμένο αντίγραφο μαζί με την απόφαση αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ.

4. Απλό φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή μέσο όρο).  Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο αλλοδαπής απαιτείται  το  νόμιμα μεταφρασμένο και επικυρωμένο αντίγραφο.

5. Δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ (σύμφωνα με την προτεινόμενη ή με άλλη φόρμα),

6. Αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση) ή ανώτερο, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο γίνεται αποδεκτό από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού(η απόδειξη της γλωσσομάθειας γίνεται σύμφωνα με όσα καθορίζονται από τις προκηρύξεις διαγωνισμών του ΑΣΕΠ)) ή TOEFL (Test of English as a Foreign Language) με σκορ τουλάχιστον 72 στο Internet-based test, προσκομιζόμενο σε νόμιμα μεταφρασμένο και επικυρωμένο αντίγραφο.

7. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις, Διακρίσεις, λοιποί τίτλοι σπουδών πλην του πρώτου πτυχίου (εάν υπάρχουν), τίτλοι ξένων γλωσσών πέραν της αγγλικής (εάν υπάρχουν),

8. Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας (εάν υπάρχουν) με την προσκόμιση αναλυτικής κατάστασης ενσήμων.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΠΜΣ, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας εισαγωγής και αξιολόγησης από την ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://mai.uom.gr.

Κατεβάστε από εδώ το φυλλάδιο με συνοπτική παρουσίαση του αναμορφωμένου ΠΜΣ.

Υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν και τελειόφοιτοι φοιτητές, οι οποίοι θα έχουν περατώσει επιτυχώς τις προπτυχιακές τους σπουδές πριν από τη λήξη των εγγραφών και θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο ΠΜΣ. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος δεν προσκομίσει αντίγραφο πτυχίου ως βαθμός πτυχίου θα υπολογισθεί ο τρέχων Μ.Ο. της αναλυτικής βαθμολογίας, ο οποίος δεν αλλάζει μετά από την κατάθεση του αντίγραφου πτυχίου.

Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα γίνονται δεκτοί μέχρι και 31/8/2016 στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατία 156, 54636 Θεσσαλονίκη, 4ος όροφος Γ΄κτιρίου, Γρ.422, Τηλέφωνο- Fax: 2310-891734, θυρίδα Νο.89, Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:00-15:00 (Πληροφορίες: κα. Σιδηρά Ευτυχία & κα. Καρκανιά Ιωάννα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )


Εκτύπωση