edu.klimaka.gr

Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής (Παιδαγωγικό Φλώρινας)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Το Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις «Επιστήμες της Αγωγής» (ΦΕΚ 1409 τ. Β΄/3-6-2014 και 2887 τ. Β΄/30-12-2015) για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, από 20 Μαΐου έως και 15 Ιουλίου 2016, στις εξής κατευθύνσεις:

  1. Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (σαράντα πέντε θέσεις)
  1. Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση − Bilingual Special Education
    (Η κατεύθυνση αναστέλλει τη λειτουργία της για το ακ. έτος 2016-2017και δεν θα δεχθεί εισακτέους)
  1. Πολιτισμικές Σπουδές-Σημειωτική και Επικοινωνία /Cultural Studies – Semiotics and Communication (σαράντα πέντε θέσεις)
  • κάντε την αίτηση σας εδώ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ στις «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ»

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα (4) εξάμηνα

Πιστοποιείται η Παιδαγωγική επάρκεια

Κύκλοι μαθημάτων : (θεωρητικά, εργαστηριακά, συμπυκνωμένα και εντατικά, με σύγχρονη και ασύγχρονη διαδικτυακή επικοινωνία, ανάλογα με την κατεύθυνση)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Το Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις «Επιστήμες της Αγωγής» (ΦΕΚ 1409 τ. Β΄/3-6-2014 και 2887 τ. Β΄/30-12-2015) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στις εξής κατευθύνσεις:

1. Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (σαράντα πέντε θέσεις) τα μαθήματα θα γίνονται αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα (http://epistimesagogis.nured.uowm.gr

2. Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση − Bilingual Special Education, τα μαθήματα θα γίνονται στην ελληνική ή και αγγλική γλώσσα (http://www.nured.uowm.gr/bilingualspecialeducation)
Η κατεύθυνση αναστέλλει τη λειτουργία της για το ακ. έτος 2016-2017 και δεν θα δεχθεί εισακτέους.

3. Πολιτισμικές Σπουδές-Σημειωτική και Επικοινωνία /Cultural Studies - Semiotics and Communication (σαράντα πέντε θέσεις), τα μαθήματα θα γίνονται στην ελληνική ή και αγγλική γλώσσα (http://semiotics.nured.uowm.gr)

Οι κατευθύνσεις μπορεί να πραγματοποιούν συμπυκνωμένα και εντατικά μαθήματα καθώς με χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης διαδικτυακής επικοινωνίας. Τα μαθήματα θα γίνονται στην ελληνική γλώσσα και, εφόσον υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από ικανοποιητικό αριθμό συμμετεχόντων, η κατεύθυνση 3. Πολιτισμικές Σπουδές-Σημειωτική και Επικοινωνία /Cultural Studies - Semiotics and Communication θα προσφέρει μαθήματα και στην αγγλική γλώσσα για όσους δε γνωρίζουν την ελληνική.

Για τη φοίτηση στο ΠΜΣ απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, σε ημερομηνίες εγκαίρως γνωστοποιημένες, τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.950 ευρώ (800 ευρώ με την έναρξη των εξαμήνων Α΄, Β΄, Γ΄ και 550 ευρώ στο Δ΄ εξάμηνο).

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, μετά από συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, πτυχιούχοι τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι φοιτητές/τριες, αρκεί να προσκομίσουν βεβαίωση περάτωσης σπουδών με αναγραφή της βαθμολογίας τους.

Ι. Απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. Αίτηση και βιογραφικό σημείωμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο:
http://diaviou.nured.uowm.gr/metaptyxiako/form.php

2. Τίτλοι σπουδών και αναλυτικές βαθμολογίες όπου θα αναγράφεται ο ακριβής μέσος όρος βαθμολογίας / οι τίτλοι σπουδών της αλλοδαπής πιστοποιούνται με βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ

3. Αποδειγμένη γνώση, επιπέδου Β2, μιας ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά) όπως πιστοποιείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο γίνεται αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ στο σύνδεσμο:
(http://www.asep.gr/portalfiles/dynamic/c383530/fa.file/0/MERIKH_PAR_LANG_el_GR.doc).

4. Απλή φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

Στην αξιολόγηση για την τελική επιλογή των υποψηφίων συνεκτιμώνται οι ακόλουθοι παράγοντες:

1. Βαθμός πτυχίου (50 μόρια, βαθμός πτυχίο x 5)

2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (4 μόρια)

3. Διδακτορικό δίπλωμα (6 μόρια)
* Όσοι κατέχουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα μοριοδοτούνται με το μέγιστο (6 μόρια).

4. Πτυχιακή εργασία (10 μόρια) σχετική:
α) με Γλώσσα ή Γλωσσική Εκπαίδευση, (για την κατεύθυνση υπ΄αρ. 1) και
β) με ζητήματα Ιστορίας και Πολιτισμού, με εκπαιδευτικές πρακτικές και παραγωγή εικαστικού ή πολυτροπικού ψηφιακού υλικού, για την κατεύθυνση υπ’ αρ. 3

5. Επάρκεια γνώσης 2ης ξένης γλώσσας επιπέδου Β2 και άνω (3 μόρια)

6. Αποδειγμένη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα αναγνωρισμένου φορέα σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ (3 μόρια συνολικά) (ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο, μέγιστος χρόνος 3 εξάμηνα)

7. Αποδειγμένη συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα αναγνωρισμένου φορέα σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ (7,5 μόρια συνολικά) (ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο, μέγιστος χρόνος 4 εξάμηνα)

8. Δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά (6 μόρια συνολικά) (μέγιστος αριθμός εργασιών 4)

9. Προφορικές ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια (3 μόρια συνολικά) (μέγιστος αριθμός ανακοινώσεων 3)

10. Αναρτημένες ανακοινώσεις- poster σε επιστημονικά συνέδρια (1,5 μόρια συνολικά) (μέγιστος αριθμός ανακοινώσεων 3).

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται σε απλή φωτοτυπία (χωρίς επικύρωση).

Στο κριτήριο υπ΄ αριθμ. 4, η πτυχιακή εργασία μοριοδοτείται όταν είναι σχετική:
• Στην κατεύθυνση “Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας” με τα γνωστικά αντικείμενα της Γλώσσας ή Γλώσσας και Εκπαίδευσης.
• Στην κατεύθυνση “Πολιτισμικές Σπουδές-Σημειωτική και Επικοινωνία /Cultural Studies - Semiotics and Communication ” με τα γνωστικά πεδία της Ιστορίας και του Πολιτισμού, της Επικοινωνίας, της Σημειωτικής, και μελέτες περίπτωσης για εκπαιδευτικές πρακτικές, παραγωγή εικαστικού, ή πολυτροπικού, ψηφιακού υλικού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μοριοδότηση είναι η αναγραφή και του τίτλου της πτυχιακής (όχι μόνο ο βαθμός) στην αναλυτική βαθμολογία. Σε διαφορετική περίπτωση υποβάλλεται σχετική βεβαίωση της Γραμματείας (αναγραφή θέματος, βαθμού και επιβλέποντος/ουσας Καθηγητή/τριας) ή αντίτυπο κατά προτίμηση σε cd.

Στο κριτήριο υπ’ αρ. 7, που αναφέρεται στα επιμορφωτικά προγράμματα θα μοριοδοτηθούν:
i. Οι απόφοιτοι των Διδασκαλείων: εξάμηνα τέσσερα (4)
ii. Οι απόφοιτοι ΑΣΠΑΙΤΕ: εξάμηνα δύο (2)
iii. Οι κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ: εξάμηνα τέσσερα (4)
iv. Οι κάτοχοι βεβαίωσης ή πιστοποιητικού επιμόρφωσης του Προγράμματος ΤΠΕ-(οι δύο κύκλοι): εξάμηνο ένα (1)
v. Επιπλέον μοριοδοτούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων τουλάχιστον 50 ωρών έκαστο, το οποίο λογίζεται ως 1 (ένα) εξάμηνο (μόνο όταν δεν αναγράφεται χρονικό διάστημα).

Η συμμετοχή σε σεμινάρια θα αξιολογηθεί διαφοροποιημένα κατά κατεύθυνση (π.χ. οι βεβαιώσεις BRAIILΕ, νοηματικής δεν μοριοδοτούνται στις κατευθύνσεις υπ’ αρ. 1 &3 και γι’ αυτόν το λόγο να μην αποστέλλονται).

Βεβαιώσεις παρουσιάσεων πρότζεκτ, εισηγήσεων ή προφορικών ανακοινώσεων σε ημερίδες διαφόρων φορέων λαμβάνονται υπόψη, μόνο όταν σ’ αυτές υπάρχει επιστημονική επιτροπή.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης ολιγόωρων ή ολιγοήμερων επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων δεν μοριοδοτούνται.

Στα κριτήρια υπ’ αρ. 7, 8, 9 και 10 απαιτείται η προσκόμιση βεβαιώσεων συμμετοχής ή αντίγραφα των σχετικών άρθρων (απλή φωτοτυπία). Η αξιολόγηση τους θα γίνει βάσει της συνάφειας με την κατεύθυνση στην οποία υποβάλλονται.

ΙΙ. ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων

Οι υποψήφιοι/ες θα υποβάλουν την αίτηση- αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα μόνο ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://diaviou.nured.uowm.gr/metaptyxiako/form.php
και θα αποστείλουν ή θα καταθέσουν αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά υπ’ αριθμ. 2 έως 4 καθώς και όσα από τα πρόσθετα διαθέτουν κατά το χρονικό διάστημα από 20 Μαΐου έως και 15 Ιουλίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως. Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στις δύο κατευθύνσεις (ξεχωριστή αίτηση ανά κατεύθυνση) αποστέλλοντας ένα φάκελο υποψηφιότητας και καταθέτοντας μόνο ένα τέλος συμμετοχής.

Για το δικαίωμα συμμετοχής τους οι υποψήφιοι καταβάλουν τέλος συμμετοχής 20 € σε Ειδικό Λογαριασμό του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας:
Τράπεζα Πειραιώς
GR60 0172 2500 0052 5002 6860 673

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο έντυπο κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται η αιτιολογία: τέλος συμμετοχής και το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.
Το απόκομμα της κατάθεσης αποστέλλεται συνοδευτικά με το φάκελο του υποψηφίου/ας στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. (Σε περίπτωση μη επιλογής του υποψηφίου/ας το τέλος συμμετοχής δεν επιστρέφεται).

Ταχυδρομική διεύθυνση:
Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Τμήματος Νηπιαγωγών του ΠΔΜ
(Αναγραφή των κατευθύνσεων του ΠΜΣ, στις οποίες υποβάλλατε αίτηση)
2οχλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας-Νίκης
Τ.Κ. 53100

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέχουν στις ιστοσελίδες :
http://www.nured.uowm.gr
http://epistimesagogis.nured.uowm.gr
http://semiotics.nured.uowm.gr
ή να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΠΜΣ του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ώρες συνεργασίας 11:00-13:00, τηλ.: 2385055115, αρμόδια κ. Π. Τερζή).

Η Διευθύντρια του ΠΜΣ
Αναστασία Αλευριάδου

Αν. Καθηγήτρια Π.Τ.Ν. / Π.Δ.Μ.

Σχετικά Άρθρα