Υποτροφίες για (μετα)Διδακτορική έρευνα στη Ρουμανία στα πλαίσια της Γαλλοφωνίας

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ-ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ
& ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Πληροφορίες: Α.Ρούβαλη
Ηλ. Δ/νση: des-art(ΑΤ)minedu.gov.gr
Τηλ: +30 210 344 3129

ΘΕΜΑ: «Υποτροφίες σύντομης διάρκειας στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας για διδακτορική ή μεταδιδακτορική έρευνα σε Ρουμανικά ΑΕΙ».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας προκήρυξε υποτροφίες σύντομης διάρκειας τριών ως οκτώ (3-8) μηνών για διδακτορική και μεταδιδακτορική έρευνα στα κυριότερα Ρουμανικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για το 2015 στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας.

Οι υποτροφίες υπό την επωνυμία «Ευγένιος Ιονέσκο» (Eugen Ionescu) χορηγούνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (OIF), στον οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα και η Ρουμανία ως πλήρη μέλη. Το πρόγραμμα διαχειρίζεται το Πανεπιστημιακό Γραφείο Γαλλοφωνίας (AUF), με εκπροσώπηση του στο Βουκουρέστι (Γραφείο Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προέρχονται από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα – μέλος του Πανεπιστημιακού Γραφείου Γαλλοφωνίας, (AUF), να είναι διδακτορικοί φοιτητές ηλικίας μικρότερης των 40 ετών, για την υποτροφία διδακτορικής έρευνας, ή ερευνητές ή και καθηγητές εν ενεργεία στο εν λόγω εκπαιδευτικό Ίδρυμα, κάτοχοι διδακτορικού τίτλου επί όχι λιγότερα των πέντε (5) ετών και ηλικίας μικρότερης των 47 ετών, για την υποτροφία μεταδιδακτορικής έρευνας.

Προτείνονται σχεδόν όλα τα επιστημονικά πεδία, περιλαμβανομένων των Τεχνών, των Γλωσσών και του Τουρισμού.

Γλώσσα: απαραιτήτως Γαλλική.

Η υποτροφία περιλαμβάνει εισιτήριο μετ’ επιστροφής και μηνιαία αποζημίωση για μεν τους διδακτορικούς υποτρόφους 800 Ευρώ για δε τους μεταδιδακτορικούς υποτρόφους 1.000 Ευρώ.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής αποστολής του πλήρους φακέλου: 14 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.00 (τοπική ώρα Βουκουρεστίου Ρουμανίας).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν απευθείας σε επαφή με τα Ρουμανικά πανεπιστημιακά Ιδρύματα, αποστέλλοντας έντυπο με τα βασικά τους στοιχεία για την προεγγραφή τους, καθώς και σύντομη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή του φακέλου καθώς και τα επιστημονικά πεδία για τα οποία χορηγούνται οι υποτροφίες «Ευγένιος Ιονέσκο» (Eugen Ionescu), περιλαμβανομένων των στοιχείων απευθείας επικοινωνίας των Ρουμανικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές να αναζητήσουν στην διεύθυνση:

http://www.auf.org/appels-offre/bourses-eugen-ionescu-14-15-appel/

- για τα προς συμπλήρωσιν έντυπα: http://formulaires.auf.org

- για συμπληρωματικές πληροφορίες: email υπευθύνων του προγράμματος: Dana GEORGESCU, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Bianca PRISAN, , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα έγγραφα θα αποσταλούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά σε μορφή PDF.


Εκτύπωση