5ο Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot 2021
ΕΕΛΛΑΚ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΑΝΟΙΧΤΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το 5ο Συνέδριο MoodleMoot αυτή την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιώνκαι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιοσε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης και ανάπτυξης, διοργανώνουν το 5ο Συνέδριο MoodleMoot το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 26 & 27 Νοεμβρίου 2021.
Σκοπός του Συνεδρίου MoodleMoot είναι να προωθήσει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη χρήση του Moodle, να αναδείξει καλές πρακτικές χρήσης του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και να παρουσιαστούν καινοτόμες χρήσεις λειτουργιών του Moodle στην Ελλάδα, στην Κύπρο και διεθνώς.
Κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 25 ομιλίες και workshops, προσφέροντας ένα πλούσιο διήμερο σε θέματα e-μάθησης, από την κοινότητα του moodle, την πιο δυναμική κοινότητα elearning στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Θεματικές ενότητες MoodleMoot
- Καλές πρακτικές χρήσης του Moodle στην Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
- Καλές πρακτικές χρήσης του Moodle στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
- Καλές πρακτικές χρήσης του Moodle σε εταιρικό περιβάλλον
- Mobile Learning
- Learning analytics
- Gamification στο Moodle
- Διαχείριση και ανάπτυξη του Moodle
- Επεκτάσεις και διασύνδεση με άλλες πλατφόρμες
- Εργαστήρια
Το συνέδριο απευθύνεται σε
- Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- Μέλη της Ακαδημαϊκής-Ερευνητικής Κοινότητας
- Ερευνητές της Εκπαίδευσης
- Εκπαιδευτές Ενηλίκων
- Εταιρείες και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που χρησιμοποιούν το Moodle.
Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου και των workshops είναι διαθέσιμο στο https://pretalx.ellak.gr/mootgr21/schedule/, η παρακολούθηση του θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και ζωντανής μετάδοσης από εδώ https://moodlemoot.ellak.gr/live-streaming/ και μπορείτε να μπορείτε να εγγραφείτε να το παρακολουθήσετε στο https://moodlemoot.ellak.gr/engrafi-parakolouthisis/.
Για τα εργαστήρια του MoodleMoot απαιτείται ξεχωριστή εγγραφή.
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 37 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).
Επικοινωνία: Έλενα Μπάρκα, info at eellak.gr