edu.klimaka.gr

9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (ΜΦΡ) 2024

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ (ΜΦΡ) 2024

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαιδευσης Κ. Μακεδονίας
οι Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης,
το Πειραματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
και ο Δήμος Νεάπολης Συκεών

σε συνεργασία με το

Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ.
και το Εργαστήριο Υπολογιστικών Μεθοδολογιών και Επιχειρησιακής Έρευνας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

διοργανώνουν το

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Α. Συνοπτική περιγραφή

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (ΜΦΡ) αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου-Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διεξάγεται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, των Συμβούλων Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, τo Εργαστήρια Διδακτικής της Φυσικής & Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ και το εργαστήριο Υπολογιστικών Μεθοδολογιών και Επιχειρησιακής Έρευνας του Τμήματος Εφ. Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ. Στόχοι είναι η ενθάρρυνση των μαθητών για ενασχόληση με την κατασκευή και τον προγραμματισμό αυτοσχέδιων ρομποτικών κατασκευών, η ομαδική εργασία, η ανάληψη πρωτοβουλιών, η καινοτομία και ευρεσιτεχνία, μέσα από την ανακαλυπτική μάθηση.

Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι υβριδικό με δια ζώσης και διαδικτυακές παρουσιάσεις. Αποτελείται από:

Α. Εκθεσιακό Μέρος (Σάββατο) για έκθεση εργασιών μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων - Λυκείων

Β. Διαδικτυκό Μέρος (Σάββατο) για παρουσιάσεις εργασιών Ειδικών σχολείων και απομακρυσμένων σχολείων που αδυνατούν να προσέλθουν στο χώρο της διοργάνωσης.

Γ. Μέρος Επιδείξεων Δια ζώσης (Σάββατο) όπου οι μαθητές κατασκευάζουν το έργο τους και έπειτα κάνουν επίδειξη της δημιουργίας τους στο κοινό και στην επιστημονική επιτροπή.

Δ. Παράλληλες Δράσεις (Σάββατο) με ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, διαλέξεις, καλές πρακτικές Β/θμιας.

Ε. Εκθεσιακό Μέρος Νηπιαγωγείων (Κυριακή) για έκθεση STEM εργασιών νηπιαγωγείων.

ΣΤ. Παρουσιάσεις Καλών Πρακτικών Νηπιαγωγείων (Κυριακή) όπου νηπιαγωγοί παρουσιάζουν στο Κοινό (διαζώσης) καλές πρακτικές εφαρμογής ρομποτικής στην προσχολική εκπαίδευση.

Β. Προϋποθέσεις συμμετοχής

Τόσο στο εκθεσιακό, όσο και στο μέρος επιδείξεων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές σχολείων: • Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία)

  • Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής

Η συμμετοχή όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής παρέχεται δωρεάν, αλλά η μετακίνηση από και προς τους χώρους του Φεστιβάλ θα γίνει με δικές τους δαπάνες και ευθύνη των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων τους.

Γ. Περιγραφή του Εκθεσιακού μέρους (Σαββάτου και Κυριακής

Το εκθεσιακό μέρος του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής περιλαμβάνει την έκθεση ρομποτικών κατασκευών οποιουδήποτε είδους, με ελεύθερη θεματολογία, που έχουν κατασκευαστεί αυτοσχέδια από μαθητικές ομάδες. Η κάθε μαθητική ομάδα που συμμετέχει στην έκθεση μπορεί να αποτελείται από 1 έως 10 άτομα. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των χρησιμοποιούμενων microcontrollers, αλλά όλη η κατασκευή θα πρέπει να μπορεί να στηθεί σε εκθεσιακό πάγκο διαστάσεων 1,20x60 εκ. Σε κάθε ομάδα θα παρασχεθεί ένας εκθεσιακός πάγκος, πολύπριζο και καρέκλες. Όλες τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, οι ομάδες θα πρέπει να έχουν κάποιο μέλος τους παρόν στην κατασκευή τους, ώστε να την επιδεικνύει στο κοινό και να την επιτηρεί για την ασφάλειά της.

Η κάθε έκθεση είναι απαραίτητο να συνοδεύεται και από poster που θα παρέχει πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ρομποτικής κατασκευής. Κατά την αξιολόγηση της εργασίας η επιστημονική επιτροπή εστιάζει στην χαρά της συμμετοχής, στην συνεργασία και στην δημιουργικότητα των παιδιών. Όλοι οι συμμετέχοντες στο εκθεσιακό μέρος θα λάβουν έπαινο για τη συμμετοχή τους και αναμνηστικό για το σχολείο τους, αφού σκοπός είναι η παροχή ευκαιριών και βήματος στους μαθητές να αναδείξουν τα ενδιαφέροντα και τις επιδόσεις τους στις νέες τεχνολογίες.

Σημείωση: Και στη φετινή διοργάνωση θα δοθεί την Κυριακή η δυνατότητα σε ομάδες νηπίων να εκθέσουν τα ρομποτικά παιχνίδια & κατασκευές τους που έχουν δημιουργηθεί σε νηπιαγωγεία.

Τέλος, θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής παρουσίασης σε περιορισμένο αριθμό ρομποτικών έργων, σχολικών μονάδων που αδυνατούν να προσέλθουν στους χώρους της διοργάνωσης.

Δ. Παράλληλες Δράσεις

Στο πλαίσιο του 10ου ΜΦΡ θα υλοποιηθούν παράλληλες δράσεις όπως ραδιοφωνικές συνεντεύξεις μαθητών, εκπαιδευτικών στο European School Radio, παράσταση για τα νήπια, διάλεξη για τη Προσβασιμότητα στην Εκπαιδευτική Ρομποτική από το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ., διάλεξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη από το εργαστήριο Υπολογιστικών Μεθοδολογιών και Επιχειρησιακής Έρευνας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να παρουσιάζουν δια ζώσης, καλές πρακτικές εφαρμογής εκπαιδευτικής ρομποτικής στις σχολικές τους μονάδες. Σε επόμενη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

E. Περιγραφή τoυ Μέρους Επιδείξεων

Το Μέρος των Επιδείξεων περιλαμβάνει την επίδειξη ρομποτικών κατασκευών που θα κατασκευαστούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΜΦΡ (ισόγειο Δημαρχείου), μέσα σε χρονικό διάστημα 4 ωρών.

Προβλέπεται η συμμετοχή ομάδων μέχρι 5 ατόμων για μία κατασκευή. Η κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμμετέχει με μέγιστο αριθμό τις 2 ομάδες σε αυτό το Μέρος. (Στο εκθεσιακό δεν υπάρχει περιορισμός).

Η ενότητα Επιδείξεων έχει σαν τίτλο: «Ρομποτική, Έξυπνες Συσκευές και Ευφυή Συστήματα με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον». Η θεματολογία των μαθητικών έργων αφορά καινοτόμες κατασκευές, οι οποίες στοχεύουν στην κοινωνική προσφορά, στο βιώσιμο περιβάλλον και σε έξυπνες λύσεις καθημερινότητας όπως:

α) Smart Homes-Cities,
β) ‘Εξυπνες συσκευές βελτίωσης καθημερινής ζωής,
γ) Συσκευές χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης,
δ) Αυτόνομα οχήματα,
δ) Έξυπνες Συσκευές για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

Οι ομάδες θα πρέπει μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 4 ωρών να κατασκευάσουν από το μηδέν το δικό τους ρομποτικό σύστημα, είτε έξυπνη συσκευή χρησιμοποιώντας κιτ, είτε υλικά οποιασδήποτε πλατφόρμας (Arduino, Lego, Raspberry κτλ). Οι επιτροπές και οι κριτές θα ελέγξουν αυτή τη διαδικασία.

Μετά το πέρας της κατασκευής, οι ομάδες πρέπει να παρουσιάσουν το ρομποτικό τους έργο στην Κεντρική Σκηνή του Αμφιθέατρου με επίδειξη 5 λεπτών. Με χρήση ειδικού οπτικοακουστικού εξοπλισμού, το κοινό θα παρακολουθήσει την επίδειξη της κατασκευής, στις μεγάλες οθόνες. Θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις της επιστημονικής επιτροπής για τη χρησιμότητα του έργου και την παιδαγωγική του αξία.

Όλοι οι μαθητές του Μέρους Επιδείξεων θα βραβευτούν με ειδικά μετάλλια συμμετοχής και κύπελλα σε ειδικές κατηγορίες του Φεστιβάλ..

ΣΤ. Αξιολόγηση εργασιών – Ειδικές Βραβεύσεις

Η αξιολόγηση στο μέρος των Επιδείξεων θα γίνει με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

  • Πρωτοτυπία Ιδέας – Κατασκευής
  • Καλύτερη Παρουσίαση από τους μαθητές, Περιγραφική δεξιότητα
  • Αποτελεσματικότητα – Αρτιότητα κατασκευής
  • Εφαρμογή και Χρηστικότητα του έργου
    (ομάδες ατόμων που επωφελούνται διευκολύνσεις που προσφέρει, αντίκτυπος κτλ)
  • Συνεργατικότητα, Ομαδικότητα σε όλες τις φάσεις κατασκευής
  • Προσφορά στον άνθρωπο

Ζ) Χρονοδιάγραμμα του Φεστιβάλ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024

8:30 Προσέλευση ομάδας Ρομποτικών Επιδείξεων στη γραμματεία - πλάγια είσοδο του Δημαρχείου. Παραλαβή και τακτοποίηση στους χώρους κατασκευής από εθελοντές .

9:00 – 13:00 Ισόγειο – Χώρος Προετοιμασίας: Περίοδος Κατασκευής Έργου από τις ομάδες Επιδείξεων

9:00 - 9:30 1ος Όροφος - Αίθουσα Εκθέσεων: Προσέλευση & Εγγραφή Ομάδων Εκθεσιακού, τακτοποίηση

9:30 – 13:00 1ος Όροφος - Αίθουσα Εκθέσεων: Εκθεσιακό Μέρος, ξενάγηση κοινού στα ρομποτικά έργα.

10:30-11:30 Κεντρική Σκηνή - Θεατράκι: Περίοδος Διαδικτυακών Παρουσιάσεων Έργων Μαθητικής Καινοτομίας. Παρουσιάσεις Καλών Πρακτικών Εκπαιδευτικών Β/θμιας

10:30-12:00 1ος Όροφος - Φουαγιέ Αίθουσας Εκθέσεων: Παράλληλες Δράσεις - Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ομάδων από το Eurorean School Radio

11.30-13.30 Διαλέξεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και για την Προσβασιμότητα στην Εκπαιδευτική. Ρομποτική από το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ. του καθηγητή κ. Πολάτογλου Χαρίτων.

14:00-15:00 Κεντρική Σκηνή - Θεατράκι: Επίσημη έναρξη: Χαιρετισμοί – Επίδοση επαίνων στις ομάδες του Εκθεσιακού μέρους

15.00-18.00 Κεντρική Σκηνή - Θεατράκι: Έναρξη Επιδείξεων Ομάδων μαθητών ανά κατηγορία 18.00 Κεντρική Σκηνή - Θεατράκι: Βραβεύσεις Ομάδων Επίδειξης – Λήξη Διοργάνωσης

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024 (Νηπιαγωγεία)

9:00-09.30 Προσέλευση ομάδας Νηπιαγωγείων στη γραμματεία - πλάγια είσοδο του Δημαρχείου παρουσία γονέων και κηδεμόνων.

9:30 – 12:00 1ος Όροφος - Αίθουσα Εκθέσεων: Τακτοποίηση στο χώρο Εκθεσιακό Μέρος, ξενάγηση κοινού στα ρομποτικά έργα.

10:00-11:30 Κεντρική Σκηνή - Θεατράκι: Παρουσίαση Καλών Πρακτικών - χρήση STEM από νηπιαγωγούς στην προσχολική εκπαίδευση.

10:30 -11.30 Ισόγειο: Παράλληλες δράσεις για τα νήπια – παράσταση κτλ.

12:30 1ος Όροφος - Αίθουσα Εκθέσεων: Χαιρετισμός διοργανωτών. Βράβευση όλων των ομάδων ρομποτικής Νηπιαγωγείων.

Η. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

H1. Οργανωτική Επιτροπή – Προεδρείο

Κόπτσης Αλέξανδρος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας

Κεραμιδάς Κωνσταντίνος, Περιφερειακός Επόπτης Ποιότητας Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας

Μπούτσκου Ευαγγελία, Διευθύντρια Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

Ρουμπίδης Χρήστος, Διευθυντής Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

Μούζουρα Ελένη, Διευθύντρια Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Γλαμπεδάκης Ευτύχιος, Διευθυντής Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δανιηλίδης Σίμος, Δήμαρχος Δήμου Νεάπολης - Συκεών

Βουλγαρίδης Μιχάλης, Αντιδήμαρχος Παιδείας Νεάπολης Συκεών

Βαλκάνος Ευθύμιος, Πρόεδρος ΕΠΕΣ Πειραματικού ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ., καθηγητής ΠΑ.ΜΑΚ.

Μπακογιάννης Μιχάλης, Πρόεδρος ΕΠΕΣ Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ., καθηγητής Α.Π.Θ.

Σταμπολίδης Νικολαος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών

Χατζηγεωργιάδου Σοφία, Αναπλ. Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας

H2. Οργανωτική Επιτροπή – Μέλη

Αλεξάνδρου Χριστίνα, Εκπαιδευτικός Πειραματικού ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ.

Ασίκη Ευγενία, Εκπαιδευτικός ΠΕ60, ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Βασιλειάδου Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

Βογιαντζή Χριστοδούλα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Κιλκίς

Γαλανός Ανδρέας, Εκπαιδευτικός Πειραματικού ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ.

Γεωργολιός Νικόλαος, Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

Γιαγκούλης Νικόλαος, Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

Ζαρκογιάννη Ευανθία, Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

Κουκλιάτης Δημήτριος, Εκπαιδευτικός Εσπερινού ΕΠΑΛ Ευόσμου

Μαυρογεωργιάδης Ευθύμης, Εκπαιδευτικό Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

Μαλακούδης Γιώργος, Εκπαιδευτικός ΠΕ86, ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Μπλέκας Μιχαήλ, Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

Ξανθοπούλου Δέσποινα, Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

Παπαγιάννη Ευρυδίκη, Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

Παπαδόπουλος Μιχαήλ, Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

Παπαθωμά Καλλιόπη, Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

Σταμπολίδης Νικόλαος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Β/θμιας ΠΕ04

Τερψιάδης Νίκος, Εκπαιδευτικός Πειραματικού ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ.

Τεχλικίδου Ελένη, Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς

Χατζηγιώση Μαρία, Εκπαιδευτικός Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑ.ΜΑΚ.

H3. Επιστημονική - Κριτική Επιτροπή: Προεδρείο

Σαμαράς Νικόλαος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

Πολάτογλου Χαρίτων, Καθηγητής Φυσικής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ακριτίδης Νικόλαος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ70

Αλεξούδα Γεωργία, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής ΠΕ86

Αμανατίδης Νικόλαος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ70

Βαμβάκη Άννα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ60 Δραγογιάννης Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Β/θμιας

ΠΕ84 Κέκια Αιμιλία, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ70

Κοντονικολάου Αθανάσιος, Τεχνικός Διευθυντής ΝΟΗΣΙΣ

Κοτσακώστα Μαρία, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70

Κοτρωνίδου Ιωάννα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ60

Λαζαρίδου Ισαϊα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ60 Μαραβελάκη Σωφρονία, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Β/θμιας ΠΕ06

Μολασιώτη Στυλιανή, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Β/θμιας ΠΕ12

Μπαμπαλώνα Ελένη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής ΠΕ86

Μποταϊτη Αρετή, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ60

Νιζάμη Αικατερίνη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ60 Ντόλκερα Ανθούλα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ70

Παπαδόπουλος Πάρης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ70

Παπαδόπουλος Χρήστος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Β/θμιας ΠΕ04

Παρασκευάς Απόστολος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ70

Πάσχου Αγγελική, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ70

Σταμπολίδης Νικόλαος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Β/θμιας ΠΕ04

Τζελέπη Σοφία, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής ΠΕ86

Μαϊδου Ανθούλα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Β/θμιας ΠΕ81

Τριανταφύλλου Χρήστος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής ΠΕ86

Τσαβδάρη Αναστασία, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ60

Τσέου Ελένη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α/θμιας ΠΕ60

Τσιαστούδης Δημήτριος, Υπ. Διδάκτορας Α.Π.Θ.

Φιλιππίδης Σταύρος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Β/θμιας ΠΕ86

Φιλιππίδης Φοίβος, Φοιτητής – απόφοιτος Πειραματικού ΠΑ.ΜΑΚ.

Χατζηγεωργιάδου Σοφία, Αναπλ. Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας

Χερτούρας Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Β/θμιας ΠΕ86

Θ. Αίτηση συμμετοχής σχολικών ομάδων – Συμμετοχή Συμβούλων στις επιτροπές

- Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτησή της σχολικής ομάδας τους μέσα από την ιστοσελίδα του Μαθητικού Φεστιβάλ έως τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

- Για το Μέρος των Επιδείξεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής.

- Έντυπο Υπεύθυνης δήλωσης Γονέα Κηδεμόνα βρίσκεται μέσα στην ιστοσελίδα.

- Σύμβουλοι που επιθυμούν να στελεχώσουν τις επιτροπές του Φεστιβάλ και δεν βρίσκονται μέσα στις λίστες της 1η Προκήρυξης, μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ι. Επίσημος Δικτυακός Τόπος Συνεδρίου - Επικοινωνία

https://www.mfr.kmaked.eu

Πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-474842 Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
2310-587149 Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
e-mail Φεστιβάλ: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

✔ Επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο σε ομάδες μαθητών/τριών σχολικών μονάδων. Γίνονται δεκτές και οι συμπράξεις σχολείων για τη συγκρότηση ομάδων (διασχολικές ομάδες).

✔ Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι η έγγραφη συναίνεση των γονέων-κηδεμόνων τους, αφού προηγουμένως ενημερωθούν σχετικά από την Διεύθυνση της Σχολικής Μονάδας. Σε κάθε περίπτωση, θα τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία που αφορά την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, η οποία αποτελεί ευθύνη των γονέων- κηδεμόνων ή συνοδών των ομάδων και τα έξοδα μετακίνησης βαρύνουν τους ίδιους.

✔ Λόγω της διαδικτυακής απ’ ευθείας μετάδοσης του Μ.Φ.Ρ. απαιτείται η έγγραφη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων

Για την οργανωτική επιτροπή:
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Κόπτσης Αλέξανδρος

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα