edu.klimaka.gr

2ο ΣΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΤΗΣ 2011

2ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΣΔΕ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διεύθυνση:
13ο Ενιαίο Λύκειο Θεσ/νίκης,
Εθνικής Αμύνης 26
54621 Θεσ/νίκη
Τηλ. 2310 254565
Fax: 2310 254565
e-mail: mail(AT)2sde-thess.thess.sch.gr

24 Ιουνίου 2011

Πρόσκληση

Το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το ρόλο του στον τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στην Τελετή Αποφοίτησης των εκπαιδευομένων του, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 στις 8:30 μ.μ., στο χώρο λειτουργίας του, στην οδό Εθνικής Αμύνης 26

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας

Θα ακολουθήσει δεξίωση με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα στην αυλή του σχολείου

Η Διευθύντρια

Δάφνη Μεϊμαρίδου


«Διαδραστικές Τηλεδιασκέψεις»

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ
2ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης

Η τεχνολογία μας έφερε ακόμη μια φορά κοντά!!!

Έτσι για ακόμη μια φορά διαδικτυακά και μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας σύγχρονης τηλεδιάσκεψης του Σχολείου μας, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 σχεδιάσαμε ένα μάθημα και μια εικονική τάξη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, εκπαιδευόμενοι του Σχολείου μας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών οι οποίοι μέσω του συστήματος (πλατφόρμας) τηλεδιάσκεψης του 2ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν, συζήτησαν με τους μαθητές της εικονικής τάξης (Β3 τμήμα).

Την εικονική τάξη οργάνωσε και συντόνισε η Φιλόλογος εκπαιδευτικός του σχολείου μας Βικτωρία Καπλάνη με θέμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον» Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η κ. Καπλάνη και οι εκπαιδευόμενοι ετοιμάσανε στο μάθημα της γλώσσας ένα φυλλάδιο με οδηγίες για το πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών μας.

Σκοπός μας ήταν να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να αλλάξουν πολλές από τις συνήθειές τους που επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία όλων μας. Για το σκοπό αυτό διαβάσανε και σχολιάσανε τρία κείμενα: ένα σκίτσο του Αρκά, που σατιρίζει την αλλοτρίωση του σύγχρονου ανθρώπου ο οποίος έχει φτάσει στο σημείο να θεωρεί το φυσικό περιβάλλον ξένο και εχθρικό, ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Γραμματικάκη «Η Κόμη της Βερενίκης» στο οποίο θίγεται το ζήτημα των αξιών του σύγχρονου ανθρώπου και ο ορισμός της έννοιας της προόδου καθώς και ένα απόσπασμα από το δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου: «Τα καυσαέρια», στο οποίο θίγεται το ζήτημα πώς μπορεί να εξανθρωπιστεί ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός. Στη συνέχεια συζητήσανε το ύφος στο οποίο θα συντάξουμε το φυλλάδιό μας, ώστε να διαβαστεί με ενδιαφέρον. Αποφασίσανε οι υποδείξεις τους να διατυπώνονται με χιούμορ και να αποφύγουνε το διδακτισμό της προστακτικής.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από το 2007 στήθηκε για το 2ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της Δάφνης Μεϊμαρίδου Διευθύντριας – Πληροφορικός, το πρώτο ηλεκτρονικό σχολείο, πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού, που αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης - μάθησης, με πλήρη υποστήριξη ασύγχρονης και σύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης, τηλεκπαίδευσης των εκπαιδευομένων, των εκπαιδευτικών του καθώς και άλλων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Η πλατφόρμα παρέχει επίσης μοναδικές και καινοτόμες λύσεις στους χρήστες της: α) Video on Demand (VOD) (με δυνατότητα UPLOAD videos ανάλογη της γνωστής πλατφόρμας YOUTUBE), β) WebTV δηλαδή δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης εκπομπών στο Διαδίκτυο σαν Εκπαιδευτική Τηλεόραση -και όχι μόνο-, γ) Εργαλεία συνεργατικής Μάθησης. δ) Διάθεση Λογαριασμών Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (E-mail) μέσω του WEBMAIL του σχολείου μας

Εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τους συναδέλφους Γιάννη Μαγνήσαλη, Βασίλη Εφόπουλο για την υλική υποστήριξη, την ενθάρρυνση και τις τόσο χρήσιμες συμβουλές που μας παρείχαν, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτά τα τόσο ωραία επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής.

Τέλος θα θέλαμε θέλουμε να ζητήσουμε τη συνεργασία, την παρουσίαση και διάχυση του προγράμματος τηλεδιάσκεψης με σχολεία όλης της Ελλάδας.

Δάφνη Μεϊμαρίδου
Διευθύντρια 2ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης
Πληροφορικός Διαχειριστής της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας
http://www.sdethess.gr

Σχετικά Άρθρα