edu.klimaka.gr

Ποσό συμμετοχής / Δίδακτρα για τις δαπάνες σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΕΑΠ)

Συνοδευτικό της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων εισαγωγής για σπουδές στο ΕΑΠ

Οδηγίες καταβολής Οικονομικής Συμμετοχής

Η καταβολή της οικονομικής σας συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με χρήση του κωδικού πληρωμής, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δε θα είναι δυνατή η ταυτοποίηση της πληρωμής σας.

Επίσης, θα πρέπει να κρατήσετε τον κωδικό πληρωμής, καθώς οποιαδήποτε οικονομική καταβολή που αφορά τις Θεματικές Ενότητες για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη χρήση αυτού. Τον κωδικό πληρωμής θα τον βρείτε στο πάνω μέρος της σελίδας επιβεβαίωσης επιτυχούς υποβολής της ηλεκτρονικής σας αίτησης. Η σελίδα επιβεβαίωσης επιτυχούς υποβολής της ηλεκτρονικής σας αίτησης, θα εμφανιστεί στην οθόνη σας αμέσως μετά την υποβολή της αίτησής σας.

Το κόστος της κάθε Θεματικής Ενότητας

- για τα Προγράμματα Σπουδών ΔΗΔ και ΔΙΤ, καθώς και τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών LRM, ΑΓΓ, ΑΔΕ, ΑΣΚ, ΓΕΡ, ΔΕΑ, ΔΙΣ, ΚΑΟ, ΠΕΔ, ΧΒΑ και την κατηγορία ΑΜΣΠ ανέρχεται στα:

  • 250€ για τα προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών
  • από 210€ έως 550€ για τα μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών*

*το κόστος των Θεματικών ενοτήτων διαμορφώνεται ανάλογα τις Πιστωτικές Μονάδες (ECTS) που αποδίδουν 30€ ανά 1 Πιστωτική Μονάδα.

- για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ΓΧΝ, ΔΓΡ, ΒΝΠ ανέρχεται στα:

  • 550€ για τις Θ.Ε. του Προγράμματος Σπουδών ΒΝΠ
  • 300€ για τις Θ.Ε. των Προγραμμάτων Σπουδών ΓΧΝ και ΔΓΡ

Η οικονομική συμμετοχή θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ, είτε με internet banking, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό κατάστημα είτε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ταυτόχρονα με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης ακλουθώντας μία ή συνδυασμό αυτών σύμφωνα με τις παρακάτω διαδικασίες καταβολής οικονομικής συμμετοχής.

1. Καταβολή Οικονομικής Συμμετοχής με χρήση Πιστωτικής ή Χρεωστικής Κάρτας

Για να καταβάλετε την οικονομική σας συμμετοχή, εφάπαξ (1 δόση) με χρεωστική ή από 2 έως 8 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα (Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners Club, Discover, MasterPass) επιλέξτε αρχικά το σύνδεσμο που υπάρχει ακριβώς κάτω από τον κωδικό πληρωμής στη σελίδα επιτυχούς υποβολής της αίτησης (όλα τα στοιχεία πληρωμής θα είναι προ-συμπληρωμένα με βάση την αίτηση) ή εναλλακτικά από το σύνδεσμο https://payments.eap.gr/alphaecom κάνοντας χρήση του κωδικού πληρωμής που σας έχει δοθεί, όπου σας ζητηθεί, καθώς και των προσωπικών σας στοιχείων.

Όταν επιλέξετε την εκτέλεση της συναλλαγής θα μεταφερθείτε στο περιβάλλον ecommerce της Alpha Bank όπου θα μπορείτε με τα στοιχεία της κάρτας σας να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή. Στη συνέχεια θα μεταφερθείτε στη σελίδα πληροφόρησης για την έκβαση της συναλλαγής. Το μήνυμα είτε θα αφορά επιτυχία είτε αποτυχία. Στη σελίδα αυτή θα μπορείτε να εκτυπώσετε την απόδειξη συναλλαγής ή/και να την αποστείλετε στο email σας. Συγχρόνως θα έχετε λάβει στο email που δηλώσατε στα στοιχεία πληρωμής ένα μήνυμα που θα αφορά τη συναλλαγή με την τράπεζα (ελέγξετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας σε περίπτωση μη παραλαβής του email).

2 . Καταβολή Οικονομικής Συμμετοχής μέσω Internet Banking για τα Προγράμματα Σπουδών LRM, ΑΓΓ , ΑΔΕ , ΑΣΚ , ΓΕΡ , ΔΕΑ , ΔΙΣ , ΚΑΟ , ΠΕΔ , ΧΒΑ και την κατηγορία ΑΜΣΠ

Καταβάλετε την οικονομική σας συμμετοχή μέσω του μενού πληρωμών στο περιβάλλον internet banking οποιασδήποτε ελληνικής τράπεζας επιλέγοντας τον οργανισμό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», με χρήση του κωδικού πληρωμής που σας έχει δοθεί, το ποσό που αντιστοιχεί είτε στο σύνολο, είτε στη δόση του ύψους της οικονομικής συμμετοχής της/των ΘΕ που έχετε επιλέξει.

3. Καταβολή Οικονομικής Συμμετοχής μέσω Internet Banking για  τα Προγράμματα Σπουδών ΓΧΝ , ΔΓΡ και ΒΝΠ

Καταβάλετε την οικονομική σας συμμετοχή μέσω του μενού πληρωμών στο περιβάλλον internet banking οποιασδήποτε ελληνικής τράπεζας επιλέγοντας τον οργανισμό «ΕΛΚΕ ΕΑΠ», με χρήση του κωδικού πληρωμής που σας έχει δοθεί, το ποσό που αντιστοιχεί είτε στο σύνολο, είτε στη δόση του ύψους της οικονομικής συμμετοχής της/των ΘΕ που έχετε επιλέξει.

4. Καταβολή Οικονομικής Συμμετοχής σε Τραπεζικό Κατάστημα LRM, ΑΓΓ , ΑΔΕ , ΑΣΚ , ΓΕΡ, ΔΕΑ, ΔΙΣ, ΚΑΟ, ΠΕΔ, ΧΒΑ και την κατηγορία ΑΜΣΠ

Καταθέτετε σε τραπεζικό κατάστημα οποιασδήποτε ελληνικής τράπεζας για τον οργανισμό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», με χρήση του κωδικού πληρωμής που σας έχει δοθεί, το ποσό που αντιστοιχεί είτε στο σύνολο, είτε στη δόση του ύψους της οικονομικής συμμετοχής της/των ΘΕ που έχετε επιλέξει.

5. Καταβολή Οικονομικής Συμμετοχής Τραπεζικό Κατάστημα για τα Προγράμματα Σπουδών ΓΧΝ, ΔΓΡ και ΒΝΠ

Καταθέτετε σε τραπεζικό κατάστημα οποιασδήποτε ελληνικής τράπεζας για τον οργανισμό «ΕΛΚΕ ΕΑΠ», με χρήση του κωδικού πληρωμής που σας έχει δοθεί, το ποσό που αντιστοιχεί είτε στο σύνολο, είτε στη δόση του ύψους της οικονομικής συμμετοχής της/των ΘΕ που έχετε επιλέξει.

* Επιστροφή χρημάτων σε φοιτητές που με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 ζητούν τη διαγραφή τους από το Πρόγραμμα Σπουδών, πέραν της 29ης Ιανουαρίου 2020 δε μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η επιστροφή τής καταβληθείσας οικονομικής συμμετοχής στους απορριπτέους θα πραγματοποιηθεί μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων.


(Απόσπασμα από ΦΕΚ 2042/2015 - Αριθμ.141579/Ζ1)

Αριθμ. 141579/Ζ1
Επανακαθορισμός του ποσού συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών για τους φοιτητές των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του ΕΑΠ από το ακαδημαϊκό έτος 2016−2017.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 27 παρ. 1 του Ν. 2083/1992 (ΦΕΚ 159 Α΄) «Εκσυγχρονισμός Ανώτατης Εκπαίδευσης».
2. Της παραγράφου 6 του άρθρου 5 και του άρθρου 10 του Ν. 2552/1997(ΦΕΚ 266 Α΄) «Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκαν με το στοιχείο ζ της παρ. 7 του άρθρου 3 του Ν. 3027/2000 (ΦΕΚ 152 τ. Α΄) και του άρθρου 14 του Ν. 2817/2002 (ΦΕΚ 78 Α΄) και ισχύουν.
3. Την αριθμ. 87352/Β7/2012 (ΦΕΚ 2272 Β΄) υπουργική απόφαση «Επανακαθορισμός του ποσού συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών για τους φοιτητές των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του ΕΑΠ από το ακαδημαϊκό έτος 2013−2014».
4. Τη Γνώμη της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, η οποία διατυπώθηκε στο πρακτικό της 274ης/23−6−2015 συνεδρίασής της.
5. Το αριθμ. ΤΕΚ−1132/6−8−2015 έγγραφο του Τμήματος Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Επανακαθορίζουμε το ποσό συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών των νεοεισαχθέντων και των επανεγγραφέντων φοιτητών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου από το ακαδημαϊκό έτος 2016−2017 στο ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ ανά θεματική Ενότητα για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ ανά θεματική Ενότητα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαρούσι, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ − ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΙΑΟΥ − ΔΗΜΑΚΟΥ


Υπενθυμίζουμε ότι με το ΦΕΚ 2272/2012 οι αντίστοιχες δαπάνες είχαν οριστεί σε ποσό 550 και 700 ευρώ αντίστοιχα για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ, ενώ  το 2011 είχαν προσδιοριστεί σε 700 και 850 ευρώ αντίστοιχα

Σχετικά Άρθρα