Η κάθοδος της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα

Κάθοδος της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελληνική Σχολική Εκπαίδευση ;

Τί σημαίνει ότι ο όρος 'Μακεδόνας' θα αναφέρεται Διεθνώς σε κάτοικο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας;

Υπάρχουν αναφορές που μπορεί να θεωρηθούν ''αλυτρωτικές'' και θα πρέπει να αφαιρεθούν από χρήση στην Ελλάδα;

Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται παράθεση παρόμοιων ερωτημάτων για προβληματισμό, ως πιθανές τροποποιήσεις που θα χρειαστεί να επέλθουν στο περιεχόμενο σπουδών την ελληνικής εκπαίδευσης.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - Συμβουλευτική Παρέμβαση

Στο άρθρο επισημαίνονται πιθανές δυσλειτουργικές συνέπειες από εσφαλμένη διαχείριση του όρου «Νεκροί του Πολυτεχνείου» κατά τον σχολικό εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου

Ανάλυση στο νέο Σύστημα Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Κριτική στο σύστημα επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδωνΗ ψήφιση του νέου συστήματος επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης και η προκήρυξη των θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και αντικρουόμενες απόψεις.

Με την ερευνητική προσέγγιση που ακολουθεί επιχειρήθηκε μία συγκριτική προσέγγιση των δύο συστημάτων, ώστε να γίνουν κατανοητές οι τροποποιήσεις που εισάγει το νέο σύστημα, αλλά και να εντοπιστούν σημεία στα οποία είναι απαραίτητο να υπάρξουν τροποποιήσεις.

ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ (Σε απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις)

Άποψη για απεργία στις πανελλαδικές εξετάσειςΜε αφορμή την εξαγγελία της ΟΛΜΕ για απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις, λάβαμε το παρακάτω άρθρο, στο οποίο αναφέρονται αρκετά καίρια ζητήματα και τίθενται ερωτήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας σχολικής εκπαίδευσης.

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑ

Αφορμή για το άρθρο αποτέλεσε η διαπίστωση ότι ενώ επιζητούμε και γινόμαστε ευχάριστα αποδέκτες χορηγιών προς τα σχολεία, παράλληλα δεν διστάζουμε να κατηγορούμε την υπάρξη χορηγιών προς τα σχολεία, ιδίως σε ζητήματα που θεωρούμε ότι έρχονται αντίθετα με τη δική μας αίσθηση περί του "κοινωνικά ορθού"

ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΟΙ ΑΠΛΟΪΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ .

Στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 αποφασίστηκε η ακύρωση του ερωτήματος Γ4 της Φυσικής Κατεύθυνσης και η κατανομή της βαθμολογίας του στα υπόλοιπα ερωτήματα του θέματος.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και αναστάτωση σε υποψήφιους που αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο σε αυτό το ερώτημα, οι οποίοι διαπιστώνουν τελικά ότι δεν αναγνωρίζεται τελικά αυτή τους η προσπάθεια.

Τελικά αποφασίστηκε η κανονική καταμέτρηση του ερωτήματος και σύμφωνα με τις μονάδες που αναφερόταν στα θέματα των εξετάσεων.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με αφορμή τα στοιχεία από τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2012 γίνεται μία προσέγγιση του συστήματος μεταθέσεων και των πιθανών προεκτάσεων, ώστε να τεκμηριωθεί η ανάγκη επανακαθορισμού και διαφάνειας στο σύστημα μεταθέσεων των εκπαιδευτικών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΩΡΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Κριτική και προτάσεις για τα σεμινάρια των 400 ωρών ειδικής αγωγής Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Επίκαιρα

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μαθημάτων Γ' -Δ- τάξεων Εσπερινών Λυκείων

Τα μαθήματα με τις νέες ώρες διδασκαλίας που διδάσκονται στη Γ τάξη τριετούς και Δ' τάξης τετρατετούς εσπερινού λυκείου

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μαθημάτων Β' τάξης Εσπερινών Λυκείων

Τα μαθήματα με τις αντίστοιχες ώρες διδασκαλίας που διδάσκονται στη Β' τάξη εσπειρνών Λυκείων

 

Εγγραφές Μαθητών σε Λύκεια και ΕΠΑΛ 2019 2020

Για τους μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Λυκείου η ΕΠΑΛ μπορούν να γίνει ηλεκτρονική εγγραφή το διάστημα από 22 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2019

 

Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία / Κανονισμός Λειτουργίας ΚΕΑ

Ορίζεται η οργάνωση και λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία, με κριτήρια επιλογή, καθήκοντα και αρμοδιότητες προσωικού

 

Διορισμοί Εκπαιδευτικών (Διοριστέοι Νηπιαγωγοί ΠΕ60 διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008)

Ανακοινώθηκαν διορισμοί 39 εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών, εγγεγραμμένοι στους καταλόγους επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2018.

 

Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 5ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη Δημόσια Διοίκηση, με την περιόδο υποβολής αιτήσεων να λήγει τη Δευτέρα 01/07/2019

 

Ιδρύσεις Καταργήσεις Συγχωνεύσεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ανακοινώθηκαν ιδρύσεις σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λυκειακών τάξεων σε γυμνάσια

 

Αμοιβαίες Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2019

Ανακοινώθηκαν Αμοιβαίες Μεταθέσεις 14 Εκπαιδευτικών την Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις αιτήσεις σχολικής περιόδου 2018 - 2019