edu.klimaka.gr

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης της Εθνικής Βιβλιοθήκης

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ  ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρ.Πρωτ.Φ.14/1241/98339/15-06-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ  ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΤΜΗΜΑΤΑ Γ’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : spudonpe(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Σ. Λαπατά, Γ. Μέττα 210 344 2247
Α. Βάρλα (Δ.Ε.) 210 344 3272
Α. Μαγουλάς (Ε.Ε.) 210 344 2212
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ : «Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας»
Σχετ.: το με αρ. πρ. 92893/07-06-2016/Δ1 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας διοργανώνει την «Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016» και αναπτύσσει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συντονίζοντας και αυτό το καλοκαίρι 3.200 δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» !

Από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Οι 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, λαμβάνουν μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να αντλείτε πληροφορίες από τα επισυναπτόμενα έγγραφα & την ηλεκτρονική διεύθυνση www.facebook.com/NLGREECE.ή να απευθύνεστε στο τηλ. 210-3382541.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ


ΓΙΝΕ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΠΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016

Σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Προτείνουμε :

• Να εκτυπωθεί μια αφίσα Α4 για κάποιον εξωτερικό χώρο στο σχολείο και μια για κάθε αίθουσα του σχολείου .

• Να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί μέσω του δελτίου τύπου και να ενημερώνουν παιδιά και γονείς σχετικά με την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016.

• Να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και κατ' επέκταση παιδιά και γονείς για την κοντινότερη Δημόσια ή Δημοτική βιβλιοθήκη που συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016.

• Να ενημερώνουν για την ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (network.nlg.gr) όπου μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις Βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τον τρόπο που μπορούν να πάρουν μέρος στις καθημερινές τους δράσεις.

• Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στη σελίδα facebook (αν υπάρχει) του σχολείου χρησιμοποιώντας το hashtag #KE2016gr.

• Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν εθελοντικό έργο σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 και πραγματοποιεί δράσεις. Τα στοιχεία επικοινωνίας της κάθε βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:  network.nlg.gr
 


Η εξερεύνηση αρχίζει
σε 125 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα

Αφιερωμένη στην έννοια της εξερεύνησης είναι η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Στην τελική ευθεία για την μετεγκατάστασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο ανάπτυξης του κοινού και αναβάθμισης των υπηρεσιών της, η ΕΒΕ αναπτύσσει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθnκών και αυτό το καλοκαίρι συντονίζει 3.200 δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»!

Από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Οι 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, λαμβάνουν μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα.

Κάθε μέρα οι βιβλιοθήκες έχουν μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρνουν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη όμως επιλέγει διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: τη ζωγραφική , το θέατρο, τη φωτογραφία , την ραπτική κ.ά .

Καθώς ολοκληρώνονται οι αποστολές, παιδιά από βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #KE2016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί και τους ενήλικες να συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές αποστολές εξερεύνησης του κόσμου, χρησιμοποιώντας το ίδιο hashtag.

Μπορείς να εξερευνήσεις ένα φτερό ; Ένα εισιτήριο ; Κάτι με βούλες ή τέσσερα τετράγωνα ; Φέτος στις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων , εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις.

Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr

Σελίδα facebook ΕΒΕ: \νww.facebook.com/NLGreece

Hashtag: #KE2016gr

Για επικοινωνία σχετικά με θέματα Τύπου: OPUS Ιntegrated Communication :
Ναταλία Κατηφόρη 6972345289 Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μάνια Ντάνοu 6937056207 Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα