edu.klimaka.gr

18ο Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΦΣΔΕΤ) ΟΠΑ 2022

18ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΦΣΔΕΤ) 2022

«Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Οι ριζικές αλλαγές που επιφέρουν οι νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη κοινωνία και τις επιχειρήσεις».

ΤΜΗΜΑ ΔΙOΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΤ
http://fsdet.dmst.aueb.gr

Το Φοιτητικό Συνέδριο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) αποτελεί μια πανελλήνια συνάντηση νέων ερευνητών και μελών ΔΕΠ. Φέτος διοργανώνεται για 18η φορά με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Οι ριζικές αλλαγές που επιφέρουν οι νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη κοινωνία και τις επιχειρήσεις».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 19 Μαΐου 2022, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΤ

Το επιστημονικό συνέδριο δίνει σε νέους ερευνητές τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο σε ένα περιβάλλον που τους προσφέρει άμεσο feedback φέρνοντάς τους σε επαφή με καθηγητές και άλλους φοιτητές που πραγματοποιούν έρευνα σε αντικείμενο συναφές με το δικό τους. Το κοινό μας αποτελείται από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές όλων των βαθμίδων, από προπτυχιακούς έως
διδακτορικούς.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ

Τα θέματα μας διαχρονικά, αντιπροσωπεύοντας τον χαρακτήρα του τμήματος μας, συνδέουν την Διοικητική Επιστήμη με τις νέες τάσεις στο χώρο της τεχνολογίας.

Το θέμα του φετινού, 18ου ΦΣΔΕΤ είναι ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», συνεπώς επιλέξαμε να φιλοξενήσουμε εργασίες σχετικές με τις ριζικές αλλαγές που επιφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην σύγχρονη κοινωνία και τις επιχειρήσεις και όχι μόνο. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός αποτελείται από τις αλλαγές που κάνει μια επιχείρηση για να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που της προσφέρονται από το διαδίκτυο, τα ψηφιακά μέσα και τις λοιπές νέες τεχνολογίες. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το νέο υπολογιστικό νέφος και η πληθώρα πλεονεκτημάτων που αυτά θα έχουν στη σύγχρονη κοινωνία και η ισορροπία που πρέπει να υπάρχει στη σχέση μεταξύ ηθικής και τεχνολογίας.

Η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το συνέδριο αποτελείται από panels ομιλητών, sessions παρουσίασης εργασιών καθώς και sessions με workshops.

Οι ομιλίες είναι προσανατολισμένες προς το θέμα της εκάστοτε χρονιάς, ενώ τα workshops έχουν πιο διευρυμένη θεματολογία και αφορούν τομείς τεχνολογίας, διοίκησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και θέματα που απασχολούν το φοιτητικό κοινό (πχ. επαγγελματική συμπεριφορά, σύνταξη βιογραφικού κ.ά.).

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το συνέδριο αποτελεί μία αποκλειστικά φοιτητική πρωτοβουλία που πλέον είναι σήμα κατατεθέν της ταυτότητας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ενώ είναι το πρώτο και το μοναδικό ετήσιο επιστημονικό φοιτητικό συνέδριο στην Αθήνα.

Κάθε χρόνο μία ομάδα φοιτητών αναλαμβάνει την πραγματοποίηση του συνεδρίου και όλες τις οργανωτικές δραστηριότητες, από την επιλογή των εισηγήσεων έως την οργάνωση του χώρου. Το μότο μας: «Ένα συνέδριο από φοιτητές για φοιτητές.».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ιδρύθηκε το 1999 και λειτούργησε πρώτη φορά το 2000. Αποτελεί το μοναδικό με την ειδίκευση αυτή (σύνδεση διοίκησης και τεχνολογίας) στην Ελλάδα και κάθε χρόνο δέχεται φοιτητές υψηλού επιπέδου από το πεδίο Οικονομικών Επιστημών. Συγκεκριμένα το 2019 αποτέλεσε τη τέταρτη συναπτή χρόνια κατά την οποία βρέθηκε στη κορυφή των προτιμήσεων των μαθητών λυκείου. Το τμήμα χαίρει και διεθνούς αναγνώρισης με αρκετούς φοιτητές να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Columbia, το London School of Economics, και άλλα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρείτε μας στην ιστοσελίδα μας

fsdet.dmst.aueb.gr

και στα social media

https://www.facebook.com/fsdmst/

https://www.linkedin.com/in/fsdet/

https://www.instagram.com/fsdet/?hl=el

Βρείτε μας στο e-mail μας:

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα