18ο Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΦΣΔΕΤ) ΟΠΑ 2021

Εκτύπωση  

17ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΦΣΔΕΤ) 2021

«Σύγχρονες προκλήσεις στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία»
18 Μάϊου 2021.

ΤΜΗΜΑ ΔΙOΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΤ
http://fsdet.dmst.aueb.gr

Το Φοιτητικό Συνέδριο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) αποτελεί μια πανελλήνια συνάντηση νέων ερευνητών και μελών ΔΕΠ. Φέτος διοργανώνεται για 17η φορά με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις στην Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία».
Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΤ

Το επιστημονικό συνέδριο δίνει σε νέους ερευνητές τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο σε ένα περιβάλλον που τους προσφέρει άμεσο feedback φέρνοντάς τους σε επαφή με καθηγητές και άλλους φοιτητές που πραγματοποιούν έρευνα σε αντικείμενο συναφές με το δικό τους. Το κοινό μας αποτελείται από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές όλων των βαθμίδων, από προπτυχιακούς έως διδακτορικούς.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ

Τα θέματά μας διαχρονικά, αντιπροσωπεύοντας τον χαρακτήρα του τμήματός μας, συνδέουν τη Διοικητική Επιστήμη με τις νέες τάσεις στο χώρο της τεχνολογίας.

Φέτος όντας μια χρονιά ιδιαίτερης σημασίας, καθώς γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από τη λειτουργία του τμήματός μας, επιλέξαμε να φιλοξενήσουμε εργασίες σχετικές με τις τάσεις που παρατηρούνται στον χώρο της διοίκησης και της τεχνολογίας καθώς και τη πληθώρα των προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ειδήμονες του χώρου αυτού. Έχοντας ως αφόρμηση, επομένως, τον επετειακό χαρακτήρα του φετινού έτους οφείλουμε να μελετήσουμε τη διοίκηση επιχειρήσεων και πως αυτή, όταν γίνεται με τρόπο αποτελεσματικό, συνδράμει στην αντιμετώπιση των πολυδιάστατων διοικητικών και επιχειρηματικών ζητημάτων στο ραγδαίως μεταβαλλόμενο, έντονα ανταγωνιστικό και αναπτυγμένο τεχνολογικά περιβάλλον.

Η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το συνέδριο αποτελείται από panel ομιλητών, sessions παρουσίασης εργασιών καθώς και sessions με workshops.

Οι ομιλίες είναι προσανατολισμένες προς το θέμα της εκάστοτε χρονιάς ενώ τα workshops έχουν πιο διευρυμένη θεματολογία και αφορούν τομείς τεχνολογίας, διοίκησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και θέματα που απασχολούν το φοιτητικό κοινό (πχ. Επαγγελματική συμπεριφορά, σύνταξη βιογραφικού, κοκ).

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το συνέδριο αποτελεί μία αποκλειστικά φοιτητική πρωτοβουλία που πλέον είναι σήμα κατατεθέν της ταυτότητας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ενώ είναι το πρώτο και το μοναδικό ετήσιο επιστημονικό φοιτητικό συνέδριο στην Αθήνα.

Κάθε χρόνο μία ομάδα φοιτητών αναλαμβάνει την πραγματοποίηση του συνεδρίου και όλες τις οργανωτικές δραστηριότητες, από την επιλογή των εισηγήσεων έως την οργάνωση του χώρου. Το μότο μας: «Ένα συνέδριο από φοιτητές για φοιτητές.».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ιδρύθηκε το 1999 και λειτούργησε πρώτη φορά το 2000. Αποτελεί το μοναδικό με την ειδίκευση αυτή (σύνδεση διοίκησης και τεχνολογίας) στην Ελλάδα και κάθε χρόνο δέχεται φοιτητές υψηλού επιπέδου από το πεδίο Οικονομικών Επιστημών. Συγκεκριμένα το 2019 αποτέλεσε τη τέταρτη συναπτή χρόνια κατά την οποία βρέθηκε στη κορυφή των προτιμήσεων των μαθητών λυκείου. Το τμήμα χαίρει και διεθνούς αναγνώρισης με αρκετούς φοιτητές να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Columbia, το London School of Economics, κα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρείτε μας στην ιστοσελίδα μας

fsdet.dmst.aueb.gr

και στα social media

https://www.facebook.com/fsdmst/

https://www.linkedin.com/in/fsdet/

https://www.instagram.com/fsdet/?hl=el

Βρείτε μας στο e-mail μας:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Εκτύπωση