edu.klimaka.gr

Μαθητικός Διαγωνισμός Κυκλοφοριακής Αγωγής "Κυκλοφορώ με ασφάλεια" 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
"ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ" 2016
Ι.Ο.Α.Σ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ"

 

Αρ.Πρωτ.φ15/49575/Δ2/23-03-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πληροφορίες: Ά. Βάρλα (Δ.Ε.)
Π. Σακκοπούλου (Δ.Ε.)
Σ. Λαπατά (Π.Ε.)
Α. Μαγουλάς (Ε.Ε.)
Τηλέφωνα: 210 344 3272
210 344 3023
210 244 2248
Fax: 210 344 2245

ΘΕΜΑ: Έγκριση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»
Σχετικά έγγραφα: τα με αρ. πρωτ. 37762/Δ2/03-03-2016 και 40297/Δ2/08-03-2016 εισερχόμενα έγγραφα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν της θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) με το με αρ.07/25-02-2016 Απόσπασμα Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του, εγκρίνεται ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την ευκαιρία των 10 χρόνων δράσης του, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων που έχει ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δημοτικών σχολείων (E’- Στ’ δημοτικού), Γυμνασίων, και Ειδικών σχολείων όλης της επικράτειας. Μπορούν να λάβουν μέρος ένα μεμονωμένο τμήμα ενός σχολείου, μία τάξη ενός σχολείου, μια ομάδα μαθητών από ένα ή περισσότερα τμήματα ή τάξεις ενός σχολείου ή ένας μεμονωμένος μαθητής.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας της ζωής στο δρόμο και μέσω της σχετικής διοργάνωσης να μεταφερθούν μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στη χώρα γενικότερα.

Ενδεικτικές Θεματικές ενότητες του Διαγωνισμού είναι:

-Οδική ασφάλεια και περιβάλλον

-Οδική ασφάλεια και πεζοί

-Μετακινήσεις με ποδήλατο

-Οδική ασφάλεια και παιδιά

-Ανθρώπινα δικαιώματα και κυκλοφοριακή αγωγή

-Επικίνδυνες συμπεριφορές πεζών & οδηγών (π.χ υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης, κράνους κλπ)

-Ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις τρένων

-Ευγένεια στο δρόμο

-Γονεϊκά πρότυπα και οδήγηση

-Εθελοντισμός

-Ελεύθερο θέμα για την οδική Ασφάλεια (επιλογής μαθητού ή εκπαιδευτικού)

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ζωγραφική και στίχο. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών οι μαθητές προτρέπονται να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα (ζωγραφιές, αφίσες, χιουμοριστικά σκίτσα, γελοιογραφίες) και στίχους τραγουδιών, τα οποία θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν. Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν και να αντλήσουν πληροφορίες για θέματα οδικής ασφάλειας από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» http://www.ioas.gr/ και, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, από άλλες σχετικές πηγές ενημέρωσης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά των έργων

Ζωγραφική: κάθε μαθητής/μαθήτρια ή ομάδα μαθητών μπορεί να υποβάλει ένα έργο. Το μέγεθος τους πρέπει να είναι από 210 Χ 297 mm (A4) έως 297 Χ 420 mm (A3). Κάθε τεχνική είναι δεκτή. Τα έργα πρέπει να υποβληθούν χωρίς πλαίσιο ή κορνίζα, με μόνο τον τίτλο τους.

Στίχοι: Μπορούν να υποβληθούν στίχοι μελοποιημένοι ή απλοί, χωρίς μουσική. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να αποστέλλονται με τη μουσική συνοδεία, καταγεγραμμένη σε μουσικό κείμενο ή ηχογραφημένη.

Τα σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα των μαθητών/τριών τους μαζί με την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής μαθητή, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, στις παρακάτω διευθύνσεις:
-Ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή
- Μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση:
Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
Νεμέσεως 2, Αθήνα, 11253

Με την ένδειξη : Για το μαθητικό διαγωνισμό «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»

Ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 13η Μαΐου 2016.

Με τη λήξη του διαγωνισμού τα έργα θα αξιολογηθούν από σχετική επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους τόσο από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», όσο και από τον χώρο και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Τα 12 καλύτερα έργα θα βραβευθούν και θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση του Ι.Ο.ΑΣ. Τα σχολεία, των οποίων τα έργα των μαθητών τους επιλεγούν θα λάβουν email επιβεβαίωσης. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί έπαινος-βεβαίωση συμμετοχής.

Πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις για τον Διαγωνισμό παρέχονται στα τηλέφωνα 210 8620150 και 6984 111204 (Ευάγγελος Μακρής) και 6977 207756 (Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά).

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον Διαγωνισμό είναι εθελοντική, προϋποθέτει τη γραπτή συναίνεση των γονέων τους και δεν συνεπάγεται κόστος για το Δημόσιο.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα