edu.klimaka.gr

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργία Αφίσας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΦΙΣΑΣ

Αρ.Πρωτ.55671/Δ2/03-04-2015/ΥΠΟΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πληροφορίες:
Σ. Λαπατά (Π.Ε.),
Α. Βάρλα (Δ.Ε.),
Αντωνίου Μ.
Τηλέφωνο:
210 -344.3318 (Π/θμια)
210 -344.3272 (Δ/θμια)
Φαξ: 210-344.3390

ΘΕΜΑ: «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός-Δημιουργία Αφίσας»
Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ. 49921/Δ2/26-03-2015 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας και το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Το δικό μας σχολείο…», «Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα», με αφορμή το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου 2015 στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Ο διαγωνισμός αφορά σε δημιουργία αφίσας, που θα συνοδεύεται από ένα ομότιτλο κείμενο (μέχρι 150 λέξεις) και απευθύνεται σε μαθητές/-τριες της Ε’ Δημοτικού και της Α’ και Β’ τάξης Γυμνασίου από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Ειδικά Σχολεία της Ελλάδας καθώς και από σχολικές μονάδες ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού. Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό θα είναι ομαδικές και θα αφορούν σε τμήματα τάξεων ή ομάδες μαθητών/τριών διαφορετικών τμημάτων της ίδιας τάξης. Κάθε σχολείο θα μπορεί να κάνει αίτηση συμμετοχής στο link: diagafisas.azurewebsites.net, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση και επισυνάπτοντας τα αρχεία α) της αφίσας και β)του συνοδευτικού κειμένου.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 10 Ιουνίου 2015.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον εν λόγω διαγωνισμό είναι προαιρετική και θα πραγματοποιηθεί εφόσον δεν παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Σας επισυνάπτουμε την πρόσκληση και το σχετικό ενημερωτικό έντυπο με τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, παρακαλείστε όπως απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210-7277590 ή αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε.

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Θέμα:
«Το δικό μας σχολείο….».
«Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα».

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

-Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές/τριες της Ε’ Δημοτικού και της Α και Β΄ Γυμνασίου από Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Ειδικά σχολεία στην Ελλάδα και τάξεις/σχολικές μονάδες ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε άλλες χώρες .

-Οι συμμετοχές θα είναι ομαδικές και αφορούν τμήματα τάξεων ή ομάδες μαθητών/τριών διαφορετικών τμημάτων της ίδιας τάξης.

-Η αφίσα μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό εικόνων, σκίτσων, ζωγραφικής, κολάζ, τεχνική graffiti κ.ά. Η αφίσα μπορεί να γίνει και με χρήση λογισμικού επεξεργασίας εικόνας.

- Οι αφίσες θα πρέπει να είναι πρωτότυπες δημιουργίες.

-Οι αφίσες θα πρέπει να είναι διαστάσεων 35Χ60εκ. με κάθετο προσανατολισμό.

-Στις αφίσες θα πρέπει να υπάρχει τίτλος, η τάξη/ τμήμα και το σχολείο.

-Κάθε αφίσα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα κείμενο με τίτλο μέχρι 150 λέξεις

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

- Κάθε σχολείο θα μπορεί να κάνει αίτηση συμμετοχής στο link: diagafisas.azurewebsites.net συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση και επισυνάπτοντας τα αρχεία α) της αφίσας και β) του συνοδευτικού κειμένου:

-Η αφίσα θα πρέπει να είναι σε μορφή αρχείων jpg και pdf και το μέγεθος του αρχείου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4Mb.

- Ο τίτλος του ηλεκτρονικού αρχείου θα πρέπει να είναι με λατινικούς πεζούς χαρακτήρες έως 14 ψηφία : π.χ. 1 gym thiras dod (1o Γυμνάσιο Θήρας Δωδεκάνησα) / 12 dim thes thes (12o Δημοτικό Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη)

- Το συνοδευτικό κείμενο (τίτλος, κείμενο μέχρι 150 λέξεις) θα είναι σε αρχείο word και μορφή pdf και θα πρέπει να έχει τον ίδιο τίτλο με την αφίσα

-Κάθε σχολείο μπορεί να αποστείλει μέχρι 2 αφίσες από διαφορετικά τμήματα/τάξεις που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

-Η τελική αξιολόγηση των έργων θα γίνει από ειδική διεπιστημονική επιτροπή που θα οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό θα γίνουν δεκτές μέχρι 10 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ε-mail επικοινωνίας : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. επικοινωνίας : 210-7277590

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Για τις αφίσες που θα διακριθούν θα γίνει έκθεση των έργων και βράβευση των μαθητών/τριων και σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σχολικής Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 19-22 Νοεμβρίου, 2015.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Θέμα:
«Το δικό μας σχολείο….».
«Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό
για μένα».

Με την ευκαιρία του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σχολικής Ψυχολογίας που θα διεξαχθεί 19-22 Νοεμβρίου, 2015 (www.schoolpsych2015.gr), στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, διοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας και το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών μαθητικός διαγωνισμός με θέμα: «Το δικό μας σχολείο….».«Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα».

Θεωρούμε σημαντικό να δοθεί η δυνατότητα στα σχολεία να αναδείξουν τα θετικά τους στοιχεία μέσα από την οπτική των άμεσα ενδιαφερόμενων, των μαθητών/τριών και να προβάλλουν τον κεντρικό τους ρόλο στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η αξία του σχολείου, ως σταθερού πλαισίου ανάπτυξης, μάθησης και στήριξης των μαθητών/τριών.

Ο διαγωνισμός αφορά τη δημιουργία αφίσας και απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ Δημοτικού και της Α’ και Β΄ Γυμνασίου σε Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Ειδικά σχολεία και σχολεία/τάξεις στην Ελλάδα και τάξεις/σχολικές μονάδες ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε άλλες χώρες. Οι συμμετοχές θα είναι ομαδικές και αφορούν τμήματα τάξεων ή ομάδες μαθητών διαφορετικών τμημάτων της ίδιας τάξης.

Επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό έντυπο με τους όρους και οδηγίες συμμετοχής. Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό θα γίνουν δεκτές μέχρι 10 Ιουνίου 2015.

Η τελική αξιολόγηση θα γίνει από ειδική διεπιστημονική επιτροπή και θα γίνει έκθεση των έργων και βράβευση των μαθητών/τριων και σχολείων στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Σχολικής Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 19-22 Νοεμβρίου, 2015.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου,
Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας
Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος του Συνεδρίου

Σχετικά Άρθρα