Πρόσκλησης Ένταξη σε Μητρώο για Εξετάσεις Εισαγωγής σε Μουσικά Τμήματα

Εκτύπωση  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Αρ.Πρωτ.Φ.253,3/58931/Α5/15-04-2019/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ,
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α’
-------
Πληροφορίες: Κων. Ντούτσου 210-3442684
Ανδ. Λάμπος 2103442702
FAX: 210-3442098
email: t01ode2(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος Συντονιστών εκπαιδευτικού έργου και εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. για την κατάρτιση μητρώου για τις ειδικές εξετάσεις για τα Μουσικά Τμήματα με τη νέα διαδικασία εισαγωγής.

Όπως είναι γνωστό, η εισαγωγή φοιτητών σε 4 Μουσικά Τμήματα, γίνεται πλέον με νέα διαδικασία εισαγωγής, μέσω ειδικών εξετάσεων πανελλαδικού επιπέδου. Συγκεκριμένα, για την εισαγωγή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (δεν θα λειτουργήσει φέτος), οι υποψήφιοι εξετάζονται στα 2 νέα μουσικά μαθήματα α) Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και β) Μουσική Αντίληψη και Γνώση και στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας των ΓΕΛ ή στο μάθημα των Νέων Ελληνικών των ΕΠΑΛ αντίστοιχα.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η νέα διαδικασία εισαγωγής και όσον αφορά την εξέταση-βαθμολόγηση στα μουσικά μαθήματα, θα καταρτισθεί άμεσα μητρώο εκπαιδευτικών, με κύριο αντικείμενο την εξέταση-βαθμολόγηση των υποψηφίων.

Α. Οδηγίες για τους Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου (ΣΕΕ) ΠΕ79 και τους εκπαιδευτικούς Δ.Ε. και Π.Ε. ειδικότητας ΠΕ 79.01 και ΤΕ.16.

Καλούνται οι ΣΕΕ ΠΕ79 και οι εκπαιδευτικοί Δ.Ε. και Π.Ε. ειδικότητας ΠΕ 79.01 και ΤΕ.16 που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις διαδικασίες εξέτασης του νέου μουσικού μαθήματος Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω των Διευθύνσεων Δ.Ε. και Π.Ε. (οι ΣΕΕ μέσω των ΠΔΕ), προκειμένου να συμπεριληφθούν στο υπό κατάρτιση μητρώο εξεταστών-βαθμολογητών, με κύριο αντικείμενο την εξέταση-βαθμολόγηση των υποψηφίων.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι ΣΕΕ ΠΕ79 και οι εκπαιδευτικοί Δ.Ε. και Π.Ε. ειδικότητας ΠΕ 79.01 και ΤΕ.16, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική συνημμένη αίτηση προς τις ΔΔΕ και ΔΠΕ όπου ανήκουν αποκλειστικά έως 19 Απριλίου 2019 (οι ΣΕΕ στο ίδιο διάστημα μέσω ΠΔΕ). Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εκτός των τυπικών στοιχείων θα δηλώσουν και τη μουσική κατεύθυνση /  είδος μουσικής που επιθυμούν να εξετάσουν-βαθμολογήσουν, και για την οποία έχουν τη σχετική κατάρτιση (δηλαδή πτυχίο ή πιστοποίηση ανάλογης κατάρτισης ή αποδεδειγμένη προϋπηρεσία, τα οποία συνυποβάλλονται):

α) Λόγιας Δυτικής Μουσικής παράδοσης,

β) Τζαζ (Jazz) ή άλλης σύγχρονης μουσικής έκφρασης,

γ) Παραδοσιακής, λαϊκής μουσικής παράδοσης ή βυζαντινής μουσικής.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών και οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται από εκείνους θα ελεγχθούν με ευθύνη των Διευθυντών Δ.Ε. και Π.Ε., οι οποίοι σε συνεργασία με τους ΣΕΕ ΠΕ79 θα καταρτίσουν συγκεντρωτικές καταστάσεις με τους αιτούντες εκπαιδευτικούς.

Β. Ενέργειες των ΔΔΕ και ΔΠΕ και ενέργειες των ΠΔΕ.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των τυπικών προϋποθέσεων οι Διευθυντές Δ.Ε. και Π.Ε. σε συνεργασία με τους ΣΕΕ ΠΕ79 θα καταρτίσουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις (βλέπε συνημμένο 2) με όλους τους αιτούντες εκπαιδευτικούς, αναγράφοντας υποχρεωτικά όλα τα στοιχεία τους και και θα τις διαβιβάσουν μαζί με τις αντίστοιχες πρωτότυπες Αιτήσεις-Υπεύθυνες Δηλώσεις και τα δικαιολογητικά στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, αφού συμπεριλάβουν και τους ΣΕΕ ΠΕ79 μαζί με τις Αιτήσεις-Υπεύθυνες Δηλώσεις τους (οι ΣΕΕ θα υποβάλουν την Αίτησή τους προς την ΠΔΕ, χωρίς επιπλέον δικαιολογητικά) και θα αποστείλουν όλες τις συγκεντρωτικές καταστάσεις και τις πρωτότυπες Αιτήσεις–Υπεύθυνες Δηλώσεις και τα δικαιολογητικά στην υπηρεσία μας ταχυδρομικώς μέχρι τις 2 Μαΐου 2019. Επισημαίνεται ότι οι προτάσεις θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε διατυπωμένες συγκεντρωτικά ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (άρα ένα αρχείο για όλη την ΠΔΕ), οι δε καταστάσεις να αποσταλούν και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

 

Pin It

Εκτύπωση