edu.klimaka.gr

Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σε Εκκλησιαστικά Σχολεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2013 2014

Αρ.Πρωτ.111646/Α2/12-08-2013/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΚΛ/ΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
& ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ Διοικητικού
Πληροφορίες: Β. Ζωϊτοπούλου
Τηλ.: 210-344.2787
Fax : 210-344.2365
e-mail: vzoito(ΑΤ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια & τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια σχολικού έτους 2013-2014»

Η Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης & Θρησκευτικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχοντας υπόψη την Πράξη 1/2013 του Εποπτικού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και την αρ.πρωτ. 80942/Γ2/13-06-2013 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι διατάξεις της οποίας διέπουν την εν γένει οργάνωση και λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, συνιστά τον ετήσιο προγραμματισμό των σχολικών μονάδων Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014 ως ακολούθως:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι εγγραφές των μαθητών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2013.

Οι εγγραφές αλλοδαπών θα πραγματοποιούνται οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος, ενώ οι μετεγγραφές από Εκκλησιαστικό ή άλλου τύπου σχολείο θα πραγματοποιούνται μέχρι την 31η Μαρτίου 2014, με βασική προϋπόθεση ότι το σχολείο υποδοχής θα αναλαμβάνει την αναπλήρωση των μαθημάτων ειδικότητας.

Δικαιολογητικά για την εγγραφή ή μετεγγραφή μαθητών:

1. Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή ή μετεγγραφή μαθητών είναι τα ακόλουθα:

  • Σχετική αίτηση (του κηδεμόνα εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναιανήλικος).
  • Απολυτήριος τίτλος ή ενδεικτικό σπουδών.
  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
  • Συστατική επιστολή του επιχώριου Μητροπολίτη.

Στην περίπτωση μετεγγραφής, υποβάλλεται υπηρεσιακό σημείωμα στο οποίο αναγράφεται αναλυτικά η βαθμολογία του ενδιαφερόμενου κατά μάθημα, καθώς και η αγωγή.

2. Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή ή μετεγγραφή αλλοδαπών είναι τα ακόλουθα:

  • Σχετική αίτηση (του κηδεμόνα εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναιανήλικος).
  • Πρωτότυπο πιστοποιητικό σπουδών, επίσημα θεωρημένο για τηγνησιότητά του με τη σφραγίδα της Χάγης «APOSTILLE» για τις χώρεςτης Ε.Ε. ή από διπλωματική αρχή της χώρας προέλευσης του μαθητή.
  • Επίσημη μετάφραση από την αρμόδια υπηρεσία του ΥπουργείουΕξωτερικών, από επίσημο μεταφραστή ή από δικηγόρο.
  • Αντιστοιχία τίτλου και αναγωγή βαθμολογίας σε 20βαθμη κλίμακααπό την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή τηΔιεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης της Κ.Υ. του ΥΠΑΙΘ. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα, αν οενδιαφερόμενος είναι ανήλικος, ότι συναινεί στην ένταξή του σεμικρότερη τάξη από την τάξη ένταξης, στην περίπτωση που αυτόκριθεί σκόπιμο.
  • Στοιχειώδης γνώση της ελληνικής γλώσσας η οποία θα αποδεικνύεταιμε βεβαίωση από επίσημο φορέα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.
  • Συστατική επιστολή Ορθοδόξου Μητροπολίτη της χώρας προέλευσης.
  • Άδεια παραμονής στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος προέρχεταιαπό χώρα εκτός Ε.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ισχύουν τα αναφερόμενα στην αρ. πρωτ. 80942/Γ2/13-06-2013 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 θα γίνει ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία. Μετά τον αγιασμό να διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

Ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα καθορίζεται με τη με αρ. πρωτ. 62124/Γ2/09-05-2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1218 Β΄). Δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στον αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τάξεων υποδοχής & φροντιστηριακών τμημάτων.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ισχύουν τα αναφερόμενα στην αρ. πρωτ. 80942/Γ2/13-06-2013 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ισχύουν τα αναφερόμενα στην αρ. πρωτ. 80942/Γ2/13-06-2013 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία ενθαρρύνονται στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων πέραν αυτών που υπάρχουν στη Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολιτιστικά, αγωγής υγείας, αγωγής σταδιοδρομίας) & ιδιαιτέρως δραστηριοτήτων που εντάσσονται στο πλαίσιο της ιδιαίτερης φύσης της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία στα οποία λειτουργεί αξιόλογη σχολική βιβλιοθήκη ενθαρρύνονται να αιτηθούν την κατ΄ εξαίρεση χρήση της σχολικής βιβλιοθήκης από την ευρύτερη κοινότητα, όπως αυτό υπαγορεύεται από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών βιβλιοθηκών (αριθ. 128800/Γ7/ΕςΦ.11/1240, ΓΕΚ 1784 Β΄/2-12-03).

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να αποστέλλουν στην Υπηρεσία μας κάθε μήνα το «Δελτίο κίνησης προσωπικού» και το «Ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκόντων».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα