edu.klimaka.gr

Υποβολή Σχεδίων Δράσης στο Πρόγραμμα Μια Νεά Αρχή για τα ΕΠΑΛ στο ΝΟΗΣΙΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΝΧΟΛΟΓΙΑΣ “ΝΟΗΣΙΣ”» ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

 Αρ.Πρωτ.Φ..ΜΝΑΕ/163601/Δ4/30-11-2020/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
E-mail: depek(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Γ. Κρικώνης
Τηλέφωνο: 210 344 32 78, 3297

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων «Σχεδίων Δράσης» από τα ΕΠΑ.Λ. στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.» κατά το σχολικό έτος 2020-2021
Σχετ: το υπ’ αριθ. Φ25/149017/Δ4/02-11-2020 έγγραφο της υπηρεσίας μας

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και, λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκαλούνται από την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν συνεννόησης της υπηρεσίας μας με το «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “ΝΟΗΣΙΣ”», παρατείνεται η προθεσμία υποβολής Σχεδίων Δράσης από τα ΕΠΑ.Λ. στο πλαίσιο του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ -Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.» κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Ως νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Σχεδίων Δράσης ορίζεται η Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα (https://mnae.noesis.edu.gr/), διαχειριστής της οποίας είναι το «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “ΝΟΗΣΙΣ”» και η οποία λειτουργεί ως μέσο ενημέρωσης και καθοδήγησης των ΕΠΑ.Λ. για τα Σχέδια Δράσης. Διευκρινίζεται ότι για τα ήδη υποβληθέντα Σχέδια Δράσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ως προς την επεξεργασία και έγκρισή τους.

Παρακαλούνται α) οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να διαβιβάσουν άμεσα το παρόν έγγραφο στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) αρμοδιότητάς τους και β) οι Διευθυντές κάθε σχολικής μονάδας να μεριμνήσουν ώστε να ενημερωθεί ενυπόγραφα το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ


Αρ.Πρωτ.Φ25/149017/Δ4/02-11-2020/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
E-mail: depek(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Γ. Κρικώνης
Τηλέφωνο: 210 344 32 78

ΘΕΜΑ: Υποβολή προτάσεων «Σχεδίων Δράσης» από τα ΕΠΑ.Λ. στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ» κατά το σχολικό έτος 2020-2021

Σας αποστέλλουμε την Πρόσκληση (με τα συνοδευτικά αυτής έγγραφα) του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία«Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “ΝΟΗΣΙΣ”» για την υποβολή «Σχεδίων Δράσης» κατά το σχολικό έτος 2020-2021 στο πλαίσιο του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ -Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της υπ’ αριθ. Φ25α/220800/Δ4/20-12-2018 (Β΄ 5883) Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Σχέδια δράσης στο πλαίσιο της επέκτασης της Πράξης “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ”, με κωδ. ΟΠΣ 5010706, του Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση”, ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδότηση των ΕΠΑ.Λ. μέσω των σχολικών επιτροπών», ο ανωτέρω φορέας είναι δικαιούχος της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ’’», με αντικείμενο την υλοποίηση Σχεδίων Δράσης και Καλών Πρακτικών που υποβάλλονται από το σύνολο των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) της χώρας. Στο ίδιο άρθρο της προαναφερθείσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης ορίζεται η Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. ως φορέας λειτουργίας της Πράξης.

Επισημαίνεται ότι η υποβολή «Σχεδίων Δράσης» θα είναι δυνατή από την Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2020.

Η ιστοσελίδα των σχεδίων δράσης (https://mnae.noesis.edu.gr/) θα λειτουργεί ως μέσο ενημέρωσης και καθοδήγησης των ΕΠΑ.Λ. για τα Σχέδια Δράσης και θα συμβάλλει στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους. Στην ιστοσελίδα αυτή τα ΕΠΑ.Λ μπορούν να αναζητήσουν παραδείγματα, βοηθητικά κείμενα και τα βήματα για την υποβολή των σχεδίων δράσης τους.

Παρακαλούνται α) οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να διαβιβάσουν άμεσα το παρόν έγγραφο με τα συνημμένα του στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) αρμοδιότητάς τους και β) οι Διευθυντές κάθε σχολικής μονάδας να μεριμνήσουν ώστε να ενημερωθεί ενυπόγραφα το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

 

Σχετικά Άρθρα