edu.klimaka.gr

Συνέδριο "Η Εκπαίδευση στην Εποχή των ΤΠΕ και της Καινοτομίας" 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ" 2019

Αρ.Πρωτ.59124/Δ2/15-04-2019/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου
Τηλέφωνο: 210-3443422

ΘΕΜΑ: Διεξαγωγή επιστημονικού συνεδρίου

Σας γνωστοποιούμε ότι ο Επιστημονικός Σύλλογος «ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ» διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Η Εκπαίδευση των Τ.Π.Ε. και της Καινοτομίας».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα, στο Συνεδριακό Κέντρο:Triaena Business Center (Λ. Μεσογείων 15).

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://lifelonglearning.gr/ .

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ


Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 2 και 3 Νοεμβρίου 2019

Για το Συνέδριο

Το συνέδριο θα γίνει στην Αθήνα, στο συνεδριακό χώρο του Triaena Business Center, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 15, στον 1ο όροφο

Ημερομηνίες συνεδρίου: 2 και 3 Νοεμβρίου 2019, Σαββατοκύριακο.

Ώρες, από 10.00 π.μ. ως 20.00

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την 10η Οκτωβρίου 2019. Αναμένεται να παρουσιαστούν περί τις 150 εργασίες, σε παράλληλες συνεδρίες που θα διεξαχθούν σε 3 συνεδριακές αίθουσες. Οι εργασίες που θα υποβληθούν για συμμετοχή, θα κριθούν από επιστήμονες του πεδίου των εφαρμογών των Τ.Π.Ε. και των καινοτόμων δράσεων στην εκπαίδευση.

Για την παρακολούθηση του συνεδρίου, ακολουθείται διαδικασία προεγγραφής σύνεδρου.

Το συνέδριο απευθύνεται σε/αφορά:

  • Eκπαιδευτικούς Προδημοτικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας με διάθεση χρήσης των Τ.Π.Ε. κι εισαγωγής της καινοτομίας στην τάξη
  • Μεταπτυχιακούς φοιτητές/ριες
  • Μεταπτυχιακούς
  • Yποψήφιους/ες διδάκτορες
  • Διδάκτορες
  • Φοιτητές/τριες
  • Φίλους της εκπαίδευσης με ενδιαφέροντα στις Τ.Π.Ε. και στην Καινοτομία και στις εφαρμογές τους στην εκπαίδευση

Το συνέδριο δίνει έμφαση και στοχεύει στην ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών μέσα από την ανάδειξη δόκιμων διδακτικών σεναρίων καινοτόμων & καλών πρακτικών

Ένα διδακτικό σενάριο, ως ένα επιστημονικά διευρυμένο σχέδιο μαθήματος, περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία μιας διδακτικής πρότασης, από τους δημιουργούς και τις συνθήκες υλοποίησης, τη στοχοθεσία, τη το θεωρητικό πλαίσιο, τη σύνδεσή του με το Αναλυτικό Πρόγραμμα, τη μεθοδολογία ανάπτυξης έως τις σχετικές θεωρίες μάθησης, τον τρόπο υλοποίησης βήμα-βήμα, τα συμπεράσματα, τον αναστοχασμό, ένα ενδεικτικό φύλλο εργασίας και άλλα στοιχεία που ο συγγραφέας κρίνει ότι ολοκληρώνουν το εκπαιδευτικό σενάριο. Το προτεινόμενο εκπαιδευτικό σενάριο πρέπει να αναφέρεται σε ένα γνωστικό αντικείμενο της προσχολικής, πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διεκπεραιώνεται με τη χρήση-υποστήριξη των Τ.Π.Ε.(αξιοποιώντας κατάλληλα υπολογιστικά εργαλεία ή άλλες υπολογιστικές τεχνολογίες) ή με άλλες καινοτόμες δράσεις.

Στη θεματική των εκπαιδευτικών σεναρίων περιλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες και όλα τα περιεχόμενα των Αναλυτικών Προγραμμάτων ή των Καινοτόμων προγραμμάτων που εκπονούνται συμπληρωματικά (Όπως προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, Ευέλικτη Ζώνη κ.λπ.). Εκτός από τα διδακτικά αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος Δηλαδή, μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρία από τη συστηματική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε τομείς όπως Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, η Αγωγή Υγείας, τα Πολιτιστικά Θέματα, Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός, οι διασχολικές συνεργασίες και άλλες καινοτόμες δραστηριότητες. Επίσης, σε αυτή τη θεματική μπορούσαν να ενταχθούν εργασίες που αναφέρονται στην παιδαγωγική αξιοποίηση του Διαδραστικού Πίνακα στη μαθησιακή διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται να παρουσιάσουν την εμπειρία και την καινοτομία που καθημερινά αναπτύσσεται στην σχολική τάξη, μέσα από τη μορφή ενός εκπαιδευτικού σεναρίου σε επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάπτυξη, ώστε να ενισχυθεί η διεκπαιδευτική επικοινωνία προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και να δημιουργηθεί μέσα από τα πρακτικά του συνεδρίου και παρακαταθήκη καλών πρακτικών, που θα προάγει το εκπαιδευτικό έργο της κοινότητας.


Κρίσιμες ημερομηνίες

1 Ιουνίου 2019 - Λήξη προθεσμίας υποβολής κειμένων (ολοκληρωμένων εργασιών) για κρίση

1 Ιουνίου 2019. Λήξη προθεσμίας υποβολής κειμένων (ολοκληρωμένων εργασιών) από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους εισηγητές, στην Οργανωτική Γραμματεία. H Οργανωτική Γραμματεία προωθεί τις εργασίες στους Κριτές. Αφού λάβει την κρίση τους, την κοινοποιεί στους υποψήφιους εισηγητές. Η κρίση μπορεί να είναι:

α) Η εργασία γίνεται αποδεκτή, ως έχει (χωρίς διορθώσεις).

β) Η εργασία θα γίνει αποδεκτή, αφού γίνουν οι προτεινόμενες διορθώσεις.

γ) Η εργασία να μεταφερθεί/να ενταχθεί στην κατηγορία: Αναρτημένη Ανακοίνωση, αφού γίνουν οι προτεινόμενες διορθώσεις

δ)  Η εργασία να μεταφερθεί/να ενταχθεί στην κατηγορία: Αναρτημένη Ανακοίνωση, χωρίς άλλες διορθώσειςς

ε) Η εργασία να παραπεμφθεί σε επόμενο συνέδριο ή να μη γίνει δεκτή.


Αν προκύψουν οι προαναφερόμενες περιπτώσεις (β) και (γ), δίνεται χρονική προθεσμία στους υποψήφιους εισηγητές (αυτών των περιπτώσεων) ώστε να προβούν στις προτεινόμενες διορθώσεις και να επιστρέψουν τα νέα κείμενά τους, στην Οργανωτική Γραμματεία. Η Οργανωτική Γραμματεία προωθεί τα νέα κείμενα των υποψήφιων εισηγητών στην Επιστημονική Επιτροπή (όπου έχει επισημανθεί ανάγκη νέας κρίσης). Ακολουθούν (ανά δεκαπενθήμερο παραλαβής) κρίσεις από τους Κριτές. Παραλαβή των τελικών κρίσεων και διαβίβασή τους στους υποψήφιους εισηγητές τις επόμενες μέρες.

30 Σεπτεμβρίου 2019: Oλοκλήρωση της διαδικασίας κρίσης

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, τερματίζεται η διαδικασία κρίσης και καταρτίζεται ο οριστικός κατάλογος συμμετοχών.

10 Οκτωβρίου 2019: Ανακοίνωση του προγράμματος

Ανακοίνωση του προγράμματος: Θα αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου την 10η Οκτωβρίου 2019

2-3 Νοεμβρίου  2019: Διεξαγωγή Συνεδρίου

Ως το τέλος Δεκεμβρίου 2019: Έκδοση του ηλεκτρονικού τόμου πρακτικών (eBook/pdf με ISBN)

Ο τόμος πρακτικών του συνεδρίου, θα εκδοθεί μετά την πραγματοποίησή του. Θα είναι σε ebook/pdf, με αριθμό ISBN. Θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στους εγγεγραμμένους εισηγητές (με download link)

Σχετικά Άρθρα