edu.klimaka.gr

Διαγωνισμός Αφίσας για Σχολικές Βιβλιοθήκες

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Αρ.Πρωτ.Φ.20/ΕΑ/26965/Δ1/20-02-2019/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
Email : spudonpe(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Θ. Δημητρακόπολος
Β.Τζιντάνου,  Ε. Αγγέλου
Τηλέφωνο : 210 344 2425
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ : «Όνομα και λογότυπο για την σχολική βιβλιοθήκη»

Το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των με αρ. πρωτ. Φ.14/22511/Δ1 (688Β/2018) και Φ17/72957/Δ1 (2563Β/2018) Υ.Α με θέμα «Ίδρυση Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων» και «Ορισμός Σχολικών Μονάδων που εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2018- 2019» αντίστοιχα, καλεί τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών σε δημιουργία αφίσας με θέμα τη βιβλιοθήκη τους.

Σχετικά με την δημιουργία της αφίσας επισημαίνονται τα εξής:

1. Η αφίσα θα περιέχει την ονομασία του σχολείου (π.χ 1ο Δ.Σ Kαλαμαριάς) και το όνομα που θα επιλεγεί για τη βιβλιοθήκη του.

2. Η δημιουργία θα πρέπει να είναι πρωτότυπη.

3. Η τεχνική της δημιουργίας είναι ελεύθερη: εικόνες, σκίτσα, ζωγραφική, κολάζ, τεχνική graffiti κ.ά.

4. Δύναται να δημιουργηθεί με χρήση λογισμικού επεξεργασίας εικόνας και να σχεδιαστεί στον υπολογιστή ή στο χέρι,

5. Τα γραφικά των αφισών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ή να περιέχουν εικόνες, φωτογραφίες, πρόσωπα, διακριτικά γνωρίσματα, φραστικά μηνύματα ή άλλα στοιχεία από το διαδίκτυο, για τα οποία δεν έχει εξασφαλιστεί άδεια χρήσης και δεν μπορεί να παραχωρηθεί άδεια δημοσίευσης, χρήσης, αναπαραγωγής, έκδοσης και εκμετάλλευσης,

6. Η αφίσα, είτε είναι σε ψηφιακή μορφή είτε σε συμβατική, υποβάλλεται ψηφιακά σε μορφή jpg ή pdf στην καλύτερη δυνατή ανάλυση που διαθέτει ο σαρωτής. Αφίσες που δημιουργούνται σε συμβατική μορφή (ζωγραφική, σκίτσο, κολάζ κτλ) σαρώνονται ή φωτογραφίζονται και αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του επισυναπτόμενου αρχείου, στον παρακάτω σύνδεσμο: Οδηγίες Grafis

Η αφίσα θα δημιουργηθεί από τους μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο παιδαγωγικών και διδακτικών δραστηριοτήτων.

Η σχολική μονάδα αποστέλλει έως 15 Μαρτίου 2019 στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ηλεκτρονικά ψηφιακό αντίγραφο της αφίσας ονομάζοντας το αρχείο με την Ονομασία του Σχολείου, π.χ 1ο Δ.Σ Καλαμαριάς.

Στην συνέχεια η οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμπληρώνει τον επισυναπτόμενο πίνακα με τα στοιχεία των σχολείων της περιοχής ευθύνης της που έχουν υποβάλει πρόταση αφίσας και τον αποστέλλει μαζί με τις αφίσες σε ηλεκτρονική μορφή έως 22 Μαρτίου 2019 στη Διεύθυνση Σπουδών, προγραμμάτων και Οργάνωσης του ΥΠΠΕΘ ηλεκτρονικά στο spudonpe(ΣΤΟ)minedu.gov.gr με θέμα «ΑΦΙΣΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ».

Το ΥΠΠΕΘ μεριμνά ώστε η αφίσα κάθε σχολείου να εκτυπωθεί σε δέκα τουλάχιστον αντίτυπα τα οποία αποστέλλονται στη σχολική μονάδα, ενώ ένα αντίτυπο από κάθε πρόταση θα αποτελέσει το υλικό για έκθεση που θα προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του ΥΠΠΕΘ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Σχετικά Άρθρα