edu.klimaka.gr

22ος Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής "Αυτό είναι το Μεξικό μου" 2018

22ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ" 2018

Αρ.Πρωτ.Φ14/ΓΛ/13646/64331/ΓΔ4/24-04-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε. - ΤΜΗΜΑΤΑ Β’
Email : spudonpe(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Β. Τζιντάνου (ΠΕ)/ Α. Βάρλα (ΔΕ)
: Γ. Λιάσκος (ΠΕ)
Τηλέφωνο : 210 344 2425
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ : «22ος Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής “ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ 2018”»

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού και το Ινστιτούτο των Μεξικανών στο Εξωτερικό (ΙΜΕ) προσκαλούν σε συμμετοχή από την Ελλάδα μαθητών ηλικίας από 6 έως 14 ετών (τάξεις από Α’ Δημοτικού μέχρι και Β’ Γυμνασίου) στον 22ο Διεθνή Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ» 2018, με φετινό θέμα την Ιστορία, τις παραδόσεις, τη γαστρονομία, τις παραλίες και τη μουσική του Μεξικού με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων την 11η Μαΐου 2018.

Θα αναδειχθούν και θα βραβευτούν οι 12 καλύτερες ζωγραφιές και θα απονεμηθούν 50 ακόμα τιμητικές διακρίσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν μια περιοδεύουσα έκθεση που θα ξεκινήσει από την Πόλη του Μεξικού και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες.

Οι 62 βραβευμένες ζωγραφιές θα συμπεριληφθούν στο έντυπο Ημερολόγιο 2019 του ΙΜΕ. Επισυνάπτονται στο παρόν αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στο Διαγωνισμό. Ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να επικοινωνούν για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή σχετικές διευκρινίσεις με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας του Μεξικού στην Ελλάδα και την κυρία Παλόμα Ζιώγα στο τηλ. 210 7294780 - εσωτ. 103 . Το παρόν θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα http://dspope.ypepth.sch.gr .

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής
«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ» 2018

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού και το Ινστιτούτο των Μεξικανών στο Εξωτερικό (ΙΜΕ) προσκαλούν παιδιά μεταξύ 6 και 14 ετών, να συμμετάσχουν στον 22ο Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ» 2018, με φετινό θέμα την Ιστορία, τις παραδόσεις, την γαστρονομία, τις παραλίες και την μουσική του Μεξικού.

Όροι συμμετοχής

Οι ζωγραφιές θα πρέπει:

  • να πραγματοποιηθούν σε τετράγωνο χαρτόνι με διαστάσεις 30 x 30 εκατοστά, με μολύβια, ακριλικά, ακουαρέλες, παστέλ ή οποιοδήποτε υλικό τις επιλογής σας,
  • να περιέχουν, κολλημένο στο πίσω μέρος και συμπληρωμένο στα αγγλικά, το έντυπο συμμετοχής,
  • να υποβληθούν στην Πρεσβεία Μεξικού στην Ελλάδα (Διεύθυνση: Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 14, ΤΚ 106 73 Αθήνα, υπόψιν Μορφωτικού Τμήματος), πριν από τις 11 Μαΐου 2018.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά από όλο τον κόσμο, βοηθήστε μας να αναδείξουμε τα ταλαντούχα παιδιά από την Ελλάδα!

Βραβεία

Θα αναδειχθούν οι 12 καλύτερες ζωγραφιές και 50 τιμητικές διακρίσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν μια περιοδεύουσα έκθεση που θα ξεκινήσει στην Πόλη του Μεξικού και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες.

- Οι 12 νικητές θα λάβουν μια συλλογή βιβλίων μεξικάνικης λογοτεχνίας, μία βεβαίωση και ένα δώρο-έκπληξη.

- Οι 50 που θα τιμηθούν με διάκριση θα λάβουν μια συλλογή βιβλίων μεξικάνικης λογοτεχνία και μία βεβαίωση.

- Οι 62 βραβευμένες ζωγραφιές θα συμπεριληφθούν στο έντυπο Ημερολόγιο 2019 του ΙΜΕ.

Η Κριτική επιτροπή θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και Εξωτερικών του Μεξικού, του ΙΜΕ και καλλιτέχνες.

Θα αποκλειστούν οι αντιγραμμένες ή ατελείς ζωγραφιές, εκείνες στις οποίες έχουν παρέμβει ενήλικες, όσες δεν σέβονται όλους τους όρους συμμετοχής, και εκείνες που δεν είναι σχετικές με το φετινό θέμα.

Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό, εκχωρούνται τα δικαιώματα των ζωγραφιών, ώστε να χρησιμοποιηθούν από το ΙΜΕ σε εκθέσεις και δημοσιεύσεις για προωθητικούς σκοπούς.

Δεν παρέχονται βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στη σελίδα του ΙΜΕ, στις 29 Ιουνίου 2018, στους εξής σελίδες: http://www.gob.mx/ime και http://www.ime.gob.mx/esteesmimexico2018/

 

Σχετικά Άρθρα