edu.klimaka.gr

Διαγωνισμός Ποίησης για Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 'ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ' ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ 2022-2023

Αριθ.Πρωτ.:Φ.14/ΦΜ/98102/102100/Δ1/22-08-2022/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ &
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
& ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε & Δ.Ε.
ΤΜΗΜΑΤΑ Β’
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
-----
Email : spudonpe(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Β. Παπαβρόντος (Π.Ε.)
: Γ. Μέττα
: 210 344 3318
: Α. Βάρλα (Δ.Ε.)
: 210 344 3272
: Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.)
: 210 344 2212
: Φ. Λυμπεροπούλου (Ε.Α.Ε.)
: 210 344 2933

ΘΕΜΑ: «Έγκριση του Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» για το σχολικό έτος 2022-23»
ΣΧΕΤ. : Το με αρ. πρωτ. 98102/4-8-22 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

Απαντώντας στο από 30-5-22 έγγραφό σας, σχετικά με το αίτημα έγκρισης του Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» για το σχολικό έτος 2022-2023, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της χώρας και της ομογένειας, σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αρ. 41/28-7-2022 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ του Ι.Ε.Π, το αίτημά σας γίνεται αποδεκτό.

Ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται από το Δήμο της Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων και θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις εκάστοτε οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορονοϊό COVID-19 και σύμφωνα με τις εξής προϋποθέσεις:

  1. η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο διαγωνισμό να είναι προαιρετική και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων. Επιπλέον, κάθε μαθητής/-τρια δύναται σε ατομική βάση να αποφασίσει ελεύθερα τη συμμετοχή του/της σε αυτόν.
  2. την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων για τη δημοσιοποίηση των παραγόμενων έργων των μαθητών/-τριών σε έντυπο, ηλεκτρονικό ή άλλου είδους μέσο.
  3. η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική για τους/τις εκπαιδευτικούς και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη επιβάρυνση του γνωστικού αντικειμένου αλλά αντίθετα ο εμπλουτισμός και η διεύρυνσή του με τρόπο δημιουργικό, σύμφωνα πάντα με τους στόχους που τίθενται στο Πρόγραμμα Σπουδών. Οι σχετικές δραστηριότητες για τη συμμετοχή των μαθητών/-τριών στον διαγωνισμό εντός του ωρολογίου προγράμματος να μην υπερβαίνουν σε διάρκεια τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.
  4. η διεξαγωγή του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, διαχείριση αποσταλέντων και βραβευθέντων έργων, δημοσιοποίηση) να υλοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/-τριών και των πνευματικών δικαιωμάτων.
  5. η χρήση κάθε είδους φωτογραφιών, εικόνων, κειμένων, διαγραμμάτων, πινάκων οπτικοακουστικών αρχείων κ.λπ., που συνοδεύουν - πλαισιώνουν τον μαθητικό́ διαγωνισμό́ να είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις «περί πνευματικής ιδιοκτησίας» (Ν.4212/2013, όπως ισχύει).
  6. να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η φωτογράφιση, η βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση των μαθητών/τριών παρά μόνο με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/-τριών.
  7. να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.
  8. η συμμετοχή των διακριθέντων/-θεισών μαθητών/τριών στην τελετή βράβευσης να υλοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος και σχολικού πλαισίου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για εκείνους/-ες.
  9. τη δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο ΙΕΠ με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αποτίμησης της δράσης.

Η έγκριση του ανωτέρω διαγωνισμού θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ http://edugate.minedu.gov.gr/→Ενημερωτικό Υλικό → Εγκεκριμένα Προγράμματα → 2022-23→ Διαγωνισμοί.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται η προκήρυξη του Διαγωνισμού. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθύνεστε στον φορέα που διοργανώνει τον ανωτέρω διαγωνισμό στο τηλέφωνο 26923-60403 (κα Ροδοπούλου Μαρία), e-mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συν: Ένα (1) ηλεκτρονικό αρχείο

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε & Δ.Ε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

 


ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων προκηρύσσει το διαγωνισμό με την επωνυμία 'ΆΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ" για το καλύτερο λυρικό ποίημα, εμπνευσμένο από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Για την Α'/θμια και Β'/θμια Εκπαίδευση τα ποιήματα θα επιλέξουν οι διδάσκοντες φιλόλογοι και δάσκαλοι, (αυστηρά) ένα από κάθε Σχολείο και θα τα υποβάλλουν στο Δήμο Καλαβρύτων, σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης. Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα ποιήματα να αποσταλούν απευθείας στο Δήμο Καλαβρύτων.

Αρμόδια Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τα ποιήματα. Η επίδοση των Βραβείων θα γίνει στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, σε επίσημη τελετή, στις 13 Δεκεμβρίου 2023, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

ΟΡΟΙ-ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές έχουν οι μαθητές - φοιτητές όλων των όπου γης δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.1 και Α.Ε.1. παντού όπου διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα.

2. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους,

3. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο διαγωνισμό δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/τις μαθητές/-ήτριες ή το σχολείο,

4. Τα ποιήματα να είναι σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα και να περιέχονται στο Δήμο Καλαβρύτων έως 30 Ιουνίου 2023 (Διεύθυνση: Ευσ.Κηπουργού 6, 250 01 ΚαλάΒρυτα)

5. 'Για να εξασφαλίζεται η ανωνυμία, το ποίημα πρέπει να φέρει μια συνθηματική επιγραφή ή ψευδώνυμο, ενώ το ονοματεπώνυμο του μαθητή, του διδάξαντος, καθώς και η διεύθυνση του σχολείου να αναγράφονται σε σημείωμα εσώκλειστο σε φάκελο αδιαφανή, καλά σφραγισμένο και συρραμμένο στο ποίημα. -

6. Ο Δήμος Καλαβρύτων μπορεί να απονείμει αντί βραβείου, έπαινο ή εύφημη μνεία.

7. Ο Δήμος Καλαβρύτων αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησηςτου διαγωνισμού και της διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών.

8. Από τα υποβληθέντα έργα των μαθητών/-τριών, θα δημοσιευτούν σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο μόνο τα διακριθέντα και μετά από συναίνεση μέσω Υπεύθυνης Δήλωσης του ασκούντος την επιμέλεια του μαθητή ή της μαθήτριας.

9. Από τα υποβληθέντα έργα των μαθητών/-τριών δεν θα υπάρξουν έσοδα για τον Δήμο Καλαβρύτων ή για άλλον (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λπ.) και δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς [προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού] ειμή μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς,.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1. Τέσσερα (4) βραβεία, ένα για το Δημοτικό, ένα για το Γυμνάσιο, ένα για το Λύκειο και ένα για Α.Ε.1.-Τ.Ε.1. - με έπαθλο 500 ευρώ για το καθένα - στο μαθητή-φοιτητή ή μαθήτρια-φοιτήτρια που έγραψε το καλύτερο ποίημα.

2. Οκτώ (8) επαίνους, δύο για το Δημοτικό, δύο για το Γυμνάσιο, δύο για το Λύκειο και δύο για Α.Ε.1.-Τ.Ε.Ι., με έπαθλο 300 ευρώ για τον καθένα.

3. Εύφημη μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας στο φιλόλογο καθηγητή ή δάσκαλο.

Φορέας διοργάνωσης του Διαγωνισμού

Δήμος Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων

Ροδοπούλου Μαρία, Δήμος Καλαβρύτων 25001, 2692360403, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διοργανωτές

1. Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα,

2. Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Οργανωτική Επιτροπή

1. Χρίστος Φωτεινόπουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος:

2. Λέτα Κουτσοχέρα, Πρόεδρος του ιδρύματος Γιάννη Κοντσοχέpα και Λένας Στpέφη-Κοντσοχέpα.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης

1. Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου, Σνyγpαφέας-Ποιήτpια

2. Παναγιώτης Καραφωτιάς, Συγγραφέας-Ποιητής

3. Φρόσω Κλαμπανιστή, Καθ. Ιωνιδείον Σχολής Πειραιά

4. Λέτα Κουτσοχέρα, Καθηγήτρια-Ποιήτρια

5. Βούλα Κωστοπέτρου, Συγγραφέας-Ποιήτpια

Σχετικά Άρθρα