edu.klimaka.gr

Πανελλήνιοι Μουσικοί Διαγωνισμοί για Παιδιά και Εφήβους 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ 2018

Αρ.Πρωτ.φ15/170995/Δ2/12-10-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ Δ/ΘΜΙΑΣ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ,
ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ Β΄ Π/ΘΜΙΑΣ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β ΄- ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄- ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : spoudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Τζιντάνου Β. (Π.Ε.)
Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
Παπαδοπούλου Χ. (Δ.Ε.)
Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.)
Λυμπεροπούλου Φ. (Ε.Α.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.42.247 (Π.Ε.)
: 210-34.43.272 (Δ.Ε.)
: 210-34.43.317 (Δ.Ε.)
: 210-34.42.212 (Ε.Ε.)
: 210-34.42.933 (Ε.Α.Ε.)
Fax : 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: «Έγκριση Διαγωνισμών της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε. – σχ. έτος 2018-2019».
Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 147731/Δ2, Δ1/10-09-2018 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Απαντώντας στο με αρ. πρ. 28/28-06-2018 έγγραφο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών με θέμα «Διαγωνισμοί έτους 2018» και τα συνημμένα σε αυτό, που αφορά σε έγκριση λογοτεχνικών διαγωνισμών ποίησης – διηγήματος και μουσικών διαγωνισμών μελοποίησης ποίησης, ενορχήστρωσης και μουσικής για ταινία, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τους: Α) Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους έτους 2018 και Β) Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία για Παιδιά και Εφήβους σχολικού έτους 2018-2019, που προκηρύσσει η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για μαθητές/τριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Επισυνάπτονται οι Προκηρύξεις των εν λόγω Διαγωνισμών με αναλυτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή σε αυτούς. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών σε αυτούς είναι προαιρετική και θα διεξαχθούν εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (Ζωοδόχου Πηγής 2-4, 10678 Αθήνα), στο τηλέφωνο/fax: 210-3819571, στο e-mail: eel1930(ΣΤΟ)gmail.com και στην ιστοσελίδα: http://ellineslogotexnes.gr/. Ειδικότερα, για τον Α) Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους έτους 2018, καθημερινά στην εκπαιδευτικό κ. Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και υπεύθυνη των Λογοτεχνικών Διαγωνισμών, στα τηλέφωνα 2102931684, και 6974240926 και για τον Β) Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία για Παιδιά και Εφήβους σχολικού έτους 2018-2019, καθημερινά στον μαέστρο κ. Νίκο Χριστοδουλή, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και υπεύθυνο του Μουσικού Διαγωνισμού, στα τηλέφωνα 2130429351 και 6944327584.Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στους εν λόγω μαθητικούς διαγωνισμούς θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ


ΕΝΩΣΗΕΛΛΗΝΩΝΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ζωοδόχου Πηγής 2–4, 10678 Αθήνα
τηλ.- fax: 2103819571
Πληροφορίες: Νίκος Χριστοδουλής
Τηλ.: 2130429351, 6944327584
email: eel1930(ΣΤΟ)gmail.com
Ιστοσελίδα:ellineslogotexnes.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΕΤΟΥΣ 2018

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών προκηρύσσει για το έτος 2018, τους παρακάτω Πανελλήνιους και Παγκύπριους Μουσικούς Διαγωνισμούς για Παιδιά και Εφήβους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων:

ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ:
Οι διαγωνιζόμενοι ατομικά ή ομαδικά επιλέγουν, μελοποιούν και ερμηνεύουν ένα ποίημα Έλληνα ποιητή δικής τους επιλογής (φωνή, μονοφωνικό ή πολυφωνικό όργανο). Θα δοθούν Α΄, Β΄, Γ΄ Βραβείο και Α΄, Β΄, Γ΄ Έπαινος ανά κατηγορία (*1).
(*1)( 1η κατηγορία: Δημοτικό, 2η κατηγορία: Γυμνάσιο, 3η κατηγορία: Λύκειο)

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗΣ:
Οι διαγωνιζόμενοι ατομικά ή ομαδικά ενορχηστρώνουν γνωστό τραγούδι δικής τους επιλογής ή δικό τους έργο με το οποίο συμμετέχουν στην κατηγορία Μελοποίησης Ποίησης. Θα δοθούν Α΄, Β΄, Γ΄ Βραβείο και Α΄, Β΄, Γ΄ Έπαινος ανά κατηγορία.

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ (SOUNDTRACK):
Οι διαγωνιζόμενοι ατομικά ή ομαδικά συνθέτουν μουσική για ταινία.Θα δοθούν Α΄, Β΄, Γ΄ Βραβείο και Α΄, Β΄, Γ΄ Έπαινος ανά κατηγορία.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με το ίδιο έργο σε περισσότερους του ενός διαγωνισμούς. Για παράδειγμα με ένα μελοποιημένο ποίημα που ερμηνεύεται και ενορχηστρώνεται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους διαγωνισμούς: Μελοποίησης Ποίησης, και Ενορχήστρωσης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Τα έργα να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα.

2. Η ηχογράφηση να είναι καθαρή

3. Τα έργα να αποσταλούν σε μορφή mp3 με το όνομα της σύνθεσης στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση mousikoidiagonismoi(ΣΤΟ)gmail.com ως εξής: Στην περιοχή του θέματος να αναγράφεται η κατηγορία του διαγωνισμού στην οποία συμμετέχουν (π.χ. Διαγωνισμός Ενορχήστρωσης Γυμνασίου). Σε επισυναπτόμενο αρχείο word το οποίο θα έχει το ίδιο όνομα με το mp3 να αναγράφονται τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, σχολείο και υπεύθυνος εκπαιδευτικός).

4. Μαζί με τα έργα αποστέλλεται υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον ασκούντα την επιμέλεια του μαθητή/της μαθήτριας, ότι δέχεται ο μαθητής/ η μαθήτρια να συμμετέχει στον διαγωνισμό και να δημοσιευτεί το έργο του/της σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, στην περίπτωση που θα διακριθεί, εφόσον η χρήση του έργου θα γίνει για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ότι συμφωνεί με τους όρους της προκήρυξης. Η υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνεται, υπογράφεται, σκανάρεται και αποστέλλεται στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση μαζί με τα υποβληθέντα έργα (υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας).

5. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φυσικά ή ηλεκτρονικά μουσικά όργανα

6. Ημερομηνία υποβολής μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018.

7. Όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν έγκαιρα τηλεφωνικώς.

8. Η συμμετοχή στους διαγωνισμούς προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων.

9. Η κρίση της Κριτικής Επιτροπής είναι αμετάκλητη.

10. Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν έσοδα για την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών ή για άλλον, από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λ.π.).

11. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο διαγωνισμό δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/τις μαθητές/-ήτριες ή το σχολείο,

12. Ο φορέας διοργάνωσης αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού και θα διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών

13. H ημερομηνία, η ώρα και ο χώρος απονομής των τιμητικών διακρίσεων θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα μέσα από την ιστοσελίδα μας ellineslogotexnes.gr.

14. Η συμμετοχή των μαθητών στους διαγωνισμούς είναι προαιρετική και θα διεξαχθούν εκτός ωρολογίου προγράμματος.

15. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποστολής των έργων και την απονομή των τιμητικών διακρίσεων θα αναρτηθούν εγκαίρως στην ιστοσελίδα μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Καθημερινώς στον μαέστρο κ. Νίκο Χριστοδουλή, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και υπεύθυνο του Μουσικού Διαγωνισμού, στα τηλέφωνα 2130429351 και 6944327584.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Νικόλαος Χριστοδουλής, Μέλος ΕΕΛ (πρώην Μαέστρος Ε.Ρ.Τ.)
Κυριάκος Τσολάκης, Εκπαιδευτικός Μουσικής (Ωδείο Αθηνών)
Λευτέρης Τζόκας, Πρόεδρος ΕΕΛ
Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κοσμήτορας ΕΕΛ
Πολυξένη Γιάχου, Αντιπρόεδρος ΕΕΛ
Απόστολος Φορλίδας Γενικός Γραμματέας ΕΕΛ
Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου Μέλος Δ. Σ. ΕΕΛ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Νικόλαος Χριστοδουλής, πρώην Μαέστρος Ε.Ρ.Τ.
Θαλής Τριανταφύλλου, Συνθέτης
Φρίξος Μόρτζος, πιανίστας (Λυρικής Σκηνή)
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Εκπαιδευτικός Μουσικής Π. Ε. - ΣυνθέτηςΝικόλαος Καζαμίας, Εκπαιδευτικός Μουσικής (Εκπαιδευτήρια «Δούκα»)
Κυριάκος Τσολάκης, Εκπαιδευτικός Μουσικής (Ωδείο Αθηνών)
Γεωργία Τσολάκη, Εκπαιδευτικός Μουσικής (Συμφωνική ορχήστρα ΕΡΤ - Ωδείο Καλαμάτας, Ωδείο Αθηνών)
Άννα Καπόνε – Πάπας, Εκπαιδευτικός Μουσικής
Ειρήνη Τσολάκη, Εκπαιδευτικός Μουσικής
Συντονισμός – Γραμματειακή υποστήριξη: Πολυξένη Γιάχου, εκπαιδευτικός Π. Ε. – Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β. ΤΖΟΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα