edu.klimaka.gr

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΛAΙΣΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ)

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΛAΙΣΙΩΣΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ)

Αρ.Πρωτ.1952/Γ2/10-01-2011/ΥΠΔΒΜΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΣΠΟΥΔΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Τηλ.: 210 344 3272
Φαξ: 210 344 3390

ΘΕΜΑ: «Ρόλος και δράσεις του Συνηγόρου του Παιδιού – Ομάδα Εφήβων Συμβούλων».

Σας ενημερώνουμε ότι ο Συνήγορος του Παιδιού, ο οποίος δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη», απευθύνει πρόσκληση σε μαθητές για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον πλαισίωσης της νέας Ομάδας Εφήβων Συμβούλων για τη διετία 2011-2012, καθώς το Δεκέμβριο του 2010 ολοκληρώθηκε η θητεία της πρώτης Ομάδας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές - μαθήτριες που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1994 και 1997 για συμμετοχή στη νέα 20μελή Ομάδα Εφήβων (η επιλογή της οποίας θα γίνει με συνδυασμό κριτηρίων που αναφέρονται στην πρόσκληση και κλήρωση). Επίσης, όλοι οι μαθητές που θα αποστείλουν αιτήσεις και πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια, θα μπορούν να γίνουν μέλη της Κοινότητας Εφήβων  Συμβούλων και να επικοινωνούν μεταξύ τους και με το Συνήγορο μέσω κλειστού ηλεκτρονικού φόρουμ, στο οποίο θα συζητούνται θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των ανηλίκων.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011. Το κείμενο της πρόσκλησης και της αίτησης είναι αναρτημένα και στο διαδικτυακό τόπο "www.0-18.gr".

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι ο Συνήγορος συνεχίζει τις δραστηριότητές του, τις επισκέψεις στα σχολεία, την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού και την επικοινωνία με παιδιά και ενήλικες που ζητούν την παρέμβασή του.

Για οποιαδήποτε αναζήτηση ενημερωτικού υλικού, το οποίο αφορά στη Δράση του Συνηγόρου του Παιδιού (φυλλάδια, αφίσες, κ.α.), η εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί σχετικά με την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, μπορεί να απευθυνθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cr(at)synigoros.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα www.0-18.gr., ενώ, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.0-18.gr/oes.

Σας επισυνάπτουμε την Ανακοίνωση - Πρόσκληση, καθώς και την Αίτηση για συμμετοχή στην Ομάδα και την Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού και παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ

Σχετικά Άρθρα