edu.klimaka.gr

15η Σύνοδος Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Εφήβων ACMUN 2020

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 15ης ΣΥΝΟΔΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ACMUN 2020

Αρ.Πρωτ.Φ15.1/196435/Δ2/11-12-2019/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ Δ/ΘΜΙΑΣ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ,
ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β ΄- ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄- ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
-----
Email : spoudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
Παπαδοπούλου Χ. (Δ.Ε.)
Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.)
Λυμπεροπούλου Φ. (Ε.Α.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.43.272 (Δ.Ε.)
: 210-34.43.317 (Δ.Ε.)
: 210-34.42.212 (Ε.Ε.)
: 210-34.42.933 (Ε.Α.Ε.)
Fax : 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: «Έγκριση διοργάνωσης της 15ης Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Εφήβων (ACMUN) στο Αμερικανικό Κολλέγιο “ΑΝΑΤΟΛΙΑ” Θεσσαλονίκης για μαθητές/τριες Δ.Ε. – 14-16 Φεβρουαρίου 2020 – σχ. έτ. 2019-2020».
Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 170960/Δ2/01-11-2019 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Απαντώντας στο με αρ. πρ. 15815/04-09-2019 έγγραφό σας, με το οποίο μας διαβιβάσατε τη με αρ.πρ. 2087/01-07-2019 αίτηση του Αμερικανικού Κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» Θεσσαλονίκης και τα συνημμένα σε αυτή και σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 42/17-10-2019 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τη διεξαγωγή της 15ης Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Εφήβων (ACMUN), που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 14 έως και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» Θεσσαλονίκης.

Η 15η Σύνοδος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Εφήβων (ACMUN) στο Αμερικανικό Κολλέγιο “ΑΝΑΤΟΛΙΑ” Θεσσαλονίκης απευθύνεται και φέτος με ανοιχτή πρόσκληση σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της 15ης Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Εφήβων (ACMUN) για το σχολικό έτος 2019-2020 στο Κολλέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ», η οποία έχει παιδαγωγικό ενδιαφέρον και ανταποκρίνεται στους στόχους που έχουν τεθεί, θα πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή στο Συνέδριο δεν συνδέεται με οικονομική επιβάρυνση των μαθητών/μαθητριών ή εκπαιδευτικών, το ύψος της οποίας δύναται να αποτελέσει λόγο αποκλεισμού ή διακρίσεων μεταξύ του μαθητικού ή εκπαιδευτικού πληθυσμού. Επίσης, επισημαίνονται ως απαραίτητες οι κάτωθι προϋποθέσεις:

α) Η συμμετοχή στην εν λόγω δράση είναι προαιρετική και όχι δεσμευτική ενώ οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων των ανήλικων μαθητών/τριών και με ευθύνη των Διευθυντών/ντριών και των Συλλόγων Διδασκόντων/ουσών.

β) Για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄ αριθμ.33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας» ή της αντίστοιχης επικαιροποίησής της, εφόσον υπάρξει.

γ) Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην εν λόγω Σύνοδο θα γίνει χωρίς δαπάνη για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς αλλά και το Δημόσιο.

δ) Η όλη διενέργεια της Συνόδου θα υλοποιηθεί με ευθύνη του φορέα διοργάνωσης, και σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών και των πνευματικών δικαιωμάτων.

ε) Στον ιστότοπο της Μαθητικής Συνόδου δεν θα υπάρχει τοποθέτηση προϊόντων.

στ) Δεν θα υπάρξει διανομή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού κατά τη διεξαγωγή της Συνόδου.

ζ) Να δημοσιοποιηθούν προς το ΙΕΠ τα αποτελέσματα της Συνόδου, καθώς και ο απολογισμός και τα παιδαγωγικά - διδακτικά συμπεράσματα που προκύπτουν συνολικά από τη διενέργειά της.

η) Είναι δυνατή η σε οποιαδήποτε στιγμή ανάκληση της αίτησης συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών στην εν λόγω Σύνοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Υπεύθυνος καθηγητής κ. Πήτερ Ντερλάιν και Διευθύντρια Γραφείου Εξωδιδακτικών Δραστηριοτήτων του Κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» κ. Λήδα Αντωνίου) ή στο τηλέφωνο 2310-398328 (Διευθύντρια Γραφείου Εξωδιδακτικών Δραστηριοτήτων, κ. Λήδα Αντωνίου), να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Κολλεγίου “ΑΝΑΤΟΛΙΑ” http://www.anatolia.edu.gr ή την ιστοσελίδα της Συνόδου http://www.acmun.gr .

Τέλος, σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην εν λόγω Σύνοδο θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Σχετικά Άρθρα