edu.klimaka.gr

Έγκριση υλοποίησης ενημερωτικών παρεμβάσεων για το AIDS

ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ AIDS

Αρ.Πρωτ.Φ13.1/211042/Δ2/01-12-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ,
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΤΜΗΜΑ Γ΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΤΜΗΜΑ Β΄
Πληροφορίες: Α. Βάρλα (Δ.Ε.)
Χ. Αρβανίτη (Δ.Ε.)
Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.)
Τηλέφωνο: 210 - 344. 3272, 2242 (Δ.Ε.)
210 - 344. 2212 (Ε.Ε.)
Fax: 210 – 344. 3390
Email: spudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

Θέμα: Έγκριση υλοnοίησης ενημερωτικών παρεμβάσεων για το AIDS στους μαθητές των Λυκείων της χώρας.

Σχετ. : Το με αρ. πρωτ. 201218/Δ2/20-11-2017 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου Υπουργείου.

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 7865/20-11-2017 έγγραφό σας και λαμβάνοντας υπόψη το με αρ. πρ. 47/16-11-2017 Απόσπασμα Πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε την υλοποίηση ενημερωτικών παρεμβάσεων για το AIDS στους μαθητές των Λυκείων της χώρας από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS ( Ε.Ε.Μ.Α.Α.). Η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2017-2018.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του AIDS. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνεται διαδραστική παρουσίαση με ερωτήσεις και απαντήσεις των μαθητών/-τριών σχετικά με τη νόσο, τους τρόπους μετάδοσης, τη θεραπεία και τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της μόλυνσης και ακολουθεί συζήτηση με τους/τις μαθητές/-ήτριες. Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές). Η ενημερωτική παρέμβαση έχει διάρκεια μίας (1) διδακτικής ώρας και παρέχεται δωρεάν στους/τις μαθητές/-ήτριες.

Η υλοποίηση των παρεμβάσεων εγκρίνεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Η συμμετοχή του σχολείου στις εν λόγω δράσεις είναι προαιρετική, πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και σε συνεργασία με τον/την Υπεύθυνο/Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας (ή τον/την Υπεύθυνο/-η ΣχολικώνΔραστηριοτήτων) της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

2. Να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μην παρακωλύεται το σχολικό πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, για την συμμετοχή των μαθητών/τριών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων αυτών.

3. Οι παρεμβάσεις στη σχολική τάξη να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία και στο μαθησιακό επίπεδο των μαθητών/-τριών, να πραγματοποιούνται παρουσία των εκπαιδευτικών, δωρεάν και χωρίς διανομή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού.

Για περισσότερες πληροφορίες τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-6983945, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.aids.org.gr .

Μετά το τέλος του Προγράμματος παρακαλούμε, όπως κοινοποιηθούν στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

Σχετικά Άρθρα