edu.klimaka.gr

Εκπαιδευτικές Δράσεις Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ 2023-2024

Αρ.Πρωτ.101/30-10-2023

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

To Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Εργαστήριο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., Συμβούλους Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε .και Δ.Δ.Ε., Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ70, το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του Δήμου Νεαπόλεως-Συκεών και Α.Σ. “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1994” ΠΥΛΑΙΑΣ, στα πλαίσια της ποικιλόμορφης εκπαιδευτικής προσπάθειας να καλλιεργηθεί στους μαθητές όλων των βαθμίδων η αποδοχή στο διαφορετικό, η συμπεριληπτική φιλοσοφία και η έμπρακτη αγάπη στον πλησίον, καλεί τις σχολικές μονάδες να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση :

“Μη κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο”

η οποία θα αποτελεί μια “Ζωντανή Βιβλιοθήκη” ανθρώπων (Human Library) που μέσα από την κινητική, μαθησιακή ή οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, κατόρθωσαν να έχουν ένα σεβάσμιο αποτύπωμα στον στίβο της ζωής.

Περιγραφή

Η “Ζωντανή Βιβλιοθήκη” (Human Library) είναι μια ιδιαίτερη μορφή εκδηλώσεων με έμφαση στην ζωντανή επικοινωνία. Η οργάνωση της έχει τη μορφή δανειστικής βιβλιοθήκης. Οι αναγνώστες-μαθητές δανείζονται ένα “ζωντανό βιβλίο”- πρόσωπο, ασχολούνται μαζί του για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και στο τέλος το επιστρέφουν.

Τα “ζωντανά βιβλία” δεν είναι απλώς βιβλία, αντιθέτως εδώ πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση όσων θέλουν να συνομιλήσουν μαζί τους, είναι πρόσωπα τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζονται από την υπόλοιπη κοινωνία με επιφύλαξη, στερεότυπα και συνήθως με κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της κινητικής και μαθησιακής τους ιδιαιτερότητας.

Στόχος

Οι δανειστές-μαθητές να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανθρώπους με τους οποίους, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα ήταν εύκολο να έρθουν σε επαφή ώστε:

  • Να αρθούν και να τεθούν υπό αμφισβήτηση προκαταλήψεις για τα άτομα που παρουσιάζουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας.
  • Να προσφερθεί μία βιωματική δίοδο για τους μαθητές να έρθουν σε άμεση προσωπική επαφή με τον έχοντα οποιαδήποτε μορφή ειδικής ανάγκης σε μαθησιακό και σωματικό επίπεδο.
  • Να καλλιεργηθεί η ανάγκη της δεκτικότητας, της ανοχής και την αποδοχής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συνανθρώπων.
  • Να προταχθεί η ενσυναίσθηση ως κύριος μοχλός της πνευματικής ανάτασης του ανθρώπου και της κοινωνίας γενικότερα.
  • Να τονιστεί η αξία του learn by hearing ως εναλλακτικός και ουσιαστικός τρόπος διάδρασης στην μαθησιακή διαδικασία .
  • Να παραχθεί μετά από την διαδραστική διαδικασία της συγκεκριμένης δράσης εκπαιδευτικό υλικό από τους μαθητές (έντυπο, εικαστικό, νέες τεχνολογίες κ.α) και να διαχυθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Να ενεργοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές πάνω σε θέματα που άπτονται των μορφών αναπηρίας αναλαμβάνοντας δράση ως εκκολαπτόμενοι ενεργοί πολίτες του αύριο.
  • Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις εξωστρέφειας και συνεργασίας της σχολικής κοινότητας με την κοινωνία και τους θεσμούς.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί μία φορά το μήνα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο χώρο του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου του Θεολογικού Τμήματος του Α.Π.Θ. , στο ισόγειο της Θεολογικής Σχολής και δεν επιβαρύνει οικονομικά τις συμμετέχοντες σχολικές μονάδες.

Θα υπάρχει η δυνατότητα στην κάθε μέρα λειτουργίας της “Ζωντανής Βιβλιοθήκης” να διαβαστούν τέσσερα “ζωντανά” βιβλία (πρόσωπα από τη λίστα που παρατίθεται), ένα για κάθε σχολική ομάδα που θα συμμετέχει στη δράση, σε διάρκεια μίας διδακτικής ώρας

Οι ομάδες των μαθητών δεν πρέπει να ξεπερνούν τον αριθμό μαθητών ενός σχολικού τμήματος και θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα ώρα και ημέρα επίσκεψης στο τηλέφωνο επικοινωνίας που αναγράφεται στο τέλος του εγγράφου.

Η επιλογή των “ζωντανών” βιβλίων κάθε φορά θα ορίζεται από την οργανωτική επιτροπή της δράσης για την εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας.

Η μέθοδος που θα εφαρμοστεί κατά την ανάγνωση των “Ζωντανών Βιβλίων” - ατόμων με ειδικές κινητικές και μαθησιακές ιδιαιτερότητες είναι η εξής:

Α) Σύντομη περιγραφή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής αξίας μιας “Ζωντανής Βιβλιοθήκης.”

Β) Αφήγηση από το “Ζωντανό Βιβλίο”- καλεσμένο, των σταδίων ζωής του μέσα από τις δυσκολίες, υπερβάσεις, επιλογές, προπτικές, συμπεριφορές, δεδομένα, τα οποία διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του και τον οδήγησαν σε ένα υψηλό επίπεδο οικογενειακής, κοινωνικής και επαγγελματικής εδραίωσης.

Γ) Ερωτήσεις μαθητών- εκπαιδευτικών.

Δ) Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, μετά το πέρας της διαδικασίας στις σχολικές τάξεις (γραπτός λόγος, εικαστική αποτύπωση, θεατρικό δρώμενο, αφίσα, βίντεο, ταινία μικρού μήκους, κοινωνική εκδήλωση, animation κ.λ.π. ) και διάχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ε) Αξιολόγηση της δράσης από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε μορφή ελεύθερου κειμένου

Η “Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα λαμβάνει χώρα στο Παιδαγωγικό Εργαστήριο του Θεολογικού Τμήματος στη Θεολογική Σχολή ( ισόγειο, είσοδος από Εγνατία οδό):

Ημέρες: Πέμπτη 16/11/2023 Ώρες: 09.00- 9.45

Πέμπτη 14/12/2023 10.00-10.45

Πέμπτη 18/01/2024 11.00-11.45

Πέμπτη 08/02/2024 12.00-12.45

Πέμπτη 14/03/2024

Πέμπτη 18/04/2024

Πέμπτη 16/05/2024

Τη “Ζωντανή Βιβλιοθήκη” θα απαρτίζουν οι:

Δημήτριος Ανατολίτης, Δημοτικός Υπάλληλος, Παραολυμπιονίκης στην Άρση Βαρώνσε πάγκο, σύζυγος και πατέρας, με διάγνωση παραπληγία από πολιομυελίτιδα

Αναστασία Καζαντζίδου, Συνταξιούχος, Παραολυμπιονίκης στην Άρση Βαρών σε πάγκο, σύζυγος και μητέρα, με διάγνωση παραπληγία από πολιομυελίτιδα.

Βασίλειος Μπερέτσος, απόφοιτος ΙΕΚ Υποκριτικής και Πληροφορικής, με διάγνωση σύνδρομο Asperger (στο φάσμα του αυτισμού).

Ζωή Ζαροπούλου, Οικονομική Επιθεωρήτρια, Νομικός με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, Οικονομολόγος, Θεολόγος, Απόφοιτη Γαλλικής Φιλολογίας, με διάγνωση παραπληγία από πολιομυελίτιδα.

Στέργιος Τσιαμπάζης, Συνταξιούχος ΟΤΕ, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., με διάγνωση παραπληγία από κάκωση νωτιαίου μυελού.

Γεώργιος Μητρόπουλος, Συνταξιούχος, Θεολόγος, Νομικός, με διάγνωση τυφλότητα.

Χριστιάνα Μητσικούδη, Δημοσιογράφος, με διάγνωση τετραπληγία από εγκεφαλική παράλυση.

Έλενα Καραγιαννίδου, Φοιτήτρια, με διάγνωση τετραπληγία από μυοπάθεια.

Γεώργιος Παπαλουκάς, Συνταξιούχος Κοινωνικός Λειτουργός Ειδικής Αγωγής, στο φάσμα του αυτισμού.

Νικόλαος Παπανικολάου, Τεχνικός Αυτοματισμών, με διάγνωση δυσλεξίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Κλιάρη Ιωάννα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Π.Ι.Π.Μ.: 6987562969

 


ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Πληροφορίες:
Κλιάρη Ιωάννα ΠΕ01
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Π.Ι.Π.Μ.
Τηλ. επικοινωνίας: 6987562969
Mail: jokliari(ΣΤΟ)gmail.com και eduprojects.pipm(ΣΤΟ)gmail.com

Αξιότιμοι συνάδελφοι-ισσες τις ολόθερμες ευχές μας για μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη ώστε να επιτελείτε απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο σας.

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, ο αρχαιότερος εκπαιδευτικός, ερευνητικός και επιστημονικός φορέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνεισφέρει με τα εγκεκριμένα από το ΙΕΠ και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. εκπαιδευτικά του προγράμματα και τις δράσεις του στην ανάπτυξη του καλλίκαρπου δέντρου της Παιδείας, συνεπικουρώντας την διδακτική και παιδαγωγική προσπάθεια των λειτουργών της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας , Επαγγελματικής, Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης αλλά και της Ειδικής Αγωγής καθώς και της Ομογένειας.

Η αθρόα συμμετοχή των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων, οι συνεχείς βραβεύσεις και τα υψηλού επιπέδου παραδοτέα των μαθητών καθιστούν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα άλλο ένα βέλος στην φαρέτρα του εκπαιδευτικού είτε ως ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα , είτε ως δράσεις στα εργαστήρια δεξιοτήτων είτε ως μέρος σε διδακτικά σενάρια και δράσεις, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα, κατόπιν ραντεβού, για διαδραστική επίσκεψη στους χώρους του Ιδρύματος και του μοναδικού Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της Βασιλικής Πατριαρχικής Ιεράς Μονής Βλατάδων στην Θεσσαλονίκη.

Σας παραθέτουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση του padlet του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών , όπου και θα βρείτε την θεματολογία:

  • Δημιουργώντας το δικό μας Βιβλικό Πάρκο
  • Κατακλυσμός του Νώε ,μία σύγχρονη Ιστορία
  • Εικονική γνωριμία με τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης μου
  • Φυσικό Περιβάλλον – Διατηρώ και αλλάζω
  • Παλαιογραφία- Το Ταξίδι της Γραφής
  • Εντάσσω την αναπηρία, βελτιώνω το μέλλον

την αναλυτική παιδαγωγική και διδακτική βάση των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, την απόφαση έγκρισης, την διαβεβαίωση μη οικονομικής επιβάρυνσης καθώς και ενδεικτικό υλικό να αποκομίσετε μια σφαιρικότερη ιδέα για το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό μας έργο.

Βλέπε: https://el.padlet.com/jokliari/2020-4qrc5ljk5vjguaiy

Ευελπιστώντας στην μελλοντική μας συνεργασία, έτσι ώστε να διευρυνθεί αυτή η υπάρχουσα πνευματική ομάδα ομοϊδεατών που απαρτίζεται πέραν των εκατό σχολικών μονάδων εσωτερικού και εξωτερικού με κοινή στοχοθεσία τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο, έτσι όπως διατείνεται εδώ και 1700 χρόνια το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο και επιτάσσει η Ελληνική Εκπαίδευση, είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απορία και πληροφορία.

Μετά απεριορίστου σεβασμού και εκτίμησης
Κλιάρη Ιωάννα ΠΕ01
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Π.Ι.Π.Μ.
Τηλ. επικοινωνίας: 6987562969

 

 


ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Αρ.Πρωτ.Φ16/178070/Δ2/31-12-2020/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Β
Email : spoudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
: Λαμπρίδου Κ. (Δ.Ε.)
: Παπαβρόντος Β. (Π.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.43.272 (Δ.Ε.)
: 210-34.42.357 (Δ.Ε.)
: 210-34.43.293 (Π.Ε.)
Fax : 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: «Έγκριση Εκπαιδευτικών Δράσεων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε. Περιφερειακής Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας – σχ.έτ. 2020-21»
Σχετικά έγγραφα: τα με αρ. πρ. 152191/Δ2/09-11-2020 και 161387/Δ2/25-11-2020 εισερχόμενα έγγραφα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Απαντώντας στο με αρ.πρ.152/15-09-2029 αίτημά σας, και στα συνημμένα σε αυτό, το οποίο διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία μας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 52/05-11-2020 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε για το σχολικό έτος 2020-21 τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών Δράσεων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών για τους/τις μαθητές/τριες της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, των σχολικών μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας .

Στόχοι του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο έχει ως άξονες προσέγγισης το οικολογικό πρόβλημα και τις διαπροσωπικές σχέσεις, είναι να έλθουν οι μαθητές/μαθήτριες σε επαφή με τα βιβλία της Αγίας Γραφής και να συνειδητοποιήσουν την άρρηκτη σχέση της Θεολογίας, ανά τους αιώνες, με κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής των ανθρώπων.

Το ανωτέρω πρόγραμμα έχει διάρκεια δυο (2) διδακτικών ωρών και δυνητικά υλοποιείται σε δυο φάσεις:

  • η πρώτη υλοποιείται εντός ωρολογίου προγράμματος και σχολικού πλαισίου, από τον εκπαιδευτικό της τάξης,
  • ενώ η δεύτερη αφορά στις εκτός ωρολογίου προγράμματος και σχολικού πλαισίου δραστηριότητες (δενδροφύτευση σε χώρο εκτός σχολείου), στις οποίες περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Ι. Μ. Βλατάδων.

Επίσης, το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου (https://blogs.sch.gr/kpepetal/vivlikoparko/) και διατίθεται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων.

‘Όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα πρέπει να αποστείλουν τις παρουσιάσεις τους, σε οποιαδήποτε μορφή, έως την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) για την προστασία από τον κορονοϊό COVID-19 και σύμφωνα με τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων/-ουσών και με την πιστή τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και τις εκπαιδευτικές εκδρομές και εφόσον κατά το χρονικό διάστημα υλοποίησής του επιτρέπονται οι μετακινήσεις.
  2. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
  3. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.
  4. Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιαδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.
  5. Να μην πραγματοποιηθεί μελλοντική εμπορική χρήση/διάθεση του εν λόγω προγράμματος/υλικού με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ./Ι.Ε.Π.
  6. Η διάρκεια του προγράμματος να μην ξεπερνά τις δύο (2) διδακτικές ώρες.
  7. Επισημαίνεται, με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, ότι η υλοποίηση του προτεινόμενου εκπαιδευτικού σχεδιασμού ιεραρχείται ως δευτερεύουσας σημασίας, καθώς προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο. Κατά συνέπεια, και ανεξάρτητα από την παιδαγωγική ή επιστημονική καταλληλότητα και εγκυρότητα του κάθε εγχειρήματος, οι διευθύνσεις των σχολείων έχουν την τελική αρμοδιότητα αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών οργάνων για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η πανδημία επηρεάσει και το δεύτερο μισό του σχολικού έτους υπάρχει η δυνατότητα τα παραδοτέα να κατατεθούν σε ψηφιακή μορφή.

Για λεπτομέρειες και περαιτέρω πληροφορίες, διδακτική υποστήριξη και ραντεβού επίσκεψης οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στα τηλέφωνα 6987562969 και 2310202301,καθώς και να επικοινωνούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την υπεύθυνη οργάνωσης, διεξαγωγής, υλοποίησης και επικοινωνίας, κα Κλιάρη Ιωάννα.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ

Σχετικά Άρθρα