ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Διακίνηση Βαθμολογίας Λυκείων

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ 2016

Αρ.Πρωτ.Φ251/97913/Α5/14-06-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ,
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α
Email : t01ode2(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Ανδρέας Λάμπος
Τηλέφωνο : 210-3442702
Fax : 210-3442098

ΘΕΜΑ: Διακίνηση βαθμών και αποκομμάτων ΓΕΛ - έλεγχος και ανάρτηση στα Λύκεια - βαθμοί επαναληπτικών εξετάσεων.

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ

Τα δέματα θα περιέχουν τα αποκόμματα και τις καταστάσεις «ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» (χωρίς δεύτερο αντίγραφο για τη Δ/νση Δ.Ε.), θα είναι πακεταρισμένα ανά Λύκειο και σε τελική συσκευασία ανά Δ/νση Δ.Ε. Τα τελικά δέματα δεν πρέπει να είναι βαρύτερα από 25 κιλά το καθένα, ώστε να μην θεωρούνται υπέρβαρα για τυχόν μεταφορά με αεροπλάνο.

Σε κάθε τελική συσκευασία θα αναγράφεται η ακριβής ταχυδρομική διεύθυνση προορισμού, δηλαδή ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε……………., οδός……..αριθμός…..ΤΚ………. Γι αυτό το λόγο οι πρόεδροι των Β.Κ. πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις αντίστοιχες Δ/νσεις Δ.Ε. προορισμού για να εξακριβώσουν την ταχυδρομική διεύθυνση. Όλα τα δέματα θα παραλαμβάνονται με voucher (Σ.Υ.Δ.Ε.Τ.Α.).

ΜΟΝΟ τα πακέτα προς το Γαλάτσι Αττικής, δηλαδή όλα τα γραπτά της Αττικής που είχαν αποσταλεί από την Χαλκηδόνα Αττικής, θα διακινηθούν με πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής μέσα στους ειδικούς σάκους των ΕΛΤΑ. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι βαθμοί των ΔΔΕ της Αττικής δεν θα αποσταλούν προς τις αντίστοιχες ΔΔΕ, αλλά προς το Γαλάτσι Αττικής. Η ακριβής ταχυδρομική διεύθυνση για το Γαλάτσι Αττικής είναι : 3ο & 4ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, Δρυόπιδος 7, Γαλάτσι - 11147.

Επειδή η διακίνηση προς το Γαλάτσι Αττικής θα είναι μαζική και ο όγκος των αποστολών μεγάλος, παρακαλούνται οι κκ. Πρόεδροι των ΕΕΔΔΕ της Αττικής σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής να φροντίσουν για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου.

Η όλη διακίνηση θα γίνει με χρέωση του κωδικού 00102100113995.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. στους οποίους κοινοποιούμε το έγγραφο αυτό, σε συνέχεια προηγούμενων εγκυκλίων μας, παρακαλούνται να παραδώσουν τα αποκόμματα, και τις καταστάσεις στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) περιοχής ευθύνης τους την Παρασκευή (17/6) το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν τα δέματα. Οι Δ/ντές Δ.Ε. πρέπει να έχουν πρώτα βεβαιωθεί ότι παρέλαβαν ΟΛΑ τα δέματα, δηλαδή τα δέματα και του Νέου και του Παλαιού συστήματος (ενδεχομένως και με διαφορετικές αποστολές).

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, δηλαδή πριν την Παρασκευή στις 12:00, ώστε να ανακοινωθούν από την Παρασκευή, στις 12:00 το μεσημέρι και αμέσως μόλις κάθε Λύκειο παραλαμβάνει και ελέγχει τα πακέτα του.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 1 του ΠΔ 21/2011 (ΦΕΚ 72 Α΄) και με το άρθρο 9 της Φ. 251/37802/Α5 (ΦΕΚ 698Β΄/2016) Υ.Α., ο Διευθυντής κάθε Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛΒ), και με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των καταστάσεων και των αποκομμάτων πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των καταστάσεων και των αποκομμάτων. Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΠΕΘ (τηλ. 210-3442709, 2103443056) για τη σχετική διόρθωση. Μετά από αυτά γίνεται η ανάρτηση των βαθμών στις σχολικές μονάδες των εκτυπωμένων καταστάσεων που παραλήφθηκαν από τα Β.Κ.

Εντός της επόμενης εβδομάδας, οπότε το ΠΣ myschool θα είναι ήδη ενημερωμένο με τους γραπτούς βαθμούς, ο Διευθυντής κάθε Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛΒ), και με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων θα πρέπει να προβεί σε έλεγχο-αντιπαραβολή των βαθμών του ΠΣ myschool και των τελικών γραπτών βαθμών που θα έχουν ήδη ελεγχθεί και ανακοινωθεί.
Υπενθυμίζεται ότι οι γραπτοί βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων του νέου συστήματος δεν συνδέονται με την απόλυση των μαθητών.

ΜΟΝΟ για τους ελάχιστους τελειόφοιτους-απορριφθέντες της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ που έδωσαν με το παλαιό σύστημα και ΜΟΝΟ γι αυτούς, οι Διευθυντές ΔΕ παρακαλούνται να ενημερώσουν όλους τους Διευθυντές των Λυκείων αρμοδιότητάς τους ότι θα πρέπει αμέσως μόλις τελειώσει ο ανωτέρω έλεγχος της γραπτής βαθμολογίας σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΠΔ 60/2006 να συγκαλέσουν το σύλλογο διδασκόντων προκειμένου να εκδοθούν τα αποτελέσματα της απόλυσης.

ΒΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ-Β΄

Η βαθμολόγηση των επαναληπτικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ αναμένεται να ολοκληρωθεί (οριστικό κλείδωμα) και να γίνει και το πακετάρισμα μέχρι την Τρίτη 21-6-2016. Η διακίνηση θα γίνει την Τετάρτη 22-6-2016, οπότε και θα ανακοινωθούν ηλεκτρονικά οι βαθμοί των επαναληπτικών, με την επιφύλαξη του ελέγχου των αποκομμάτων και καταστάσεων που θα έχει ολοκληρωθεί ως την Παρασκευή 24-6-2016, οπότε οι βαθμοί θα φτάσουν στις ΔΔΕ και θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ