edu.klimaka.gr

Αποζημίωση Εξόδων Μετακίνησης Υποψηφίων σε Πανελλαδικές Εξετάσεις

ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ / ΔΙΑΜΟΝΗΣ / ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

Αρ.Πρωτ.Φ.251/50430/Α5/04-05-2023/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α
-----
Πληροφορίες για τα ΓΕΛ
Δ. Τσόλκα 210-3442072
Πληροφορίες για τα ΕΠΑΛ
Δ. Φούγιας 210-3442705

ΘΕΜΑ : «Κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής υποψηφίων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις το ίδιο έτος κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση – δήλωση».

Με την αριθμ. πρωτ. Φ.151/89670/A5 (ΦΕΚ 1918 τ.Β΄/01-06-2017) Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζονται εφεξής τα θέματα που αφορούν στην κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής υποψηφίων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις το ίδιο έτος κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση – δήλωση και συγκεκριμένα:

Στο άρθρο 1 της εν λόγω ΚΥΑ καθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης το οποίο ανέρχεται σε 350,00 ευρώ ανά δικαιούχο και ορίζονται οι γενικές προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, καθίσταται δικαιούχος ο υποψήφιος ο οποίος συμμετέχει κατά την διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου, στο σύνολο των δηλωμένων στην αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις μαθημάτων, ενώ εξαιρούνται της αποζημίωσης οι υποψήφιοι οι οποίοι θα μετακινηθούν στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα.

Επιπλέον, ορίζεται ότι δεν καθίσταται δικαιούχος, υποψήφιος ο οποίος θα συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Στο άρθρο 2 περιγράφονται οι δικαιούχοι της ως άνω ρύθμισης.

Συγκεκριμένα, καθίστανται δικαιούχοι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι αποφοιτούν το ίδιο έτος κατά το οποίο συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και εξετάζονται σε σχολική μονάδα (εξεταστικό κέντρο) διαφορετική από αυτή που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές, εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Είναι υποψήφιοι των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας και μετακινούνται: 

  • από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής Χώρας.
    Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολικής μονάδας υποβολής της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Εξεταστικού Κέντρου) είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.
  • από τις σχολικές μονάδες υποβολής της αίτησης – δήλωσης της νησιωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας.
  • από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολικής μονάδας υποβολής της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Εξεταστικού Κέντρου) είναι μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα.

Β. Είναι υποψήφιοι των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μετακινούνται :

  • από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής Χώρας. Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολείου υποβολής αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Βαθμολογικού Κέντρου ή Ειδικού εξεταστικού Κέντρου ) είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.
  • από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά της ηπειρωτικής Χώρας.
  • από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας εφόσον η απόσταση της σχολικής μονάδας από το Βαθμολογικό Κέντρο ή Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο είναι μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων.

Στο άρθρο 3 περιγράφεται η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος ή ο νόμιμος κηδεμόνας του πρέπει, μετά την λήξη των εξετάσεων, να καταθέσει, μέσω του Λυκείου στο οποίο υπέβαλε την αίτηση –δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, προς τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αίτηση και τα ακόλουθα δικαιολογητικά :

α) Βεβαίωση του Λυκείου αποφοίτησης από την οποία να προκύπτει το έτος αποφοίτησης του συγκεκριμένου υποψηφίου (βλ. συνημμένο υπόδειγμα 1).

β) Βεβαίωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας από την οποία να προκύπτει η χιλιομετρική απόσταση της έδρας του Εξεταστικού ή του Βαθμολογικού ή του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου από το σχολείο υποβολής της αίτησης – δήλωσης του υποψηφίου.
Η παρούσα χορηγείται σε φωτοαντίγραφο στον υποψήφιο από τη σχολική μονάδα υποβολής της αίτησης – δήλωσης, κατόπιν σχετικής αίτησης του σχολείου προς την αρμόδια προαναφερόμενη υπηρεσία Τεχνικών Έργων.
Σημειώνεται ότι, η Βεβαίωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας από την οποία προκύπτει η χιλιομετρική απόσταση της έδρας του Εξεταστικού ή του Βαθμολογικού ή του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου από το σχολείο υποβολής της αίτησης – δήλωσης του υποψηφίου, δεν απαιτείται σε περίπτωση μετακίνησης του υποψηφίου από νησιωτική σχολική μονάδα σε άλλη νησιωτική σχολική μονάδα (άλλου νησιού) ή από νησιωτική σχολική μονάδα σε σχολική μονάδα της ηπειρωτικής χώρας.

γ) Βεβαίωση του Προέδρου της Λυκειακής Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου ή του Προέδρου της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου ή του Προέδρου του Βαθμολογικού ή Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου, για τις περιπτώσεις των υποψηφίων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, από την οποία να προκύπτουν τα εξεταζόμενα μαθήματα, οι ημέρες και οι ημερομηνίες συμμετοχής του υποψηφίου στις εξετάσεις. Ο υποψήφιος μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, λαμβάνει την εν λόγω βεβαίωση την οποία στη συνέχεια παραδίδει, σύμφωνα με τα παραπάνω, στο Λύκειο υποβολής της αίτησης δήλωσης (βλ. συνημμένο υπόδειγμα 2).

Σε περίπτωση που πρόκειται για υποψήφιο ΕΠΑΛ ο οποίος εξετάζεται σε διαφορετικά Εξεταστικά Κέντρα, θα πρέπει να προσκομίσει αντίστοιχες Βεβαιώσεις για όλα τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκε.

Σημειώνεται ότι, δεν εκδίδεται η προαναφερόμενη βεβαίωση για υποψήφιο ο οποίος παραπέμπεται στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Τέλος, η σχολική μονάδα διαβιβάζει στην αντίστοιχη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας το σύνολο των προαναφερόμενων βεβαιώσεων καθώς και τις αιτήσεις των υποψηφίων ή των γονέων ή των νόμιμων κηδεμόνων τους προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία έκδοσης τακτικού χρηματικού εντάλματος σε βάρος του ΑΛΕ 2260901001 « Μεταφορά Μαθητών » του προϋπολογισμού των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ ( πρώην ΚΑΕ0718).

Παρακαλούνται οι Διευθυντές όλων των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ της Χώρας να ενημερώσουν τους υποψηφίους – δικαιούχους.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 


(Απόσπασμα από ΦΕΚ 1918/2017)

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ.Φύλλου 1918
01 Ιουνίου 2017

Αριθμ. Φ.151 / 89670 /A5
Κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής υποψηφίων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις το ίδιο έτος κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση - δήλωση.


ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του δεύτερου άρθρου «Μετακινήσεις μαθητών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις» του ν. 4379/2016 «Κύρωση της Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 63 Α΄).
2. Τις διατάξεις του ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄) «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
3. Τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 58 του ν. 4310/2014 (ΦΕΚ 258 Α΄), με το άρθρο 8 του ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 150 Α΄) και με το άρθρο 13 του ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄) «Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου».
4. Τις διατάξεις του ν. 4270/2014 «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) - δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 143 Α΄).
5. Τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 4270/2014 «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) - δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 143 Α΄).
6. Τις διατάξεις του άρθρου 40 «Θέματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» του ν. 4342/2015: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2012 «Για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ», όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2013/12/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 «Για την προσαρμογή της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενεργειακή απόδοση, λόγω της προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κροατίας» και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 143 Α΄).
7. Τις διατάξεις του άρθρου 3 «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γενικού Λυκείου» του ν. 4327/2015 «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 50 Α΄).
8. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98 Α΄) και το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη ύψους 350.000 € για το τακτικό οικονομικό έτος 2017 η οποία θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του ΥΠΠΕΘ, και για κάθε ένα από τα επόμενα οικονομικά έτη που θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις που θα εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΚΑΕ 0718 του Ε.Φ. 19/170.
9. Την με αριθμ. πρωτ. 71965/Β1/3.5.2017 εισήγηση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
10. Το π.δ. 125/2016 (ΦΕΚ 210 Α΄) «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
11. Τις διατάξεις της με αριθμ. Υ29/8.10.2015 απόφασης του πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη» (ΦΕΚ 2186 Β΄), αποφασίζουμε:

Άρθρο 1
Αποζημίωση - Γενικές Προϋποθέσεις

Καθορίζεται κατ’ αποκοπή αποζημίωση ύψους 350 ευρώ, για τους δικαιούχους του άρθρου 2 της ίδιας απόφασης.

Η αποζημίωση του παρόντος άρθρου καταβάλλεται στον υποψήφιο που πληροί τις προϋποθέσεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 2 της παρούσης εφόσον συμμετέχει κατά την διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου στο σύνολο των δηλωμένων, στην αίτηση - δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού για τους υποψηφίους του Γενικού Λυκείου και μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Μαθημάτων Ειδικότητας για τους υποψηφίους του Επαγγελματικού Λυκείου αντίστοιχα, εξαιρουμένων των ειδικών μαθημάτων.

Η αποζημίωση της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου δεν καταβάλλεται για τα μαθήματα που εξετάζονται στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Άρθρο 2
Δικαιούχοι

Η αποζημίωση του άρθρου 1 καταβάλλεται προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που αποφοιτούν την τρέχουσα σχολική χρονιά εφόσον το σχολείο στο οποίο υπέβαλαν αίτηση δήλωση δεν χρησιμοποιείται ως εξεταστικό κέντρο.

Ειδικότερα την αποζημίωση του άρθρου 1 δικαιούνται:

1. α) οι υποψήφιοι του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου που μετακινούνται, από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας στις οποίες υπέβαλαν αίτηση - δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις προς άλλα Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής ή ηπειρωτικής Χώρας.
Η αποζημίωση του άρθρου 1 δεν καταβάλλεται εφόσον το Εξεταστικό Κέντρο λειτουργεί σε σχολική μονάδα εντός του ιδίου νησιού στο οποίο υπέβαλε αίτηση - δήλωση ο υποψήφιος και η απόσταση της νησιωτικής σχολικής μονάδας από το Εξεταστικό Κέντρο είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.

β) οι υποψήφιοι του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου που μετακινούνται από τη σχολική μονάδα της ηπειρωτικής Χώρας στην οποία κατέθεσαν αίτηση - δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις προς άλλη σχολική μονάδα της ηπειρωτικής Χώρας, η οποία λειτουργεί ως Εξεταστικό Κέντρο και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολείων είναι μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων.

2. α) οι υποψήφιοι του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που μετακινούνται, από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας στις οποίες υπέβαλαν αίτηση - δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά εξεταστικά κέντρα της νησιωτικής ή ηπειρωτικής Χώρας.
Η αποζημίωση του άρθρου 1 δεν καταβάλλεται εφόσον το Βαθμολογικό ή Ειδικό Εξεταστικό κέντρο λειτουργεί σε σχολική μονάδα εντός του ιδίου νησιού, στο οποίο υπέβαλε αίτηση - δήλωση ο υποψήφιος, και η απόσταση της νησιωτικής σχολικής μονάδας στην οποία υπέβαλε αίτηση - δήλωση ο υποψήφιος από το Βαθμολογικό ή Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.

β) οι υποψήφιοι του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που μετακινούνται, από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας στις οποίες υπέβαλαν αίτηση - δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας που έχουν οριστεί για να εξεταστούν εφόσον η απόσταση μεταξύ της σχολικής μονάδας στην οποία υπέβαλε αίτηση - δήλωση ο υποψήφιος και του Βαθμολογικού ή Ειδικού Εξεταστικού κέντρου είναι μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων.

Άρθρο 3
Αίτηση - Δικαιολογητικά

Η αποζημίωση του άρθρου 1 της παρούσης καταβάλλεται από τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας, μετά τη λήξη των εξετάσεων, κατόπιν αιτήσεως του υποψηφίου ή του νόμιμου κηδεμόνα του προς τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω του Λυκείου στο οποίο υπέβαλε ο υποψήφιος αίτηση - δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές, συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Βεβαίωση του Λυκείου αποφοίτησης από την οποία να προκύπτει το έτος αποφοίτησης του συγκεκριμένου υποψηφίου.

β) Βεβαίωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας από την οποία να προκύπτει η χιλιομετρική απόσταση της έδρας του Εξεταστικού ή του Βαθμολογικού ή του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου από το σχολείο υποβολής της αίτησης δήλωσης του υποψηφίου.
Η παρούσα θα χορηγείται στον υποψήφιο από τη σχολική μονάδα υποβολής της αίτησης - δήλωσης.

γ) Βεβαίωση του προέδρου της Λυκειακής Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου ή του προέδρου της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου ή του προέδρου του Βαθμολογικού ή Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου για τις περιπτώσεις των υποψηφίων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από την οποία να προκύπτουν τα εξεταζόμενα μαθήματα, οι ημέρες και οι ημερομηνίες συμμετοχής του υποψηφίου στις εξετάσεις.

Τα δικαιολογητικά της παραγράφου 1 του άρθρου 3, υποβάλλονται στον αρμόδιο Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία έκδοσης τακτικού χρηματικού εντάλματος στο όνομα του γονέα ή του κηδεμόνα του υποψηφίου και σε βάρος του ΚΑΕ 0718 που εγγράφεται στον προϋπολογισμό των Περιφερειακών υπηρεσιών εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ φορέα 182 «Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαρούσι, 26 Μαΐου 2017

Οι Υπουργοί Παιδείας, Έρευνας
και Θρησκευμάτων
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα