edu.klimaka.gr

Πρότυπα Επαγγελματικά Λυκεια ΕΠΑΛ (ΠΕΠΑΛ

ΙΔΡΥΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΠΕΠΑΛ)

Δημοσιειυμένο στο ΦΕΚ 3019/2022

Αριθμ. Φ11/74076/Δ4
Ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων(Π.ΕΠΑ.Λ.).

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
(α) Της παρ. 1 του άρθρου 21 και της παρ. 4 του άρθρου 169 του ν. 4763/2020 «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης,ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ)2018/958 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου 2018 σχετικά με τον έλεγχοαναλογικότητας πριν από τη θέσπιση νέας νομοθετικήςκατοχύρωσης των επαγγελμάτων (EE L 173), κύρωσητης Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της ΕλληνικήςΔημοκρατίας και της Κυβέρνησης της ΟμοσπονδιακήςΔημοκρατίας της Γερμανίας για το ΕλληνογερμανικόΊδρυμα Νεολαίας και άλλες διατάξεις» (Α’ 254),
(β) του ν. 1566/1985 «Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλεςδιατάξεις» (Α’ 167),
(γ) του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση,λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης»(Α’ 133),
(δ) του άρθρου 94 του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α’ 87),
(ε) του π.δ. 81/2019 «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός τωναρμοδιοτήτων τους - Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α’ 119),
(στ) του π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου τηςΚυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών καιΥφυπουργών» (Α’ 121),
(ζ) του π.δ. 84/2019 «Σύσταση και κατάργηση ΓενικώνΓραμματειών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων» (Α’ 123),
(η) του π.δ. 2/2021 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 2),
(θ) του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για τηνΚυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκεμε το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α’ 98),
(ι) του π.δ. 18/2018 «Οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων» (Α’ 31).
2. Την υπό στοιχεία Υ70/30.10.2020 απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ΑναπληρωτήΥπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη» (Β’ 4805).
3. Την υπό στοιχεία 168/Υ1/8.1.2021 κοινή απόφασητου Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην ΥφυπουργόΠαιδείας και Θρησκευμάτων, Ζωή Μακρή» (Β’ 33).
4. Την υπό στοιχεία Φ.20/82041/Δ4/20-05-2016 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Καθορισμός των Τομέων και των ΕιδικοτήτωνΕπαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) του ν. 4386/2016 (Α’ 83)και της αντιστοιχίας μεταξύ τους» (Β’ 1489).
5. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσης μετην Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) ΠεριφέρειαςΑττικής (Βορείου, Νοτίου, Κεντρικού Τομέα και Ανατολικής Αττικής), όπως διατυπώθηκε στο Απόσπασμα Πρακτικού με α/α 6 της από 07-04-2022 Συνεδρίασής του.
6. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσης μετην Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) Δυτικού Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Νήσων και Δυτικής Αττικής, όπωςδιατυπώθηκε στο Πρακτικό με α/α 1 της από 21-03-2022Συνεδρίασής του.
7. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσηςμε την Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως διατυπώθηκε στοΑπόσπασμα Πρακτικού με α/α 2 της από 12-04-2022Συνεδρίασής του.
8. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσης μετην Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) ΠεριφέρειαςΔυτικής Μακεδονίας, όπως διατυπώθηκε στην πράξη μεα/α 3 της από 05-04-2022 Συνεδρίασής του.
9. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσης μετην Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) ΠεριφέρειαςΘεσσαλίας, όπως διατυπώθηκε στο Πρακτικό με α/α 1της από 12-05-2021 Συνεδρίασής του.
10. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσης μετην Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) ΠεριφέρειαςΙονίων Νήσων, όπως διατυπώθηκε στο Απόσπασμα Πρακτικού με α/α 1 της από 11-04-2022 Συνεδρίασής του.
11. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσης μετην Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) ΠεριφέρειαςΚεντρικής Μακεδονίας 2 (Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας), όπως διατυπώθηκε στο Πρακτικόμε α/α 3 της από 11-04-2022 Συνεδρίασής του.
12. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσης μετην Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) ΠεριφέρειαςΚρήτης, όπως διατυπώθηκε στα Πρακτικά με α/α 1 και 2των από 06-04-2022 και 18-04-2022 Συνεδριάσεών του.
13. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσηςμε την Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως διατυπώθηκε στο Απόσπασμα Πρακτικού (Πράξη 1η) της από 30-03-2022Συνεδρίασής του.
14. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσης μετην Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) ΠεριφέρειαςΠελοποννήσου, όπως διατυπώθηκε στο Πρακτικό με α/α1 της από 30-03-2022 Συνεδρίασής του.
15. Την θετική εισήγηση του Συμβουλίου Σύνδεσης μετην Παραγωγή και την Εργασία (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) ΠεριφέρειαςΣτερεάς Ελλάδας, όπως διατυπώθηκε στην Πράξη 2η τηςαπό11-04-2022 Συνεδρίασής του.
16. Τα από 19-05-2021 και 04-05-2022 Πρακτικά της2ης και 8ης Συνεδρίασης, αντίστοιχα, του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης(Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.) με τη θετική διατύπωση γνώμης.
17. Την υπό στοιχεία Φ.1/Γ/217/52425/Β1/10-05-2022εισήγηση του άρθρου 24 του ν. 4270/2014 (Α’ 143) τηςΓενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
18. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δενπροκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του τακτικούπροϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (σε ό, τι αφορά τα επιδόματα θέσης ευθύνης)και επί του προϋπολογισμού των οικείων ΟΤΑ (σε ό, τιαφορά τις λειτουργικές δαπάνες), δεδομένου ότι τα Π.ΕΠΑ.Λ. που ιδρύονται θα λειτουργήσουν στις υφιστάμενεςσχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ. και οι τάξεις Π.ΕΠΑ.Λ. που τίθενται σε λειτουργία κατ’ έτος θα αντικαθιστούν τις αντίστοιχες τάξεις του υφιστάμενου ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. καιως εκ τούτου οι αντίστοιχες σχετικές δαπάνες έχουν ήδηπροβλεφθεί στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στους ΚΑΠ τωνοικείων Δήμων,

αποφασίζουμε:

Α) Ιδρύονται από το σχολικό έτος 2022-2023 τα ακόλουθα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.):

1. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα συστεγασθεί με το 4ο ΗμερήσιοΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης με έδρα την Αλεξανδρούπολητης Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ‘Έβρου,της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας καιΘράκης, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

(γ) Πληροφορικής

2. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Λαυρίου,το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Λαυρίου με έδρα το Λαύριο της Διεύθυνσης ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, της ΠεριφερειακήςΔιεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Δομικών ¨Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος καιΑρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(γ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(δ) Μηχανολογίας

(ε) Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων (στ) Πληροφορικής

(ζ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

3. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Κρύας Βρύσης, το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο ΗμερήσιοΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης με έδρα την Κρύα Βρύση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τηςΠεριφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τουςακόλουθους τομείς:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(γ) Μηχανολογίας

(δ) Πληροφορικής

(ε) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

4. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Χαϊδαρίου - ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ, το οποίο θα συστεγασθεί μετο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Χαϊδαρίου - ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ με έδρα το Χαϊδάρι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΑττικής, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος καιΑρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(γ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(δ) Μηχανολογίας

(ε) Πληροφορικής

(στ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

5. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Γλυφάδας, το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ.Γλυφάδας με έδρα την Γλυφάδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, της ΠεριφερειακήςΔιεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος καιΑρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(γ) Εφαρμοσμένων Τεχνών

(δ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(ε) Πληροφορικής

(στ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

6. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Ταύρου,το οποίο θα συστεγασθεί με το 3ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Ταύρου με έδρα τον Ταύρο της Διεύθυνσης ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, της Περιφερειακής ΔιεύθυνσηςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(γ) Μηχανολογίας

(δ) Πληροφορικής

(ε) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

7. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Ελευσίνας, το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ.Ελευσίνας με έδρα την Ελευσίνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Αττικής, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος καιΑρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(γ) Εφαρμοσμένων Τεχνών

(δ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(ε) Μηχανολογίας

(στ) Πληροφορικής

(ζ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

8. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Αιγίου,το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Αιγίου με έδρα το Αίγιο της Διεύθυνσης ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Αχαΐας, της Περιφερειακής ΔιεύθυνσηςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(γ) Μηχανολογίας

(δ) Πληροφορικής

(ε) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

9. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Αμαλιάδας, το οποίο θα συστεγασθεί με το 2ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ.Αμαλιάδας με έδρα την Αμαλιάδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, της ΠεριφερειακήςΔιεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Διοίκησης και Οικονομίας

(γ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

10. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Πτολεμαΐδας, το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο ΗμερήσιοΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας με έδρα την Πτολεμαΐδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, τηςΠεριφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με τουςακόλουθους τομείς:

(α) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος καιΑρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(γ) Μηχανολογίας

(δ) Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

11. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Κέρκυρας, το οποίο θα συστεγασθεί με το 2ο ΗμερήσιοΕΠΑ.Λ. Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα της ΔιεύθυνσηςΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος καιΑρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(γ) Πληροφορικής

(δ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

12. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Βελεστίνου, το οποίο θα συστεγασθεί με το ΗμερήσιοΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου με έδρα το Βελεστίνο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με τους ακόλουθουςτομείς:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Διοίκησης και Οικονομίας

(γ) Πληροφορικής

13. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Κατερίνης, το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο ΗμερήσιοΕΠΑ.Λ. Κατερίνης με έδρα την Κατερίνη της ΔιεύθυνσηςΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος καιΑρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(β) Εφαρμοσμένων Τεχνών

(γ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(δ) Μηχανολογίας

(ε) Πληροφορικής

(στ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

14. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Νεάπολης, το οποίο θα συστεγασθεί με το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ.Νεάπολης με έδρα την Νεάπολη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, της ΠεριφερειακήςΔιεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος καιΑρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(γ) Μηχανολογίας

(δ) Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

15. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Ακρωτηρίου, το οποίο θα συστεγασθεί με το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ.Ακρωτηρίου με έδρα το Ακρωτήρι Χανίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Κρήτης, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Εφαρμοσμένων Τεχνών

(γ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

16. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Ρόδου,το οποίο θα συστεγασθεί με το 2ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Ρόδου με έδρα την Ρόδο της Διεύθυνσης ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Δωδεκανήσου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Πληροφορικής

(γ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

17. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Σύρου,το οποίο θα συστεγασθεί με το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Σύρουμε έδρα την Σύρο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, της Περιφερειακής ΔιεύθυνσηςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος καιΑρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(γ) Εφαρμοσμένων Τεχνών

(δ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(ε) Μηχανολογίας

(στ) Πληροφορικής

(ζ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

18. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Κιάτου,το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Κιάτου με έδρα το Κιάτο της Διεύθυνσης ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Κορινθίας, της Περιφερειακής ΔιεύθυνσηςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Διοίκησης και Οικονομίας

(γ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(δ) Μηχανολογίας

(ε) Πληροφορικής

(στ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

19. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Άμφισσας, το οποίο θα συστεγασθεί με το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ.Άμφισσας με έδρα την Άμφισσα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, της ΠεριφερειακήςΔιεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Διοίκησης και Οικονομίας

(γ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(δ) Μηχανολογίας

(ε) Πληροφορικής

(στ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Β) Η λειτουργία των ανωτέρω Π.ΕΠΑ.Λ. θα ξεκινήσειαπό το σχολικό έτος 2022-2023 για την Α’ τάξη, από τοσχολικό έτος 2023-2024 για τη Β’ τάξη και από το σχολικό έτος 2024-2025 για τη Γ’ τάξη. Οι τάξεις του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. που τίθενται κατ’ έτος σε λειτουργία θααντικαθιστούν τις αντίστοιχες τάξεις του υφιστάμενουΗμερήσιου ΕΠΑ.Λ.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα τηςΚυβερνήσεως.

Μαρούσι, 16 Ιουνίου 2022

Οι Υπουργοί
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ

Σχετικά Άρθρα