edu.klimaka.gr

22ο Συνέδριο Model United Nations DSAMUN Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Εκτύπωση  

22o ΣΥΝΕΔΡΙΟ MODEL UNITED NATIONS (DSAMUN) ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 2019

Αρ.Πρωτ.Φ15.1/152338/Δ2/01-10-2019/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ,
ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Email : spoudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Βάρλα Ά.
Παπαδοπούλου Χ.
Τηλέφωνο : 210-34.43.272
: 210-34.43.317
Fax : 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: «Έγκριση διεξαγωγής του 22ου Συνεδρίου Model United Nations (DSAMUN) στη Γερμανική Σχολή Αθηνών – Οκτώβριος 2019».

Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 142690/Δ2/13-09-2019 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Απαντώντας στο με αρ. πρ. 13428/09-07-2019 έγγραφό σας, με το οποίο μας διαβιβάσατε το με αρ.πρ. 95/26-09-2019 έγγραφο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και τα συνημμένα σε αυτό και σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 36/12-09-2019 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τη διεξαγωγή του 22ου Συνεδρίου Model United Nations (DSAMUN) στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί από 18-10-2019 έως 20-10-2019, στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Το 22ο Συνέδριο Model United Nations (DSAMUN) στη Γερμανική Σχολή Αθηνών απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Γενικών Λυκείων της χώρας και του εξωτερικού και έχει ως σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους/στις αντιπροσώπους να συζητήσουν τα παγκόσμια ζητήματα. Τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των Ηνωμένων Εθνών και τον κόσμιο της διπλωματίας.

Η Προσομοίωση Model United Nations (DSAMUN) της Γερμανικής Σχολής Αθηνών απαρτίζεται από τέσσερις Επιτροπές Γενικής Συνέλευσης (Ειδική Πολιτική Επιτροπή, Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας, Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτιστική Επιτροπή και Επιτροπή Νομικών Θεμάτων) και πέντε εξειδικευμένες Επιτροπές (Συμβούλιο Ασφαλείας, ECOSOC, Ειδική Διάσκεψη για τις Βιώσιμες Πόλεις, Διεθνές Δικαστήριο, Ιστορικό Συμβούλιο Ασφαλείας και Συμβούλιο Νέων).

Οι εκπρόσωποι θα πρέπει να ερευνήσουν και να προετοιμάσουν σχέδια ψηφισμάτων και δηλώσεων πολιτικής για τα διάφορα θέματα και μαθαίνουν να διαπραγματεύονται και να συζητούν με τον επίσημο τρόπο των Ηνωμένων Εθνών. Η γλώσσα της Προσομοίωσης είναι η αγγλική. Το εν λόγω Συνέδριο θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του ανωτέρω Συνεδρίου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (DSAMUN) θα πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή στην προσομοίωση δεν συνδέεται με οικονομική επιβάρυνση των μαθητών/μαθητριών ή/και εκπαιδευτικών, το ύψος της οποίας δύναται να αποτελέσει λόγο αποκλεισμού ή διακρίσεων μεταξύ του μαθητικού ή εκπαιδευτικού πληθυσμού.

Επίσης, θεωρούνται απαραίτητες οι εξής προϋποθέσεις:

1. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών θα είναι προαιρετική και απαιτείται η έγγραφη συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/μαθητριών που θα συμμετέχουν στο εν λόγω Συνέδριο.

2. Για τη μετακίνηση των μαθητών και μαθητριών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ’ αρ. 33120/ΓΔ4/28-2-2017 (Β’ 681) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».

3. Στον ιστοτόπο του μαθητικού συνεδρίου δεν θα υπάρχει τοποθέτηση προϊόντων.

4. Δεν θα υπάρξει διανομή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

5. Να δημοσιοποιηθούν προς το ΙΕΠ τα αποτελέσματα του συνεδρίου καθώς και ο απολογισμός και τα παιδαγωγικά - διδακτικά συμπεράσματα που προκύπτουν συνολικά από τη διενέργεια του.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-61.99.261 (Υπεύθυνη καθηγήτρια κα. Κλειώ Στάμου), να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών: http://www.dsathen.gr ή την ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.dsamun.gr , καθώς και να επικοινωνούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Τέλος, σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο εν λόγω Συνέδριο θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Δ.Ε. στις οποίες κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να ενημερώσουν τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚ/ΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

Pin It

Εκτύπωση