11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων 2018

Εκτύπωση  
Pin It

11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ 2018
«Βιοεπιστήμες στον 21ο Αιώνα».

Αρ.Πρωτ.193294/Δ2/13-11-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Α
Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου, Ι. Καπουτσής
Τηλέφωνο: 210-3443422, 210-3442229

ΘΕΜΑ: 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων
Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. εισ. ΥΠ.Π.Ε.Θ. 186623/Δ2/05-11-2018 έγγραφο

Σας γνωστοποιούμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.) διοργανώνει το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Βιοεπιστήμες στον 21ο Αιώνα».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2018 στο Κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και μπορούν να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν:

1) Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ04.

2) Οι Οργανωτικοί Συντονιστές, κλάδου ΠΕ04.

3) Οι Συντονιστές Εκπ/κού Έργου, κλάδου ΠΕ04.

4) Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ04.

5) Οι Υπεύθυνοι ΕΚΦΕ.

6) Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας.

7) Ένας (01) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04 από κάθε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

8) Τέσσερις (04) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ04 ανά Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης της χώρας

Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα επιλεγούν, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι, με κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί στις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

α/α

Οργανωτική Επιτροπή

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

1.

ΑΝΘΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

2.

ΒΡΑΧΝΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η συμμετοχή των ανωτέρω θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Για τη χορήγηση των αδειών για τη συμμετοχή στο συνέδριο ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 59 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26) σε συνδυασμό με τις με αρ πρωτ.Φ353.1/17/81587/Δ1/17-7-2012 (Β΄ 2214) και Φ353.1/10/58660/Δ1/26-04-2013 (Β΄ 1186) Υ.Α. συμπλήρωσης – τροποποίησης των αρμοδιοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες
http://www.pev.gr και http://11.pev.pev.gr .


H Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων
σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Τμήματα Βιοεπιστημών

διοργανώνουν

11o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

13-15/12/2018
ΑΘΗΝΑ

«ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ»

ΕΚΠΑ
Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΠΕΒ σε συνεργασία με τα τμήματα Βιοεπιστημών της χώρας μας, διοργανώνει το 11° Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟΝ 21° ΑΙΩΝΑ- Η Βιολογία αλλάζει την Κοινωνία».

Το συνέδριό μας πραγματοποιείται σε μια περίοδο, όπου οι συνεχείς ανακαλύψεις στα γνωστικά πεδία των Βιοεπιστημών και η σημασία τους τόσο για την κατανόηση των φαινομένων της ζωής, όσο και για την κοινωνία και το περιβάλλον, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλης της ανθρωπότητας.

Απαντήσεις σε διαχρονικά ερωτήματα του ανθρώπου για την προέλευση και εξέλιξη της ζωής, λύσεις και θετικές προοπτικές σε ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της ζωής μας, στην παραγωγή προϊόντων και ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος έρχονται καθημερινά στην επικαιρότητα, διασυνδέοντας όλο και στενότερα τα αντικείμενα των Βιοεπιστημών με την πολιτισμική και κοινωνική μας οντότητα και προοπτική.

Σε αυτά τα πλαίσια, το συνέδριό μας φιλοδοξεί:

Α) Να αναδείξει τα σύγχρονα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα και τις ερευνητικές δράσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα μας,

Β) Να συμβάλλει στο διάλογο για τις αναπροσαρμογές που χρειάζονται στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδά της, αλλά και στην εκπαίδευση σε εξειδικευμένα πεδία εφαρμογών,

Γ) Να συμβάλλει στον προβληματισμό για τις επιδράσεις των νέων δεδομένων σε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και ερευνητικά πεδία, όπως και τις θεσμικές αλλαγές που επιβάλλονται,

Δ) Να παρουσιάσει τα νέα πεδία παροχής υπηρεσιών στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και τα θεσμικά ζητήματα που εκκρεμούν στον τομέα αυτό.

Στο συνέδριό μας θα συμμετάσχουν με κύριες ομιλίες τους διακεκριμένοι επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ σημαντικό βάρος θα δοθεί σε συνεδρίες προφορικών ανακοινώσεων.

Με την πεποίθηση ότι η διοργάνωσή μας θα αποτελέσει ένα σταθμό στην ιστορία των βιοεπιστημών της χώρας μας, θεωρούμε «επιβεβλημένη» την παρουσία σας και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες της.

Με τιμή
ΔΣΠΕΒ

Ο Πρόεδρος
και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει:

  • Διαλέξεις Προσκεκλημένων Ομιλητών
  • Συζητήσεις Στρογγυλής Τράπεζας και Θέσης/Αντίθεσης
  • Προφορικές Ανακοινώσεις
  • Δορυφορικά Συμπόσια

Στις εξής ενότητες:

  • ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ
  • ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΡΟΦΗ
  • ΥΓΕΙΑ

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30, στις 13-15 Δεκεμβρίου του 2018.

Πρόσβαση στο συνεδριακό χώρο: Στάση ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο έχουν οι εγγραφέντες σε αυτό. Το αντίτιμο της εγγραφής ορίσθηκε ως εξής:

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  ΕΩΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΜΕΤΑ
Μέλη ΠΕΒ 20 30
ΜηΜέλη ΠΕΒ 45 55
Φοιτητές 10 15

Με την εγγραφή κάθε σύνεδρος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα ομιλιών και ανακοινώσεων που θα γίνεται στις αίθουσες του συνεδρίου, εκτός από τα εκπαιδευτικά Δορυφορικά Συμπόσια. Πρόσθετα θα παραλαμβάνει το έντυπο υλικό, το τελικό πρόγραμμα και τον τόμο των περιλήψεων, καθώς και το σχετικό CD (με ειδικό πρόγραμμα αναζήτησης θεμάτων, ονομάτων, κ.τ.λ.) και τα λοιπά έντυπα. Ειδικά για τους συναδέλφους της Β' βάθμιας εκπαίδευσης θα υπάρχει η δυνατότητα να αποκτούν ή να παραγγέλνουν ένα CD με ολοκληρωμένο υλικό για την Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι θα έχουν το δικαίωμα να παραλάβουν το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για τουλάχιστον έναν από τους συγγραφείς των επιστημονικών ανακοινώσεων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου προβλέπεται να παρουσιαστούν προφορικές ανακοινώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι θα πρέπει ΕΩΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 να έχουν αποστείλει την/τις προτεινόμενες εργασίες σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που υπάρχουν σε ειδική επιλογή στην ειδική ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://llpev.pev.gr) και την ιστοσελίδα της ΠΕΒ (www.pev.gr). Οι προτεινόμενες εργασίες θα γίνουν αποδεκτές μετά από την γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, η οποία θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους έως την 15η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Επιθυμώντας να τιμήσουμε τις ιδιαίτερες επιδόσεις συναδέλφων στα αντικείμενα των βιοεπιστημών ή τις σχέσεις τους με τα πολιτισμικά δρώμενα, κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου σε ειδική εκδήλωση, πρόκειται να απονεμηθούν τρία Βραβεία: Για την <<Κοινωνική Προσφορά Βιοεπιστημόνων», για την <<Προσφορά στην Εκπαίδευση» και για την <<Καινοτόμο Δραστηριότητα». Θα αφορούν την επιστημονική ή/και επαγγελματική και εργασιακή δραστηριότητα συναδέλφων που προσέφεραν σημαντικό κοινωνικό έργο, το οποίο μπορεί να αφορά τον επιστημονικό ή εκπαιδευτικό τομέα, την προσφορά υπηρεσιών υγείας, την προστασία περιβάλλοντος κ.α.

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία

Η πρόταση για τιμητική διάκριση συναδέλφου/ων και του έργου τους, θα πρέπει να υποβάλλεται από άλλους συναδέλφους προς την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται και συμφωνούν ο/οι προτεινόμενοι.

Η πρόταση υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει: τα πλήρη στοιχεία του/των ποψηφίων, τον τιμητικό τίτλο για τον οποίο υποβάλλεται ή προτείνεται η υποψηφιότητα, το αντικείμενο της πρότασης και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να διακριθεί. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Την κρίση και την απονομή των παραπάνω βραβείων πρόκειται να συντονίσει πενταμελής επιτροπή, η οποία θα αναθέσει σε 3 ειδικούς εισηγητές για κάθε τίτλο/αντικείμενο, να κρίνουν και να εισηγηθούν προς την 5μελή επιτροπή τις σχετικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί.

Η διαδικασία αυτή δεν αφορά το Βραβείο «Καλύτερης Προφορικής Ανακοίνωσηρ>. Υποψήφιοι για τον τίτλο αυτό θα θεωρούνται όλοι οι συνάδελφοι που έχουν έγκαιρα στείλει σχετική Ανακοίνωση προς το συνέδριο, εφόσον έχει γνωμοδοτήσει θετικά η Επιστημονική Επιτροπή.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

ΕΩΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 : ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΓΓΡΑΦΉ

ΕΩΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 : ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΠΕΡΙΛΉΨΕΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

ΕΩΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 : ΥΠΟΒΟΛΉ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΉΤΩΝ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (http://llpev.pev.gr) ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΒ (www.pev.gr).

 

 

Pin It

Εκτύπωση