edu.klimaka.gr

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά ΕΡΜΗΣ 2022 2023

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικοκονομικά ΕΡΜΗΣ 2022-2023

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Tηλ.: 210 8203369
76, Patission Street, Athens 104 34 Greece. Tel.: (+30) 210 8203369
E‐mail: info(ΣΤΟ)diagonismos.ermis.aueb.gr / www.aueb.gr

Αθήνα, 13/12/2022

ΕΡΜΗΣ: Ετήσιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά

Αγαπητέ κύριε/κυρία,

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) προκηρύσσει τον Τέταρτο (4ο) Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Ο διαγωνισμός καθιερώθηκε πριν τρία χρόνια με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του ΟΠΑ) και αποκαλείται ΕΡΜΗΣ από το Έμβλημα του Πανεπιστημίου μας. Η διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Με την ενέργεια αυτή το ΟΠΑ επιδιώκει:

Πρώτον, να συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομικής παιδείας στη νέα γενιά της χώρας μας και να καλλιεργήσει την άμιλλα στη γνώση. Η παροχή οικονομικής παιδείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρα μας είναι εξαιρετικά περιορισμένη, σε αντίθεση με την ευρεία ανάπτυξη που έχει σε άλλες χώρες. Ο Διαγωνισμός ΕΡΜΗΣ φιλοδοξεί να διαδώσει την ανάγκη μεγαλύτερης εξοικείωσης με τις οικονομικές σπουδές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, να ενισχύσει τα κίνητρα για την επιλογή αντίστοιχων σπουδών, αλλά και να ενημερώσει για τρέχοντα οικονομικά προβλήματα.

Δεύτερον, να προάγει τη συνεργασία όλων των φορέων που σχετίζονται με την εκπαίδευση στα Οικονομικά και την αντίστοιχη επαγγελματική εξειδίκευση. Προς τούτο, και για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, στην διοργάνωση του Διαγωνισμού, όπως και στην Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή, συμμετέχουν, μαζί με το ΟΠΑ, η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ) και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ).

Αιτήσεις συμμετοχής στον 4ο Διαγωνισμό ΕΡΜΗΣ.

Ως ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος συμμετοχής των μαθητών στο διαγωνισμό του σχολικού έτους 2022-23 ορίζεται το χρονικό διάστημα 1/01/2023 – 31/01/2023 και θα γίνει ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Διαγωνισμού (https://diagonismos.ermis.aueb.gr/).

Ο 4ος Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε 2 Φάσεις.

Η Α’ Φάση θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά με την εξ αποστάσεως μέθοδο το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 16:00‐18:00. Σε αυτή την διαδικασία θα λάβουν μέρους όλοι/ες οι μαθητές/ήτριες της Γ’ Λυκείου που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον Διαγωνισμό. Η διαδικασία αυτή απαλλάσσει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες από την υποχρέωση μετάβασης και παρουσίας στις αίθουσες των εξετάσεων.

Η Β’ Φάση θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00‐13:00, όπου θα λάβουν μέρος μόνο οι επιτυχόντες/ούσες – διακριθέντες/θείσες της Α’ φάσης του Διαγωνισμού. Η Β’ Φάση προγραμματίζεται να γίνει με φυσική παρουσία στους χώρους του ΟΠΑ (σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών οργάνων).

Προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σας παρακαλούμε όπως γνωστοποιήσετε την διεξαγωγή του διαγωνισμού στους τελειόφοιτους του Λυκείου σας και τους ενθαρρύνετε να συμμετάσχουν.

Για περαιτέρω πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του ΟΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://diagonismos.ermis.aueb.gr/

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε.

Με πολλούς χαιρετισμούς και ευχές για μια Καλή Σχολική Χρονιά!

Εκ μέρους της Επιτροπής Διαγωνισμού ΕΡΜΗΣ
Απόστολος Φιλιππόπουλος
Καθηγητής ΟΠΑ

---

Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα. Χριστίνα Βάγγη, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πατησίων 76, 10434, Αθήνα. τηλ.: 210-8203369

Σχετικά Άρθρα