edu.klimaka.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (ΕΚΕΔΙΣΥ)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού ύλικου (ΕΚΕΔΙΣΥ)

Αρ.Πρωτ.Φ.14/80/15595/Δ1/29-01-2015/ΥΠΟΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Email : spudonpe(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Σοφία Λαπατά,
Αντώνιος Μαγουλάς, Κώστας Παπαγεωργίου
Τηλέφωνο : 210 344 2425
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ : «Διάσωση σχολικού υλικού από τις Σχ. Μονάδες της Χώρας»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) έχει ως σκοπό την προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού, με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προαγωγή της παιδείας, της εκπαίδευσης, των γραμμάτων και του πολιτισμού. Ειδικότερα το ΕΚΕΔΙΣΥ έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταγραφή και τη διάσωση του σχολικού υλικού και των σχολικών βιβλίων, σε μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της εκπαίδευσης μας.

Το ΕΚΕΔΙΣΥ ξεκινά τη λειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην οδό Τριπόδων στην Πλάκα. Στην προσπάθειά του να διασώσει το υπάρχον υλικό, συνεργάζεται με σχολεία από όλη την Ελλάδα αλλά και με ιδιώτες προκειμένου να εμπλουτίσει τις πτυχές της ιστορίας της εκπαίδευσής μας και να προσφέρει ερευνητικό υλικό σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα θέματα αυτά.

Το Υ.ΠΑΙ.Θ στην προσπάθειά του να στηρίξει τη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, καλεί τις σχολικές μονάδες της χώρας όπως συμβάλουν στον εμπλουτισμό του υλικού του, εφόσον αυτό βρίσκεται σε αχρηστία ή πρόκειται να καταστραφεί, λαμβάνοντας υπόψη τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου τμήματος του Δήμου που άπτεται με θέματα υλικοτεχνικής υποδομής σχολικών μονάδων.

Όσες Σχολικές Μονάδες επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το ανωτέρω Κέντρο, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6937219160 ή 2103250341, να επισκεφτούν τον ιστότοπο Http://www.ekedisy.gr ή να επικοινωνήσουν με e-mail στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ


Αρ.Πρωτ.Φ14/925/147266/Δ1/04-12-2014/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : spudonpe(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Σ. Λαπατά, Κ. Παπαγεωργίου
Τηλέφωνο : 210 344 2247
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ : «Έναρξη λειτουργίας Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) έχει ως σκοπό την προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού, με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προαγωγή της παιδείας, της εκπαίδευσης, των γραμμάτων και του πολιτισμού. Ειδικότερα το Εθνικό Κέντρο έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταγραφή και διάσωση του σχολικού υλικού και των σχολικών βιβλίων, σε μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της εκπαίδευσής μας.

Το ΕΚΕΔΙΣΥ ξεκινάει τη λειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην οδό Τριπόδων 23 στην Πλάκα. Στο Μουσείο υπάρχει μόνιμη έκθεση της ιστορίας του σχολικού εγχειριδίου και της ελληνικής εκπαίδευσης, η οποία θα απευθύνεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως κέντρο έρευνας για φορείς, ιδρύματα και μεμονωμένους ερευνητές που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν το υλικό και τα αρχεία του ΕΚΕΔΙΣΥ.

Για όποιο σχολείο επιθυμεί να επισκεφτεί το χώρο του ΕΚΕΔΙΣΥ ώστε να πληροφορηθεί για τη δράση του, όπως επίσης και για να έρθει σε επαφή με την έκθεση της ιστορίας του σχολικού εγχειριδίου, παρέχονται παρακάτω τα στοιχεία επικοινωνίας.
Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ)

URL: http://www.ekedisy.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ταχ. Διεύθυνση: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα

Τηλ.:2103250341, 6937219160

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Σχετικά Άρθρα