edu.klimaka.gr

ΙΔ΄ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 2020 (Πρώτη Σερρών Δήμου Αμφίπολης)

ΙΔ΄ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 2020
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ»
Πρώτη Σερρών
Τ.Κ 62047
T (+30) 23240 61 604 - 61 055
F (+30) 23240 61 604
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.mathitiada.gr

ΙΔ’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 2020

Αγαπητή/έ κ. Διευθύντρια/ντά Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. 183483/Δ2/22-11-2019 πρόκειται να διεξαχθεί και φέτος στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης η IΔ’ Μαθητιάδα από 15 έως 19 Μαΐου 2020.

Από το 2001 η Μαθητιάδα έχει χτίσει μία διαχρονική παρουσία έχοντας εξελιχτεί στη μεγαλύτερη βιωματική εκπαιδευτική διοργάνωση αθλητισμού και πολιτισμού, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς απ’ όλη την Ελλάδα κι από άλλες χώρες του κόσμου να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία ζωής! Ήδη στη 18χρονη πορεία της Μαθητιάδας έχουν συμμετάσχει περίπου 10.000 μαθητές από 600 Γυμνάσια από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από 45 χώρες του εξωτερικού.

Η εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «Μαθητική Ολυμπιάδα» καθώς περιλαμβάνει τη διεξαγωγή όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσει, καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα σε επισκέπτες και θεατές (περισσότερες πληροφορίες www.mathitiada.gr).

Τα έντυπα συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται από τα Γυμνάσια στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο fax 2324061604 έως 07 Φεβρουαρίου 2020. Στη Μαθητιάδα συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων όλων των τύπων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από σχολεία της ομογένειας, καθώς και από Τμήματα Μητρικής Γλώσσας και Ελληνικές Κοινότητες.

Η προσωπική σας συμβολή στη διάδοση του γεγονότος θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική ώστε να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά η ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η συμμετοχή στη Μαθητιάδα. Για το λόγο αυτό θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Διεύθυνσή σας για τη δυνατότητα που τους δίνεται να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού της μαθητιώσας νεολαίας, έτσι ώστε να εκπροσωπηθεί η Διεύθυνσή σας από ένα τουλάχιστον Γυμνάσιο, όπως έγινε και στις προηγούμενες Μαθητιάδες. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας και θα θέλαμε να σας καλέσουμε να επισκεφθείτε από κοντά τη Μαθητιάδα. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σας φιλοξενήσουμε, να σας ενημερώσουμε για τους σκοπούς της και να σας ξεναγήσουμε στις δράσεις της. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Συνημμένα σας υποβάλλουμε την προκήρυξη με το έντυπο συμμετοχής, μία παρουσίαση της Μαθητιάδας και μία παρουσίαση με τίτλο "Θέλω κι εγώ να συμμετέχω", την οποία παρακαλείσθε να προωθήσετε στα σχολεία της Διεύθυνσή σας.

 

ΙΓ΄ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ 2018


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ|
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Δελτίο Τύπου

14-05-18
Με σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στην Πρώτη Σερρών η ΙΓ’ Μαθητιάδα

Με κυρίαρχο σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στην Πρώτη Σερρών η ΙΓ’ Μαθητιάδα.

Η μεγάλη εκπαιδευτική διοργάνωση, που ενώνει την μαθητική νεολαία από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και από όλο τον κόσμο, εφέτος για πρώτη φορά τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου.

Στη φετινή διοργάνωση πρόκειται να φιλοξενηθούν περίπου 1.000 μαθητές από 68 σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα λάβουν μέρος σε όλα τα Ολυμπιακά και σε πολλά Παραολυμπιακά αθλήματα. Επίσης προγραμματίζονται ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και εργαστήρια, ενώ στο πλαίσιο της Πράσινης Μαθητιάδας θα διεξαχθούν, με τη συμμετοχή των μαθητών, περιβαλλοντικές δράσεις. Ακόμη, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας αλλά και τα ΤΕΦΑΑ Σερρών θα γίνουν αντίστοιχα δύο επιστημονικές ημερίδες και παράλληλες δράσεις. Το κοινό που επισκέπτεται τη Μαθητιάδα (μεταξύ αυτών χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες αθλητικές δράσεις κοινού που αντλούν το περιεχόμενό τους από Ολυμπιακά και μη διαδεδομένα αθλήματα. Όλες οι παραπάνω δράσεις διεξάγονται με την υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Μαθητιάδας.

Με αφορμή τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:

«Η Μαθητιάδα είναι μια μεγάλη γιορτή που τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί διδάσκει βιωματικά στους νέους και τις νέες την αξία της ευγενούς άμιλλας και της υγιούς αριστείας, μακριά από στείρους ανταγωνισμούς και ανθρωποφαγίες. Γιατί μέσα από τις δράσεις της η Μαθητιάδα διδάσκει τις πανανθρώπινες αξίες που σημάδεψαν τις απαρχές του Ολυμπισμού, αυτό το σπουδαίο κράμα αθλητισμού, πολιτισμού και παιδείας, και οι οποίες πρέπει να διαφυλαχτούν ενάντια σε όλα όσα τις εκφυλίζουν. Προτρέπω τους νέους μας να συμμετάσχουν μαζικά και να κάνουν κτήμα τους το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης ώστε να πορεύονται στη ζωή τους χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και χωρίς το άγχος της νίκης».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.mathitiada.gr

 


«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ»
Πρώτη Σερρών
Τ.Κ 62047
T (+30) 23240 61 604 - 61 055
F (+30) 23240 61 604
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.mathitiada.gr

Σας ενημερώνουμε ότι στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Σερρών, πρόκειται να διοργανωθεί η «IΓ’ Μαθητιάδα» από 18 έως 22 Μαΐου 2018 υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., βάση του νόμου 3794/2009, άρθρου 30.

Η διοργάνωση σκοπό έχει τη δημιουργία «Ενεργών Πολιτών» αξιοποιώντας ένα πρότυπο πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική διοργάνωση μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού για μαθητές Γυμνασίου στη χώρα μας και μοναδική (όπως ήδη έχει χαρακτηριστεί) για τον τρόπο που διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο. Για 5 ημέρες οι μαθητές με βασικό σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» παρακινούνται, ώστε να ‘παιδευτούν’ στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετέχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής και όχι μόνο ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία!

Η εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «Πανελλήνια Μαθητική Ολυμπιάδα», καθώς αποτελεί προσομοίωση του γνήσιου πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας επισκεπτών και θεατών στα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από σχολεία της ομογένειας, καθώς και από Τμήματα Μητρικής Γλώσσας και Ελληνικές Κοινότητες. Κάθε σχολείο στα πλαίσια της Μαθητιάδας έχει στη διάθεσή του ένα τουριστικό περίπτερο, για να προβάλει το Δήμο, το Νομό ή τη χώρα του, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Οι μαθητές διαμένουν στο «Μαθητικό Χωριό», κάτι αντίστοιχο με το Ολυμπιακό χωριό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Πανελλήνιας Μαθητιάδας (τηλ. 2324061604, 2324061055, mathitiada.gr, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Όροι συμμετοχής

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα (δημόσια, ιδιωτικά, ΣΜΕΑ).
  2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης όλα τα σχολεία του εξωτερικού.
  3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, τα τμήματα μητρικής γλώσσας, καθώς επίσης και ελληνικοί σύλλογοι του εξωτερικού στα οποία φοιτούν Έλληνες μαθητές και καλύπτουν τις ηλικίες των 12 έως 15 ετών.
  4. Οι δηλώσεις συμμετοχής (επισυνάπτεται ειδικό έντυπο συμμετοχής) αποστέλλονται στην Οργανωτική Επιτροπή με fax ή e-mail έως 22 Ιανουαρίου 2018.
  5. Το κόστος συμμετοχής κάθε συμμετέχοντα στη Μαθητιάδα είναι 160 ευρώ και καλύπτει όλα τα έξοδα διαμονής, πλήρους διατροφής και εσωτερικών μετακινήσεων που χρειάζονται για τους αγώνες.
  6. Οι μαθητές υποχρεούνται να λάβουν μέρος τουλάχιστον σε ένα αγώνισμα, στο πλαίσιο του σκοπού της Μαθητιάδας, που είναι η προώθηση της συμμετοχής. Ο μέγιστος αριθμός αγωνισμάτων που μπορεί να συμμετέχει ένας μαθητής είναι τέσσερα (4).

Οι μαθητές – αθλητές υψηλού επιπέδου (με συμμετοχή σε τελική φάση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος) ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να συμμετέχουν στο αγώνισμα διάκρισής τους, μπορούν όμως να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε άλλο αγώνισμα.


ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ

Τί είναι

Η Μαθητιάδα είναι μια εκπαιδευτική διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια το μήνα Μάιο σε έναν κοινό τόπο μαθητές γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και της ομογένειας. Αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα αθλητές. Για έξι συνεχόμενες ημέρες μαθητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε όλα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις. Η Μαθητιάδα διεξάγεται με την υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών.

Σκοπός

Κύριος σκοπός της Μαθητιάδας είναι να κινητοποιήσει τους μαθητές να αγωνίζονται και με τον τρόπο αυτό να μετατραπούν από παθητικοί δέκτες της ζωής σε πρωταγωνιστές της. Με μέσο τον αθλητισμό και πολιτισμό, η Μαθητιάδα στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από βιωματικές εμπειρίες να ξεπεράσουν τους μέσα από βιωματικές εμπειρίες να ξεπεράσουν τους φόβους τους απέναντι σε κάθε τι καινούριο και να αποδεχθούν το διαφορετικό. Το μήνυμα της Μαθητιάδας είναι το κεντρικό σύνθημα: «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και άγχος νίκης»

Εγκαταστάσεις

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Πρώτης Σερρών και στη Θαλλάσια περιοχή της Κάριανης Καβάλας

Αθλητισμός

Οι μαθητές συμμετέχουν και στα 35 Ολυμπιακά ΑΘλήματα (142 τελικοί αγωνισμάτων)

 Παραολυμπιακό Πάρκο

Διεξάγονται 16 παραολυμπιακά αθλήματα με επιδείξεις από Παραολυμπιονίκες και με βιωματική συμμετοχή μαθητών και κοινού. Στόχος είναι η αποδοχή και οι εξοικείωσή τους με το διαφορετικό. Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο ειδικά διαμορφωμένο  «Παραολυμπιακό Πάρκο», όπου οι μαθητές γνωρίζουν τα παραολυμπιακά αθλήματα και "παίζουν" στα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα

Σχετικά Άρθρα