edu.klimaka.gr

9ο Μαθητικό Συνέδριο Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής 2020

9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ «ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΦΗΒΟΙ» 2020

Αρ.Πρωτ.Φ15.1/12423/Δ2/29-01-2020/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
-----
Email : spoudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
: Μπερετούλη Γ. (Δ.Ε.)
: Λυμπεροπούλου Φ. (Ε.Α.Ε.)
: Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.43.272 (Δ.Ε.)
: 210-34.43.314 (Δ.Ε.)
: 210-34.42.933 (Ε.Α.Ε.)
: 210-34.42.212 (Ε.Ε.)
Fax : 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για το 9ο Μαθητικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για μαθητές/-τριες Δ.Ε. της χώρας – σχολικό έτος 2019-2020.
Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 6551/Δ2/17-1-2020 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά Νεανικό Συνέδριο κατά το σχολικό έτος 2019-2020 με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη και νοήμονες έφηβοι». Το Συνέδριο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου, Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων όλων των μορφών, όλης της χώρας και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, 9:00 π.μ. – 1:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Μαρκοπούλου (οδός Ανδρέα Κουμπή 5, Μαρκόπουλο Μεσογαίας).

Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής είναι μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄αριθμ.33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».

Επίσης, σημειώνεται ότι η συμμετοχή των σχολείων στο εν λόγω Συνέδριο, η οποία είναι προαιρετική, και η μετακίνησή τους θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο επισυνάπτεται ηλεκτρονικό αρχείο.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ


Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
Γραφείο Νεότητας

9ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη και νοήμονες έφηβοι»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά Νεανικό Συνέδριο κατά το σχολικό έτος 2019-2020 με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη και νοήμονες έφηβοι».

Το Συνέδριο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ' Γυμνασίου και Λυκείου που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια όλων των μορφών (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, κλπ) της χώρας μας.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί το Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, 9π.μ. - 1.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Μαρκοπούλου (οδός Ανδρέα Κουμπή 5, Μαρκόπουλο Μεσογαίας).

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου είναι η Οργανωτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τα εξής μέλη:

• π. Νικόλαος Μεταξάς - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Εκπαιδευτικός ηλεκτρολογίας ΑΣΠΑΙΤΕ
- Γραμματέας Γραφείου Νεότητας.

• κ. Ευαγγελία Τζιάσιου - Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός ΕΜΠ, MSc "Τεχνολογίες στην
Εκπαίδευση", Καθηγήτρια Πληροφορικής.

• κ. Νίκος Λεβεντάκης - Διπλ. Μηχανολόγος Μηχ/κός ΕΜΠ, MSc "Συστηματα Αυτομάτου
Ελέγχου και Ρομποτικής", Καθηγητής Τεχνολογίας

• κ. Ελβίρα Ζουμή - Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός

Στόχοι

Φιλοδοξία του Συνεδρίου αυτού είναι οι ίδιοι οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους:

  • Να γνωρίσουν τις βασικές έννοιες και αλήθειες σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη και να προβληματιστούν ως προς τις δυνατότητες, τις προκλήσεις και τις αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας.
  • Να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τα κοινωνικά, επιστημονικά, νομικά και ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από την χρήση και αξιοποίηση ενός τεράστιου όγκου Δεδομένων μέσω των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών.
  • Να αναπτύξουν κριτήρια μέσα από τη συζήτηση και τον γόνιμο προβληματισμό, με τα οποία θα μπορούν - χωρίς φόβο αλλά με γνώση - να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις της τεχνολογίας και να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που προσφέρει η αλματώδης ανάπτυξή της.
  • Να συναντηθούν μαθητές σχολείων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

• Η θεματολογία του Συνεδρίου θα περιστραφεί γύρω από την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας όπως αυτή παρατηρείται σήμερα στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Νανοτεχνολογίας και της Βιοηθικής και τα αποτελέσματα της στη ζωή μας.

• Οι Σύνεδροι θα ενημερωθούν για τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και για τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά θα έχουν και την ευκαιρία να προβληματιστούν σχετικά με τη χρήση τους και τα ζητήματα που ανακύπτουν κοινωνικά, ηθικά, προσωπικά.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές του Συνεδρίου είναι εξέχοντα πρόσωπα από τον χώρο της Επιστήμης στους Τομείς Τεχνητής Νοημόσυνης, Νανοτεχνολογίας, Νομικής, Βιοηθικής

~ Ευάγγελος Γογγολίδης, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

~ Γεώργιος Γιαννακόπουλος, Ερευνητής Τεχνητής Νοημοσύνης ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Συνιδρυτής και Διευθυντής Έρευνας SciFY ΑΜΚΕ, Μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης.

~ Εμμανουήλ Λασκαρίδης, Δικηγόρος LL.M., Dr.iur. και πρώην Ελεγκτής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

~ Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Πρόεδρος Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για την υποβολή των αιτήσεων, ερωτήσεις, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα imml.gr

Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στην κα Ευαγγελία Τζιάσιου, (κιν. 6945609111, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής έως 7 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στην αντιπροσωπεία κάθε σχολείου. Σε περίπτωση εκδηλώσεως ενδιαφέροντος μεγάλου αριθμού σχολείων, που θα έχει ως συνέπεια την υπέρβαση του μέγιστου ορίου χωρητικότητας του Πνευματικού Κέντρου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι σύνεδροι θα λάβουν Βεβαίωση συμμετοχής.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η μεταφορά, διαμονή και σίτιση των συμμετεχόντων γίνεται με δαπάνη των ιδίων.

Σχετικά Άρθρα