"Αστέρι της Ευχής 2018" από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Εκτύπωση  

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ"
'ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ' (Make-A-Wish) ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ.Πρωτ.161844/Δ7/28-09-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ
ΤΜΗΜΑ Γ' ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ
Πληροφορίες
Email : disedu(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Δούρη Σοφία
Τηλέφωνα :2103442223

Θέμα: Έγκριση εκπαιδευτικού προγράμματος
Σχετ.: τα υπ' αρ. πρωτ. 110855/03-07-2018και159289/25-09-2018 εισερχόμενα του ΥΠΠΕΘ

Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό αίτημά σας και έχοντας υττόψη το υττ' αρ. 43/20-09-2018 αττόσττασμα πρακτικού του ΙΕΠ, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Αστέρι της Ευχής», της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)», στο οττοίο εντάσσεται και ο αντίστοιχος με το πρόγραμμα διαγωνισμός, για μαθητές/τριες Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2018-2019, υττό τις εξής ττροϋττοθέσεις:

1. Η γνωστοποίηση και η διάχυση δημοσιότητας σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό θα γίνει με τρόττο θεμιτό και πρόσφορο (τι.χ. μέσω των ιστοτόττων του εμπλεκόμενου φορέα).

2. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο διαγωνισμό θα είναι προαιρετική υποβάλλοντας ο/η καθένας/καθεμία, στην ττερίτττωση ττου επιθυμεί να συμμετάσχει, χωριστά την δική του/της ατομική συμμετοχή με την απαραίτητη γονική συναίνεση.

3. Είτε η διεξαγωγή του διαγωνισμού γίνεται εκτός ωρολογίου προγράμματος είτε γίνεται εντός, η προετοιμασία των μαθητών/-τριών για τη συμμετοχή τους θα ττρέττει να μην επιβαρύνει τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, αλλά αντίθετα να την εμπλουτίζει ή/και να την διευρύνει, σύμφωνα ττάντα με τους στόχους ττου τίθενται στο Πρόγραμμα Σπουδών.

4. Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, δημοσιοποίηση) θα υλοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μαθητών/-τριών και σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των ττροσωττικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών και των πνευματικών δικαιωμάτων τους.

5. Δε θα διαφημίζονται άμεσα ή έμμεσα εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές επιχειρήσεις, εντός του περιεχομένου του διαγωνισμού».

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Αστέρι της Ευχής 2018 - Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Όλοι μπορούμε από λίγο!

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,

Τo Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες προσπαθώντας να μεταμορφώσει τη ζωή τους,. Ο Οργανισμός βασίζει τη λειτουργία του σε μεγάλο βαθμό στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» και κατά συνέπεια σε όλους εσάς, που με τη συγκινητική σας συμμετοχή  όλα αυτά τα χρόνια μας δίνετε την ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και να σας παροτρύνουμε να πάρετε μέρος, ως μια ξεχωριστή έκκληση αγάπης, για τα παιδιά που το αυτονόητο να πηγαίνουν σχολείο δεν είναι καθημερινότητα.

H δική μας Ευχή είναι να συνεχίσετε να υπάρχετε δίπλα μας, και εμείς με τη σειρά μας να μεταδώσουμε στα παιδιά Ευχής τη μαγεία ενός ονείρου. Είστε μέρος μιας  μεγάλης αλυσίδας αγάπης που προσπαθούμε να δυναμώσει και άλλο!

Με μια δωρεά €2, οι μαθητές θα πάρουν ένα Αστέρι πάνω στο οποίο μπορούν να γράψουν την Ευχή τους. Με αυτόν τον τρόπο ένα χάρτινο αστεράκι μέσα από την αγάπη και τις Ευχές των παιδιών, γίνεται μαγικό! To πρόγραμμα πραγματοποιείται για 20η συνεχή χρονιά με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων( Αρ. Πρωτοκόλλου : 161844/Δ7).

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος. Με ένα κλικ πάνω στα χρωματιστά μεγάλα γράμματα θα μπορέσετε να πληροφορηθείτε, ανάλογα με την επιλογή σας τα εξής.

___________________________________________________________________________

Πώς δίνετε την παραγγελία σας:

*Συμπληρώστε την Online φόρμα παραγγελίας στο www.wishstar.gr

*Τηλεφωνικά στο 210 9637660 & 7(εσωτ. 206,209,) και 6946 856934

___________________________________________________________________________

Eίστε από τους βασικούς μας τρόπους ώστε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, δίπλα στα παιδιά Ευχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφτείτε το www.makeawish.gr και www.wishstar.gr.

Χορηγοί του προγράμματος για το 2018 είναι η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες Α.Ε.Ε., Η Επέλαση των Ξωτικών, Teleperformance και Extraline

 Χορηγοί επικοινωνίας για το 2018: ANT1, Easy 97,2, designers-on-call, GOD, Skywalker και Tempo OMD Hellas

Eκ μέρους όλων των παιδιών Ευχής και της Οικογένειας του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

​​Χάρης Πατούνης
Yπεύθυνος Λειτουργιών & Προγράμματος «Αστέρι της Ευχής»

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Εθνικής Αντιστάσεως 47

Δάφνη, 17 237, Ελλάδα

-----------------------------------------------------

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 2109637660 εσωτ.206,209,

+30 694 6179 788 κινητό

 

 

 

 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ


ΜΑKE A WISH
Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος

Καραϊσκάκη 23 & Λ. Βοuλιαγμένης
Γλυφάδα 166 75
Τηλ.: (30)-210-9637660
(30)-210-9637667
FAX· (30) 210-9637774

Το Mαke·A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) προγραμματίζει για 17η συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής με σκοπό και στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών. Το μήνυμα του προγράμματος είναι: «Το παιδl σκέφτεται για το παιδί, τα υγιή παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά».

Παρακάτω αναλύεται το πρόγραμμα ως εκπαιδευτική διαδικασία που μπορούν να ακολουθηθεί. Δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση και υποχρέωση για τη συuuετοχή στο πρόγραμμα.

Μία από τις βασικές αρχές του Οργανισμού μας είναι η διάδοση μηνυμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα τόσο για τον εθελοντισμό όσο και για την προσφορά, ως βασικές συνιστώσες της ύπαρξής μας.

Το Mαke·A·Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, 3 έως 18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα

Είναι παράρτημα του διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού "Mαke-A-Wish Ιnternαtional", ο οποίος ξεκίνησε στις Η.Π.Α το 1980, και είναι ο μοναδικός φιλανθρωπικός οργανισμός που ασχολείται αποκλειστικά με την ψυχολογία του άρρωστου παιδιού και όχι με την ίδια την ασθένεια του.

Η ιδέα αυτή εξαπλώθηκε σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο και με τη βοήθεια 30.000 εθελοντών, περισσότερα από 330.000 παιδιά με τις οικογένειές τους, έζησαν αλησμόνητες στιγμές ευτυχίας που τους έδωσαν δύναμη και ελπίδα να παλέψουν για τη ζωή τους και να βγουν νικητές. Το 2014, εκπληρώθηκαν 26.000 Ευχές και είναι συγκινητικό αν σκεφτούμε ότι κάθε 22 λεπτά πραγματοποιείται μία Ευχή σε κάποιο σημείο του πλανήτη. Το ελληνικό παράρτημα ιδρύθηκε το 1996 και μέχρι σήμερα εκπλήρωσε τα όνειρα σε περισσότερα από 1.400 σοβαρά άρρωστα παιδιά.

Οι ευχές, που περιορίζονται μόνο οπό τη φαντασία των παιδιών, ανταποκρίνοvται στη βαθιά τους επιθυμία και χωρίζονται σε 5 κατηγορίες: Να πάνε ... π.χ. γιο μπάνιο στη θάλασσα, μία κρουαζιέρα ή για ψώνια, να γνωρίσουν ... π.χ. τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, τους παίκτες της ομάδας τους ή κάποιον φανταστικό ήρωα που θαυμάζουν, να αποκτήσουν... π.χ ένα παιδικό δωμάτιο, νcι γίνουν πειρατές, καπετάνιοι, βασίλισσες για μια μέρα ή να ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία ... π.χ. να πετάξουν με παραπέντε, να περάσουν μία περιπέτειας κάνοντας exfreme sports με τους φίλους τους!

Κι όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα, με ένα τόσο "μαγικό" τρόπο ώστε να τους μείνουν αξέχαστα!

Ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε δύναμη και ελπίδα μέσα από ένα διάλειμμα χαράς και ξεγνοιασιάς στα παιδιά, και να τα "ταξιδέψουμε" μαζί με τις οικογένειες τους για λίγο σε μια μαγική χώρα, που δεν υπάρχουν αρρώστιες, νοσοκομεία και γιατροί.

Το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής έχει σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, οφού προάγει την έννοια του εθελοντισμού και διδάσκει στα παιδιά από μικρή ηλικία την αξία και τη χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται. Χάρη στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και γίνονται μεγαλώνοντας συνειδητοποιημένοι και δραστήριοι πολίτες.

Ανάλυση προγράμματος

• Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν Αστέρια της Ευχής για τους μαθητές,

• Μοιράζουν τα Αστέρια της Ευχης στους μαθητές ως τον συμβολισμό του Οργανισμού.

• Στη συνέχεια αναλύουν τους εκπαιδευτικούς άξονες του προγράμματος.

• Οι μαθητές ακολουθούν τα εκπαιδευτικά στάδια.

• Οι γονείς χωρίς καμία υποχρέωση συζητούν με τους εκrrαιδευτικούς το ενδεχόμενο στήριξης στον Οργανισμό, ατομικά η συλλογικά

• Δεν υπάρχει καμία τυπική υποχρέωση να επιστραφεί υλικό στον Οργανισμό.

Στα σχολεία που θα θελήσουν να δηλώσουν συμμετοχή, δημόσια ή ιδιωτικά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εμείς προμηθεύουμε επιπλέονμ ΔΩΡΕΑΝ και ένα Αυτοκόλλητο ή χάρτινο χάρακα για τα παιδιά,

Για να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το έργο τoυ Mαke-A-Wίsh (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) συνεργαζόμαστε με εκπαιδευτικούς και γονείς προκειμένου να μεταφέρουμε στα παιδιά την ανείπωτη ευτυχία που καθρεφτίζεται στα έκπληκτα μάτια ενός παιδιού με μεγάλα όνειρα, τη στιγμή ακριβώς της πραγματοποίησης ενός ονείρου του, που ζούσε μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του

Θέλοντας να συνεχίσουuε αυτόν τη φωτεινή πορεία προσφοράς μέσα από τα σχολεία, θα θέλαμε και φέτος να αιτnθούμε την έγκριση του Υπουργείου για τnν πραγματοποίnσn του προγράμματος, όπως τα προnγούuενα 16 έτη.

Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ανήκουμε στο 1% των φιλανθρωπικών οργανισμών που βραβεύεται για τη διαφάνεια των οικονομικών τους με το ανώτατο βραβείο των 4 αστεριών από το Chαrlly Νανίgαlοr και έχουμε λάβει αυτή την τιμητική διάκριση για 8 συνεχείς χρονιές. Στην Ελλάδα μάς ελέγχουν οι ανεξάρτητοι ορκωτοί ελεγκτές της Ernst & Young.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι:

• Τα 16 χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα, έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε 720 από τις 1454 Ευχές του Οργανισμού

• 2014: 152 παιδικά όνειρα που την προηγούμενη χρονιά καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα τα 96, με αρωγούς εσάς, γίνανε χάρη στο Αστέρι της
Ευχης και σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό!

Οι καιροί είναι για όλους μας δυσκολότεροι από ποτέ, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολοι για εκείνους που έχουν ένα παιδi στό  νοσοκομείο. Σκοπός δικός μας είναι, μέσα από την εκπλήρωση της Ευχής τους, να χαρίσουμε στα παιδιά και τις οικογένειες τους μερικές μαγικές στιγμές, βοηθώντας έτσι να ξεφύγουν έστω και για λίγο, από τη δύσκολη καθημερινότητά τους και γι αυτό είναι ζωτικής σημcισίcις για εμάς να έχουμε την υπστήριξή σας και φέτος


Εκτύπωση