edu.klimaka.gr

17η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση 2015

17η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2015

Δελτίο Τύπου

Aθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & EΡΓΑΣΙΑ,
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΟ - JOB-FESTIVAL 2015

6 – 8 MΑΡΤΙΟΥ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Tα πάντα για την εκπαίδευση και την εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Η Διεθνής Έκθεση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε έρχεται την κατάλληλη στιγμή, με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανεύρεση εργασίας να αποτελούν κρίσιμες προτεραιότητες της νέας γενιάς.

Το σημαντικότερο γεγονός για την εκπαίδευση και την εργασία τόσο για την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, μεταφέρεται στην καρδιά της πρωτεύουσας, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Διαμορφώνοντας ένα ιδανικό κέντρο ενημέρωσης το τριήμερο από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ, η μοναδική διοργάνωση στον τομέα της, που γιορτάζει φέτος τα 17α γενέθλιά της, προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Παγιώνει την ηγετική θέση της στα κορυφαία εκθεσιακά γεγονότα στο χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και επιπλέον συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες εκπαιδευτικές εκθέσεις της Ευρώπης.

Όπως πάντα η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ προσφέρει με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό μια ολοκληρωμένη εικόνα και μια πλήρη ενημέρωση στους νέους μαθητές ή φοιτητές αναφορικά με τα Πανεπιστημιακά προγράμματα Ελλάδας και εξωτερικού σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών σπουδών και διά βίου μάθησης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συγχρόνως η έκθεση αποτελεί σημείο συνάντησης πολυάριθμων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η παρουσία τους ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργασιών, αλλά και την επικοινωνία τους με ένα ευρύ κοινό που αναζητά τόσο την απόκτηση γνώσεων όσο και δεξιοτήτων.
Στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ συμμετέχουν Eλληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Σχολές, ΙΕΚ, Kέντρα Ξένων Γλωσσών, ΚΕΚ, Πρεσβείες, Φορείς, Εκδότες, Εταιρείες με προϊόντα και υπηρεσίες για νέους, εταιρείες/προμηθευτές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί, σε μια δύσκολη εποχή για τις σχέσεις μας με το εξωτερικό, η παρουσία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 16 διαφορετικές χώρες (Αυστραλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Τουρκία).

Η έκθεση πλαισιώνεται από το «Σταδιοδρόμιο-Job Festival» ένα παράλληλο πρόγραμμα που προσφέρει στους νέους μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των θεμάτων που αφορούν την εργασία και το επιχειρείν. Το πρόγραμμα πλούσιο τόσο σε θεματολογία όσο και δραστηριότητες παρέχει πολύτιμη ενημέρωση σε καίρια θέματα, όπως η εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι τάσεις της αγοράς, ο επαγγελματικός προσανατολισμός κ.α. Παράλληλα καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου θα αναλύσουν συναφή θέματα όπως και θα ανταλλάξουν απόψεις με τους επισκέπτες.

Η έκθεση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ τελεί, όπως κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του (...) βοηθώντας την κρίσιμη επιλογή προορισμού για εκπαίδευση.

Η είσοδος στην έκθεση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ και στο ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΟ-Job Festival είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες
www.ekpaidefsi.gr
τηλ. 210 92 46 815 & 210 92 14 335
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αρ.Πρωτ.16665/Δ7/02-02-2015/ΥΠΑΙΘΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Email : sep(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Αμπατζόγλου Γ., Συγριμής Δ.
Τηλέφωνα : 2103442222, 2103442224
FAX : 2103443343

Θέμα: Ενημέρωση σχολικών μονάδων για τη «17η Διεθνή Έκθεση για την Εκπαίδευση»

Ενημερώνουμε τις σχολικές μονάδες ότι 06 με 08 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η 17η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση και την Εργασία (http://www.ekpaidefsi.gr), στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η οποία οργανώνεται από την εταιρία Quality Business Events.

H έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Yπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Nέας Γενιάς του Δήμου Aθηναίων και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και συμμετέχουν 120 εκθέτες από την Eλλάδα και το εξωτερικό. Mεταξύ των εκθετών είναι Πανεπιστήμια από την Eλλάδα και το εξωτερικό, Tεχνολογικά Eκπαιδευτικά Iδρύματα, Στρατιωτικές Σχολές, Δημόσιοι Φορείς, αρμόδιοι για θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, Μορφωτικά Τμήματα Ξένων Πρεσβειών, Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Κέντρα Ξένων Γλωσσών κ.α.

Στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις επιλογές που προσφέρονται σήμερα για σπουδές στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Eλλάδα και το εξωτερικό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015: 10:00-20:00 (Εθνικός Τομέας)

Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαρτίου 2015: 12:00-20:00 (Εθνικός & Διεθνής Τομέας)

Οι σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα οι τελευταίες τάξεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων μπορούν να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην έκθεση, κατόπιν σχετικής έγκρισης από την αρμόδια Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Πριν από κάθε ομαδική επίσκεψη τα σχολεία θα πρέπει να επικοινωνούν με τη διοργανώτρια εταιρία, υπεύθυνη κα Ειρήνη Παύλου, τηλ. 2109246815 & 2109214335 και να αποστέλλουν στο fax: 2109221589 ή μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τα εξής στοιχεία: επωνυμία και διεύθυνση σχολείου, τηλέφωνο και αριθμό μαθητών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Έκθεση.

Σε περίπτωση που υπάρχει δυσκολία μετακίνησης, τα σχολεία μπορούν να απευθυνθούν στη διοργανώτρια εταιρεία για τη δυνατότητα διευκόλυνσής τους (ισχύει για τα σχολεία του Νομού Αττικής). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή με ομαδική επίσκεψη και τη διάθεση μεταφορικού μέσου από τη διοργανώτρια εταιρεία.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

Σχετικά Άρθρα