edu.klimaka.gr

Εκπαιδευτικές Δράσεις - Παρεμβάσεις ΚΕΕΛΠΝΟ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕΕΛΠΝΟ)

Αρ.Πρωτ.Φ13.1/198294/Δ2/16-11-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕ & ΔΕ
ΤΜΗΜΑΤΑ Γ΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄
Πληροφορίες: Σ. Λαπατά (Π.Ε.)
Α. Βάρλα (Δ.Ε.)
Χ. Αρβανίτη (Δ.Ε.)
Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.)
Τηλέφωνο: 210 -344.3318 (Π.Ε.)
210 - 344.3272, 2242 (Δ.Ε)
210 - 344.2212 (Ε.Ε)
Φαξ: 210 - 344.3390
Email: spudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Έγκριση υλοποίησης δράσεων/παρεμβάσεων και εκπαιδευτικού υλικού του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Σχετ. : Το με αρ. πρωτ. 186612/Δ2/01-11-2017 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου Υπουργείου

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 10782/24-07-2017 έγραφό σας και λαμβάνοντας υπόψη το με αρ. πρ. 44/30-10-2017 Απόσπασμα Πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε ως παιδαγωγικά κατάλληλο το εκπαιδευτικό υλικό και την υλοποίηση των παρακάτω δράσεων/παρεμβάσεων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας :

1. Δράσεις και Παρεμβάσεις Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας για την πρόληψη του ιού HIV/AIDS και των Ηπατιτίδων για μαθητές/-τριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου και των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Λυκείου.

2. Δράσεις και Παρεμβάσεις Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας για τη Διατροφή και την Άσκηση για μαθητές/-τριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2017-2018 υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Η συμμετοχή του σχολείου στα εν λόγω προγράμματα είναι προαιρετική, πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και σε συνεργασία με τον/την Υπεύθυνο/Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας (ή τον/την Υπεύθυνο/-η Σχολικών Δραστηριοτήτων) της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
  • Να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου και τον ΣύλλογοΔιδασκόντων, ώστε να μην παρακωλύεται το σχολικό πρόγραμμα.
  • Για τη συμμετοχή των μαθητών/-τριών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων τους.
  • Η ενημέρωση των μαθητών/-τριών να γίνεται παρουσία των εκπαιδευτικών των σχολείων που συμμετέχουν στη δραστηριότητα και να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη στην ηλικία και στο μαθησιακό επίπεδο των μαθητών/-τριών.
  • Η ενημέρωση να γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μαθητών/-τριών και χωρίς να περιλαμβάνει διανομή οποιουδήποτε έντυπου ή άλλου διαφημιστικού υλικού.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

Σχετικά Άρθρα