Εκπαιδευτικό Πόργραμμα / Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ»

Εκτύπωση  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ»

Αρ.Πρωτ.Φ16/170371/Δ2/16-12-2020/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
-----
Email : spoudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
: Μπερετούλη Γ. (Δ.Ε.)
: Λυμπεροπούλου Φ. (Ε.Α.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.43.272 (Δ.Ε.)
: 210-34.43.314 (Δ.Ε.)
: 210-34.42.933 (Ε.Α.Ε.)
Fax : 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: Έγκριση διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος – Φεστιβάλ με τίτλο: «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ»: Πανελλαδική νεανική συνάντηση – Φεστιβάλ δημιουργικής έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά έπη και τις επιδράσεις τους στη διεθνή γραμματεία και καλλιτεχνική έκφραση, για μαθητές/-τριες Δ.Ε. της χώρας - σχ. έτος 2020-2021.
Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 116228/Δ2/7-9-2020 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Απαντώντας στην με αρ. πρωτ. 2739/14-5-2020 αίτηση που μας απέστειλε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και αφορά σε αίτημα έγκρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος – Φεστιβάλ με τίτλο: «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ», σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 34/02-07-2020 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα – Φεστιβάλ με τίτλο: «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ»: Πανελλαδική νεανική συνάντηση – Φεστιβάλ δημιουργικής έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά έπη και τις επιδράσεις τους στη διεθνή γραμματεία και καλλιτεχνική έκφραση, το οποίο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων και σχολείων ειδικής αγωγής της χώρας για το σχολικό έτος 2020-2021. Η φάση υλοποίησης στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας (σχεδιασμός και προετοιμασία) θα πραγματοποιηθεί από το Σεπτέμβριο 2020 έως τέλη Απριλίου 2021, η προετοιμασία θα γίνει το Μάιο 2021 και η διεξαγωγή του Φεστιβάλ την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2021.

Στόχοι του ανωτέρω εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η συμβολή στην «Ομηρομάθεια», δια της τριβής με τα ομηρικά έπη και την κληρονομιά τους, η βιωματική επαφή του μαθητικού δυναμικού με τις απαρχές της παγκόσμιας ποιητικής αφήγησης, η συνειδητοποίηση της παιδευτικής σημασίας των ομηρικών επών για το ατομικό ήθος, αλλά και την κοινωνική-πολιτιστική-πολιτική παιδεία των αυριανών πολιτών, οι οποίοι θα εκπαιδευθούν ώστε να γίνουν οι αυριανοί δημιουργοί.

Σημειώνεται ότι, αν οι επιδημιολογικές συνθήκες το απαιτούν και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές με τα επιδημιολογικά δεδομένα οδηγίες τού ΥΠΑΙΘ για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων (ΦΕΚ, 3780/08-9-2020, τ. 2ο), διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

 1. Η όλη περιγραφή της εκπόνησης του προγράμματος στα κατά τόπους σχολεία και στα μαθητικά τμήματα που θα θελήσουν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αναληφθεί και να πραγματοποιείται μέχρι το τέλος του τρέχοντος διδακτικού έτους, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το παραπάνω ΦΕΚ οδηγίες.
 2. Κεντρικές οδηγίες από τους υπεύθυνους/συντονιστές του προγράμματος θα δίνονται – όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο – διά ποικίλων τρόπων διαδικτυακής επικοινωνίας.
 3. Η τελική συνάντηση στη Χίο, το Σεπτέμβριο του 2021 (τρίτη εβδομάδα), θα πραγματοποιηθεί εφόσον το επιτρέψουν τα μέχρι τότε επιδημιολογικά δεδομένα και οι επικαιροποιημένες σχετικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘ. Ωστόσο, σε περίπτωση που η μετακίνηση μαθητών δεν θα έχει ακόμη επιτραπεί, θα καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα συνάντησης «live streaming», στο οποίο θα μπορέσουν να συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που θα έχουν επιλεγεί ή, αν και αυτό δεν θα είναι εφικτό, η συνάντηση θα αναβληθεί για να πραγματοποιηθεί σε χρόνο προσφορότερο.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, εφόσον τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19 και, επιπλέον, με τις εξής προϋποθέσεις:

 1. Η συμμετοχή να είναι προαιρετική για τη σχολική μονάδα και να καθίσταται δυνατή κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Συλλόγου Διδασκόντων και στο πλαίσιο προηγούμενης συνεννόησης με τη Διεύθυνση του σχολείου.
 2. Να ληφθεί μέριμνα ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου και του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων.
 3. Σε περίπτωση που για την υλοποίηση της δράσης απαιτείται η συμμετοχή τρίτου, προϋπόθεση αποτελεί, πέρα από την απαραίτητη παρουσία του εκπαιδευτικού, η συνολική διάρκεια της δράσης να μην υπερβαίνει τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες (και τις έξι για τα ειδικά σχολεία).
 4. Οι σχετικές δράσεις να υλοποιούνται στις σχολικές μονάδες χωρίς διανομή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού, όπως επίσης και εκπαιδευτικού/ παιδαγωγικού υλικού, το οποίο δεν έχει προηγουμένως εγκριθεί στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.
 5. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο φεστιβάλ να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων.

Για τη μετακίνηση των μαθητών/-τριών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι κείμενες διατάξεις. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή και η μετακίνηση των σχολικών μονάδων στο εν λόγω Φεστιβάλ θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στους υπεύθυνους επικοινωνίας του Φεστιβάλ: στην κ. Στυλιανή Τσιροπινά, υπεύθυνη σχεδιασμού/συντονισμού Φεστιβάλ, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλέφωνα: 6973793957, 2271040685 (Δ.Δ.Ε.) και
2271093851 και στον κ. Νικολάου Αντώνιο, Διευθυντή Γυμνασίου Βροντάδου Χίου, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλέφωνα: 2271093287 και 6977945900.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ


Πανελλαδική Μαθητική Νεανική Συνάντηση «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ»

Η Δ.Δ.Ε. Χίου (Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων) και το Γυμνάσιο Βροντάδου Χίου προκηρύσσει, για το σχολικό έτος 2020-21, Πανελλαδική νεανική συνάντηση – Φεστιβάλ δημιουργικής έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά έπη και τις επιδράσεις τους στη διεθνή γραμματεία και καλλιτεχνική έκφραση, με τίτλο: «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ», σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και τη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης του Δήμου Χίου, αλλά και με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Οι «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ», ως Φεστιβάλ δημιουργικής έκφρασης, θα διοργανωθεί από τους παραπάνω φορείς, με τον παιδαγωγικό/καλλιτεχνικό σχεδιασμό και ευρύτερο συντονισμό της φιλολόγου/διδάκτορα Θεατρολογίας, Τσιροπινά Στυλιανής, υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων τής Δ.Δ.Ε. Χίου, με βασικό σκεπτικό τη θρυλούμενη σχέση τού Ομήρου με τη Χίο -σημειωτέον ότι το διδακτήριο του Γυμνασίου Βροντάδου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την «Ομηρόπετρα» ή «Δασκαλόπετρα», τοποθεσία στην οποία, σύμφωνα με την τοπική προφορική παράδοση αιώνων, δίδαξε τα έργα του ο Ποιητής.

Η ονομασία του Προγράμματος-Φεστιβάλ απηχεί την υπάρχουσα παράδοση για τη συντεχνία των ραψωδών που είχαν αρχικά, ως απόγονοι του Ομήρου, την αποκλειστικότητα τής απαγγελίας των ποιημάτων του, αλλά και ανακαλεί, επίσης την παράδοση όλων των ραψωδών, οι οποίοι ονομάζονταν «Ομηρίδες» και έκαναν γνωστά τα Ομηρικά Έπη, σε όλες τις ελληνικές περιοχές, όταν το δικαίωμα αυτό επεκτάθηκε.

Στόχοι του παραπάνω Προγράμματος-Φεστιβάλ είναι:

 • η συμβολή στην «Ομηρομάθεια», διά της τριβής των μαθητών και των μαθητριών με τα Ομηρικά έπη και την κληρονομιά τους,
 • η βιωματική επαφή του μαθητικού δυναμικού με τις απαρχές της παγκόσμιας ποιητικής αφήγησης,
 • η βιωματική γνώση της επίδρασης των Ομηρικών Επών, σε διεθνή εμβέλεια,
 • η συνειδητοποίηση της παιδευτικής τους σημασίας για την κοινωνική-πολιτιστική-πολιτική παιδεία των αυριανών πολιτών, όπως και
 • η λειτουργία τού Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ», ως φυτωρίου ενεργών πολιτών του μέλλοντος, οι οποίοι θα εκπαιδευθούν και θα καλλιεργηθούν έτσι, ώστε να γίνουν οι αυριανοί ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ του, σε κάθε επίπεδο.

Με αυτές τις κατευθύνσεις, οι «ΝΕΟΙ ΟΜΗΡΙΔΕΣ», ως Νεανική Συνάντηση – Φεστιβάλ, απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων και Ειδικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, οι οποίες, με την καθοδήγηση των συντονιστών καθηγητών/-τριών τους, στο πλαίσιο μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος (ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ από μετάφραση -ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΙΛΙΑΔΑ-
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ), χωρίς επιβάρυνση, βέβαια, της διδασκαλίας των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, με γνώμονα, πάντοτε, τον εμπλουτισμό και τη δημιουργική διεύρυνσή τους, ή ακόμη στο πλαίσιο Προγράμματος Σχολικής Δραστηριότητας ή άλλης καινοτόμου βιωματικής- διδακτικής εργασίας/εργαστηρίου – μπορούν να εμπνευσθούν από τα Ομηρικά Έπη και, ακολούθως, να επιλέξουν κάποιο από τα παρακάτω πεδία έκφρασης ή να συνδυάσουν μεταξύ τους περισσότερα του ενός πεδία και να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της εργασίας τους στο Φεστιβάλ.

Η διάρκεια της μαθητικής παράστασης θα πρέπει να κυμαίνεται από 30 μέχρι 45 λεπτά και μπορεί να έχει τις ακόλουθες μορφές:

 • δραματοποίηση μεμονωμένης ραψωδίας ή ευρύτερης σύνθεσης ραψωδιών
 • θεατρική απαγγελία-αναλόγιο ραψωδίας ή ραψωδιών
 • θεατρική παρουσίαση έργου της νεότερης διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας, εμπνευσμένου από τα Ομηρικά έπη
 • μουσική-μουσικοθεατρική παρουσίαση, εμπνευσμένη από τα Ομηρικά έπη, καθώς και (συνδυαστικά και σε απόλυτη συσχέτιση με την όποια προηγούμενη παρουσίαση)
 • συνοδευτικές εικαστικές δημιουργίες ή σκηνογραφικές δημιουργίες, που θα υπάρχει δυνατότητα να εκτίθενται σε εκθεσιακό χώρο, κατά τη διάρκεια της Συνάντησης.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και οι μαθητικές ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσουν την ακόλουθη διαδικασία:

1. Η επισυναπτόμενη αίτηση θα πρέπει να κατατεθεί, ηλεκτρονικά υπογεγραμμένη, μέχρι τo τέλος Φεβρουαρίου 2021, στο e-mail του Γυμνασίου Βροντάδου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με παράλληλη κοινοποίηση και στην υπεύθυνη σχεδιασμού του Φεστιβάλ (Σ. Τσιροπινά): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
(εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής, η αίτηση μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά και, ακολούθως, να σταλεί διά του ταχυδρομείου, στη διεύθυνση: Γυμνάσιο Βροντάδου, Προφήτη Ηλία 8, 82 200, Βροντάδος ΧΙΟΣ)

2. Ακολούθως και, προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή των μαθητικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στη Νεανική Συνάντηση - Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ», το Σεπτέμβριο του 2021 (τρίτη εβδομάδα του μήνα), στη Χίο, θα πρέπει να αποσταλούν με weTransfer, μέχρι την Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, στα παραπάνω e-mails, τα ακόλουθα:

 • η τελική κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα όλων των συντελεστών, εκπαιδευτικών και μαθητών, με αναγραφόμενη την ιδιότητα ή το ρόλο με τον οποίο έχουν επιφορτισθεί. Η ομάδα, περιλαμβανομένων και των συνοδών εκπαιδευτικών, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 μέλη.
 • 5 φωτογραφίες (υψηλής ανάλυσης) από τις πρόβες του έργου με κοστούμια παράστασης και 1 ομαδική με όλους τους συντελεστές (με κοστούμια ή μη)
 • Ένα video με σκηνές από την παράσταση, 5λεπτο, εάν η διάρκειά της δεν ξεπερνά τη μισή ώρα, ενώ, εάν διαρκεί πάνω από 30΄ και μέχρι 45΄, θα πρέπει το video να είναι 10΄.
  Το video αυτό θα πρέπει να παρουσιάζει ενδεικτικές σκηνές, έτσι ώστε να είναι «ορατές» οι καλλιτεχνικές-σκηνοθετικές προθέσεις της ομάδας και, γενικότερα, η βάση της εργασίας που έχει προηγηθεί, η οποία θα πρέπει να σχετίζεται με τους βασικούς στόχους του Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ», έτσι όπως αναγράφονται στην παρούσα αναλυτική προκήρυξη του Φεστιβάλ .
  Σημαντικά στοιχεία που θα παίξουν ρόλο για την τελική επιλογή των μαθητικών ομάδων είναι:
  -η αλήθεια και η αμεσότητα της παρουσίασης των επιλεγμένων θεματικών
  -η ευφάνταστη προσέγγιση
  -η συσχέτισή τους με την εποχή μας
  -η συνολική αισθητική αρτιότητα της ομαδικής παραστατικής εργασίας
  -η ορθοφωνητική-διαυγής εκφορά του λόγου ή και η αισθαντική εκτέλεση τραγουδιών και μελωδιών, εφόσον αυτά διανθίζουν την παράσταση ή αποτελούν τον κύριο κορμό της.
 • Το τελικό κείμενο της παράστασης σε έγγραφο word ή pdf (είτε πρόκειται για ραψωδία ή τμήματα ραψωδιών ή άλλο έργο της διεθνούς γραμματείας, είτε ακόμη πρόκειται για διασκευή ή πρωτότυπη σύνθεση. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να αναγράφονται τα ονόματα μεταφραστών, θεατρικών συγγραφέων, λογοτεχνών, κ. τ. λ. ή τα ονοματεπώνυμα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που έχουν εργασθεί).
 • Όλες οι συμμετοχές θα κριθούν -με βάση το οπτικοακουστικό υλικό που θα αποστείλουν- από επταμελή Κριτική Επιτροπή, εγνωσμένου κύρους, με σκοπό να επιλεγούν οι μαθητικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ. Τα ονοματεπώνυμα των μελών της Επιτροπής, θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά την κατάθεση του οπτικοακουστικού υλικού όλων των ενδιαφερόμενων ομάδων και την ολοκλήρωση των διαδικασιών της επιλογής των μαθητικών ομάδων.

Οι μαθητικές ομάδες, οι οποίες θα επιλεγούν από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ για να συμμετάσχουν στη Νεανική Συνάντηση, θα ενημερωθούν με έγγραφο, το οποίο θα αποσταλεί στις Δ/νσεις των σχολείων τους μέχρι το τέλος Μαΐου του 2021.

Η Πανελλαδική νεανική συνάντηση – Φεστιβάλ δημιουργικής έκφρασης «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ», θα διεξαχθεί την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2021, σε δημόσιο κεντρικό χώρο της Χίου, ο οποίος θα γνωστοποιηθεί συγχρόνως με την ανακοίνωση των τελικών συμμετοχών, προκειμένου να οργανωθούν έγκαιρα και οι μαθητικές αποστολές από όλη την Ελλάδα, αλλά και να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση τού Φεστιβάλ και από άλλες, ενδεχομένως, μαθητικές ομάδες, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εξορμήσεων, αλλά και της ευρύτερης καλλιέργειας της Αισθητικής Αγωγής και της «Ομηρομάθειας».

Στην περίπτωση αυτή, η μετακίνηση και διαμονή των ομάδων αυτών θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Για τη μετακίνηση των μαθητών που θα συμμετάσχουν, ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄αριθμ. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681) Υ.Α., με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εντός και εκτός της χώρας».

Υπογραμμίζεται, ακόμη, ότι η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο Πρόγραμμα-Φεστιβάλ είναι δωρεάν και προαιρετική. Η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων τους είναι απολύτως προαπαιτούμενη: θα πρέπει να παρέχεται με Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία θα κατατίθεται στη Δ/νση των σχολείων από τον ασκούντα την επιμέλεια του μαθητή ή της μαθήτριας και θα περιέχει την εκ των προτέρων συμφωνία τού γονέα ή κηδεμόνα τόσο για τη συμμετοχή του μαθητή ή της μαθήτριας στο Πρόγραμμα-Φεστιβάλ, όσο και για τη δημοσιοποίηση των ολοκληρωμένων παρουσιάσεων-παραστάσεων ή τμημάτων τους στις ιστοσελίδες ή τα λοιπά ηλεκτρονικά μέσα των Διοργανωτών και του Υ. ΠΑΙ.Θ.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η χρήση των έργων που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς και, σε καμιά περίπτωση, δεν θα υπάρξουν έσοδα για το συντονιστικό φορέα του διαγωνιστικού Φεστιβάλ από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λπ.).

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη παιδαγωγικού σχεδιασμού και συντονισμού του Φεστιβάλ, κ. Στυλιανή Τσιροπινά, φιλόλογο-Δρ Θεατρολογίας, υπεύθυνη Σχολ. Δραστηριοτήτων Δ. Δ. Ε. Χίου (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλέφωνο: 2271 0 40685 και 6973793957).


Εκτύπωση