edu.klimaka.gr

Απόδοση Εθνικού Ύμνου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσας ΕΝΓ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΕΝΓ)

 Αρ.Πρωτ.32764/ΓΔ4/22-03-2021/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ,
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
------
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α΄
-------
Πληροφορίες : Ι. Ζυμβρακάκης
Ε. Παναγιωτοπούλου
Email : deae1(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Τηλέφωνο : 210 344 2191,2190

Θέμα: « Απόδοση του Εθνικού Ύμνου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ)»
Σχετ: η με αριθμ.πρωτ. 32423/Δ3/22-03-2021 εισήγηση του Τμήματος Α΄ -Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Μονάδα Ειδικής & Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης του Ι.Ε.Π.

Σύμφωνα με την ως άνω σχετική εισήγηση του Ι.Ε.Π. και λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της ισότητας των ευκαιριών στην εκπαίδευση και αρχές που αφορούν στη γλωσσική εκπαίδευση σε πολύγλωσσα περιβάλλοντα και, κυριότερα, στη διάδοση των ομιλούμενων γλωσσών του μαθητικού πληθυσμού όπως είναι η Ελληνική Νοηματική σας γνωρίζουμε ότι:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας έχει εκπονήσει ένα πρωτότυπο εγχείρημα με την επιστημονική συνεργασία 18 μελούς ομάδας φιλολόγων, γλωσσολόγων, εκπαιδευτικών και έμπειρων δασκάλων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας που αφορά στην απόδοση των δύο πρώτων τετράστιχων του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, του Εθνικού μας Ύμνου, στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) σε μορφή ψηφιακού βίντεο, με τη συμμετοχή δύο μαθητών από το Γυμνάσιο Κωφών-Βαρήκοων Θεσσαλονίκης, πλαισιωμένου με τα κατάλληλα γραφικά και τη σχετική μουσική επένδυση.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας διαθέτει δωρεάν το ψηφιακό βίντεο στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις σχολικές μονάδες Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων και βαθμίδων, παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο λήψης του είτε από την ιστοσελίδα του συλλόγου: www.sdideng.gr είτε με αποστολή σχετικού αιτήματος στο e-mail του συλλόγου: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Καλούνται οι Προϊστάμενοι/νες, Διευθυντές /ντριες να ενημερώσουν σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολικών τους μονάδων ενόψει και των εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής επετείου για την 25η Μαρτίου 1821.

Επιπρόσθετα, η αναφερόμενη προσπάθεια έχει ενσωματωθεί στον προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021) της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», έχει διατεθεί δωρεάν στις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες για την προβολή του κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων των αγωνισμάτων τους, καθώς και έχει προγραμματισθεί να προβληθεί στην επόμενη διοργάνωση της Ολυμπιάδας Κωφών.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΚΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Σχετικά Άρθρα