edu.klimaka.gr

Συμμετοχή Μαθητών σε Παρελάσεις και Εορταστικές Εκδηλώσεις

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρ.Πρωτ.31940/Γ4/02-04-2004/ΥΠΕΠΘ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πληροφορίες: Βακαλίδου- Χαϊκάλη Μαίρη
Τηλέφωνο: 3213865
Fax: 3317122
e-mail: physgr(AT)otenet.gr

Σε απάντηση της από 15-03-04 σας ενημερώνουμε τα εξής: (σ.σ. το ερώτημα τέθηκε από καθηγήτρια Φ.Α. του 1ου Λυκείου Χαϊδαρίου)

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Νόμος Πλαίσιο 1566/85 άρθρο 1 παρ.α και β) είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των μαθητών στις παρελάσεις και τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Επομένως η αδικαιολόγητη απουσία αποτελεί αντικείμενο πειθαρχικής κύρωσης.

Ωστόσο η χρέωση μαθητών με απουσίες την ημέρα της παρέλασης δε δικαιολογτείται, εφόσον δε διεξάγονται μαθήματα.

Οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκ/σης, υποχρεωτικά συμμετέχουν σε πολιτιστικές αθλητικές και γιορταστικές εκδηλώσεις (άρθρο 13 παρ.8) .

Σε περίπτωση όμως που λόγω κοινωνικών προβλημάτων κανένας δεν προσφέρεται να συμμετάσχει στον εορτασμό, οι εκπαιδευτικοί που είναι για το σκοπό αυτό θα οριστούν από τα όργανα διοίκησης του σχολείου (Σύλλογος διδασκόντων κατ' αρχήν και σε περίπτωση ρητής ή σιωπηρής άρνησης αυτού, από το Δ/ντη του σχολείου). Αυτοί που θα οριστούν, είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν στον εορτασμό.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει για τους συμμετέχοντες στον εορτασμό ισόχρονη απαλλαγή από τις λοιπές εξωδιδακτικές εργασίες

Στην εφαρμογή του αναλυτικού προγράμματος αναφέρεται ότι η εκμάθηση όλων των ασκήσεων υλοποιείται άμεσα με τις δρομικές, αλτικές, δυναμικές, διατακτικές  και άλλες γυμναστικές ασκήσεις που θα γίνονται στην αρχή κάθε ωριαίας διδασκαλίας (8΄-12΄) και έμμεσα με το υπόλοιπο κινητικό πρόγραμμα (αθλήματα)

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ Ι. ΑΓΡΙΟΔΗΜΟΣ

Σχετικά Άρθρα