edu.klimaka.gr

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ 2014 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ 2014

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2310 997158, e-mail: louizou(ΑΤ)ad.auth.gr
Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ

Για 8η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, 15/5/2014

Κεντρική θέση στον παγκόσμιο φιλολογικό χάρτη των κλασικών σπουδών καταλαμβάνει για όγδοη συνεχή χρονιά η Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιείται το 8ο Διεθνές Συνέδριο, για τις «Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 29 Μαΐου έως την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και ώρα 16.30, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ.

Οι 42 διακεκριμένοι επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο για το ρωμαϊκό δράμα, εκπροσωπώντας πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και της Νοτίου Αφρικής, θα δώσουν απαντήσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με τη φύση του ελληνιστικού και ρωμαϊκού δράματος ως συνέχειας του αρχαίου ελληνικού, θα ερμηνεύσουν ποικίλα θεατρικά κείμενα από γλωσσική, λογοτεχνική, δραματολογική, ιστορική και φιλοσοφική σκοπιά και θα επιχειρήσουν να τα εντάξουν στο ευρύτερο κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό τους περιβάλλον.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, παγκοσμίως γνωστοί για το έργο τους, όπως οι Καθηγητές Richard Hunter, Alessandro Schiesaro, Stephen Harrison, Gesine Manuwald, David Konstan, David M. Christenson, Tim Moore, Niall W. Slater, Amy Richlin, Kathleen McCarthy, Cedric A.J. Littlewood κ.α.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Επίτιμος Πρόξενος του Ηνωμένου Βασιλείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Τσακάλη, η οποία θα μεταφέρει και το χαιρετισμό του Πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, John Kittmer, ο Διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, Tony Buckby, ο Αντιπρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού ΄Εργου (ΚΙΚΠΕ), Μάνος Δημητρακόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Καθηγητής Ιωάννης Τζιφόπουλος.

Την ευθύνη και το συντονισμό του συνεδρίου έχουν οι Καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και Ακαδημαϊκοί, Θέοδωρος Δ. Παπαγγελής και Αντώνιος Ρεγκάκος. Στη συμβουλευτική επιτροπή συμμετέχουν, επίσης, οι Καθηγητές: Richard Hunter, Stephen Harrison και Σταύρος Φραγκουλίδης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. Μέρος των εργασιών του Συνεδρίου θα διεξαχθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μανόλη Ανδρόνικου 6).

Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοιχτές για το κοινό το οποίο θα μπορέσει να τις παρακολουθήσει μετά από συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στον ιστότοπο του συνεδρίου (http://www.lit.auth.gr/node/2216) είτε μετά από εγγραφή στη γραμματεία του συνεδρίου. Θα δοθούν, εφόσον ζητηθούν, βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Αναλυτικές πληροφορίες (βιογραφικά ομιλητών, πλήρες πρόγραμμα) στον ιστότοπο του συνεδρίου: http://www.lit.auth.gr/en/8th_trends

 

Σχετικά Άρθρα