8ο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγής & Εκπαίδευσης (ΕΛΛΙΕΠΕΚ) 2016

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΛΛΙΕΠΕΚ) 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Μαρασλή 35 -106 76 - Κολωνάκι, Αθήνα.
Πρόεδρος ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ: Α.Ε. ΠΑΠΑΣ
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.elliepek.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/5/2016

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ. 18,19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΜΕΧΡΙ 10/06/2016

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν πολλών αιτημάτων παρατείνεται η προθεσμία υποβολής περιλήψεων των εισηγήσεων για το 8ο
Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης μέχρι 10/06/2016.

Όλες οι υπόλοιπες ημερομηνίες ισχύουν ως έχουν.

Λεπτομέρειες για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ. θα βρείτε στην αρχική σελίδα του Ινστιτούτου www.elliepek.gr.

Για το Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.

Ο Πρόεδρος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΠΑΠΑΣ
Ομ. Καθ. Παν.Αθηνών

Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛ. ΒΑΓΙΑΝΟΣ
Ομ. Καθ. Παν.Αθηνών


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Μαρασλή 35 -106 76 - Κολωνάκι, Αθήνα.
Πρόεδρος ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ: Α.Ε. ΠΑΠΑΣ
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.elliepek.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
8ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ18-19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΟ:

8o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΜΕ ΘΕΜΑ


«ΤΟ «ΤΙ» ΚΑΙ ΤΟ «ΠΩΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ,ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ : ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΞΕΧΝΩ-ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ-ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ»

ΑΘΗΝΑ:18-19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016,ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΩΡΑ 17:00-21:00 ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΟΔΟΣ ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ 5 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΩΝΙΑ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ: ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 52 :ΣΑΒΒΑΤΟ, 19/11/2016,ΩΡΑ 08:00-21.00,ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.) διοργανώνει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριό του με ΘΕΜΑ:

«ΤΟ «ΤΙ» ΚΑΙ ΤΟ «ΠΩΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ, ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ , ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ : ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΞΕΧΝΩ-ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ-ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ»
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: 18-19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.

«Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ «ΤΙ» ΚΑΙ ΣΤΟ «ΠΩΣ» ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.:

1.ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ .

2.ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

3.ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

4.ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

5.ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ.

6.ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

7.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

8.ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

9.ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

10. Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

11, Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

12.Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΗ.

13. Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

14.Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

15.ΠΟΛΥΠΟΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ  ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

16.Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ .

17.ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

18. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

19.ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

20.ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

21.OIΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Οι κατευθύνσεις που παρουσιάσαμε δίνουν τη δυνατότητα στους εισηγητές από την Προσχολική Αγωγή, Δημοτική Εκπαίδευση, Μέση Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και τον ευρύτερο χώρο της ανθρώπινης διανόησης, να εντάξουν την εισήγησή τους σε μια από τις αναγραφόμενες κατευθύνσεις, να αναδείξουν θεωρητικά και πρακτικά το ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο των κατευθύνσεων και να δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις , τόσο στην ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ, όσο και στο επιστημολογικό και λειτουργικό γίγνεσθαι όλων των συναφών επιστημών, που συνιστούν και επηρεάζουν τη θεματική μας στα πλαίσια της Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης.

Κάθε εισηγητής μπορεί να επιλέξει μία μέχρι δύο από τις 21 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ και να αναδείξει την Παιδαγωγική, Εκπαιδευτική, Επιστημολογική, Λειτουργική και Ανθρωπιστική της συμβολή στην Παιδαγωγική Επιστήμη, στην έρευνα και στην εκπαίδευση. Επειδή οι εισηγήσεις εκτός από την εκπαιδευτική συμβολή στο συνέδριο, θα αναρτηθούν στα πρακτικά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ: (ΕΛΛΙΕΠΕΚ). θεωρείται αναγκαίο να τηρηθεί η επιστημονική δεοντολογία. Οι εισηγητές και οι συνεισηγητές έχουν την απόλυτη επιστημονική και νομική ευθύνη των κειμένων τους, τόσο στην περίληψη όσο και στο τελικό κείμενο, που θα ανακοινωθεί και θα δημοσιευθεί.

Η Πανηγυρική Συνεδρίαση του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/11/2016 και ώρα 17:00–21:00, ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ 5 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΩΝΙΑ. Οι δε ανακοινώσεις θα γίνουν: το ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11/2016 ώρα 8:00-21:00: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 52.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν έως 10 Μαΐου 2016, (σ.σ δόθηκε παράταση) την περίληψη της εισήγησής τους σύμφωνα με το συνημμένο Έντυπο Υποβολής Περίληψης της εισήγησης. Μετά από αυτήν την ημερομηνία ουδεμία εισήγηση θα γίνεται δεκτή. Οι περιλήψεις των εισηγήσεων θα κυμαίνονται από 400 έως 500 λέξεις (TimesNewRomanGreek, γραμματοσειρά 12, μονό διάστιχο) συμπεριλαμβανομένης της βιβλιογραφίας σύμφωνα με το σύστημα ΑΡΑ, και θα αποστέλλονται ΜΟΝΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στοMAIL:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι εισηγητές κατά την αποστολή του αρχείου της εισήγησής τους είναι απαραίτητο να γράψουν στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ :

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ «ΤΙ» ΚΑΙ ΣΤΟ «ΠΩΣ» ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
1.ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ .
2. ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
3.ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
4.ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.
5.ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ.
6.ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
7.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
8.ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.
9.ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
10. Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
11, Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
12.Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
13. Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
14.ΤΟ «ΤΙ «ΚΑΙ ΤΟ «ΠΩΣ» ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
15.ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
16.Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
17.ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
18. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
19.ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
20.ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
21.ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν μαζί με την περίληψη της εισήγησής τους πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, φορέα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.Σε περίπτωση που τα στοιχεία επικοινωνίας είναι ασαφή ή λανθασμένα δεν θα υπάρξει δυνατότητα επικοινωνίας και η εργασία δεν θα ακολουθήσει τη διαδικασία της ανακοίνωσης.

Οι περιλήψεις σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία θα σταλούν από το ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ. ανώνυμα για αξιολόγηση σε κριτές, τα ονόματα των οποίων δεν κοινοποιούνται στους κρινόμενους και τανάπαλιν. Τα κείμενα θα κριθούν με το σύστημα ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Ανακοινώνεται ότι όσοι από τους εισηγητές δεν λάβουν μήνυμα ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έως 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, σημαίνει ότι η περίληψη της εισήγησής τους ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ. Μετά την ανακοίνωση της εισήγησης ,η ανάρτηση θα γίνει μετά από έναν δεύτερο έλεγχο και σε περίπτωση κάποιας ασάφειας θα υπάρξει συνεργασία με τον πρώτο εισηγητή, ώστε το πλήρες κείμενο που θα αναρτηθεί να πληροί τους όρους της ανακοίνωσης.Οι εισηγητές και οι συνεισηγητές έχουν την αποκλειστική επιστημονική και νομική ευθύνη για το κείμενο της ανακοίνωσής τους, καθώς και της τελικής ανάρτησης στην ιστοσελίδα του ΕΛΛΙΕΠΕΚ.

Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει άλλη εξατομικευμένη επικοινωνία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΟΛΗ.

Αν υπάρξει παρέμβαση κατά τη διπλή τυφλή κρίση από τους κριτές, θα σταλεί εγκαίρως η περίληψη στον εισηγητή για τις αναγκαίες διορθώσεις. Οι εισηγητές και οι σύνεδροι θα γνωρίζουν εγκαίρως τον χώρο, την αίθουσα, και τον χρόνο των ανακοινώσεών τους, εφ’ όσον επισκεφθούν την ηλεκτρονική μας διεύθυνση www.elliepek.gr, στην οποία θα αναρτώνται όλες οι σχετικές με το συνέδριο ανακοινώσεις. Άλλη μορφή ενημέρωσης γραπτή ή τηλεφωνική δεν θα υπάρξει. Παρακαλούνται οι εισηγητές να τηρήσουν τη δεοντολογία της επικοινωνίας.

Κάθε εισηγητής μπορεί να λάβει μέρος ως πρώτος εισηγητής σε μία ή δύο εισηγήσεις ,και ως δεύτερος , τρίτος ή τέταρτοςεισηγητής σε περισσότερες της μίας. Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στο Συνέδριο με ανακοίνωση, το καταβάλλουν και όλοι οι συνεισηγητές. Σε κάθε ανακοίνωση δεν θα συμμετέχουν περισσότεροι από τέσσερις εισηγητές.

Για όλες τις εισηγήσεις οι εισηγητές και συνεισηγητές έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι προαιρετική. Το Ινστιτούτο δεν καλύπτει έξοδα μετάβασης, επιστροφής, διαμονής κλπ. των συνέδρων. Όσοι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο ως εισηγητές ή ως μέλη του ΕΛΛΙΕΠΕΚ ή ως ακροατές αποδέχονται τους όρους του Συνεδρίου.

1) Κάθε εισηγήτρια/εισηγητής, είτε επιθυμεί να παρουσιάσει εισήγηση ατομικά είτε ομαδικά στο συνέδριο, καταβάλλει το ποσό των 15 ευρώ ανά εισηγητή ή συνεισηγητή, πριν από την ανακοίνωση κατά τις συγκεκριμένες ημέρες του συνεδρίου, για κάλυψη δαπανώντου συνεδρίου.

2) Σε όσους θα συμμετάσχουν ως εισηγητές ή συνεισηγητές στο συνέδριο θα δοθεί: α) το πρόγραμμα του Συνεδρίου β) βεβαίωση ανακοίνωσης της εισήγησής τους .

3) Σε όσα μέλη του ΕΛΛΙΕΠΕΚ επιθυμούν να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή σε όσους εγγραφούν ως νέα μέλη θα δοθεί: α) Το πρόγραμμα του Συνεδρίου β) βεβαίωση παρακολούθησης .γ) Βεβαίωση εγγραφής ή ανανέωσης μέλους τού ΕΛΛΙΕΠΕΚ.

4) ΜΟΝΟΝ Προπτυχιακοί φοιτήτριες και φοιτητές εισηγητές ή συνεισηγητές συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ και θα τους δοθεί: α) Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου β) Βεβαίωση ανακοίνωσης της εισήγησής τους .

5) Σε όσους επιθυμούν απλώς να παρακολουθήσουν το συνέδριο η είσοδος είναι δωρεάν και θα δοθεί μόνον βεβαίωση παρακολούθησης του Συνεδρίου.

Η συμμετοχή στο συνέδριο με εισήγηση σημαίνει πλήρη αποδοχή των όρων που αναγράφονται στην παρούσα πρόσκληση, γι’ αυτό απαραίτητο είναι να τηρηθεί η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και όλες οι άλλες προδιαγραφές.

Εισηγήσεις που δεν πληρούν τις αναγραφόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνονται δεκτές.

Σας ενημερώνουμε ότι:

• Η εισήγηση δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

• Με ευθύνη των εισηγητών οι εισηγήσεις δεν θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί ή δημοσιευθεί σε άλλο συνέδριο. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΙΛ:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ΜΕΧΡΙ:3Ο/9/2016 σύμφωνα με τους όρους και τις οδηγίες που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ www.elliepek.gr Το τελικό κείμενο της εισήγησης δεν θα υπερβαίνει τις 4000 λέξεις συμπεριλαμβανομένης της περίληψης και της βιβλιογραφίας. Επίσης το τελικό κείμενο θα περιέχει περίληψη στα Ελληνικά και σε μία από τις ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ιταλική. Η τελική ανάρτηση των εισηγήσεων θα γίνει μέχρι 30.1.2017.

• Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και απευθύνεται πρώτιστα στους εκπαιδευτικούς, ερευνητές και επιστήμονες όλων των βαθμίδων, καθώς και σε όσους ασχολούνται με την Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική και Εκπαίδευση, τις Επιστήμες της Αγωγής και όλους τους κλάδους της Επιστήμης, της Τέχνης και της ευρύτερης διανόησης.

Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ και οι εισηγητές θα γνωρίζουν τα χώρο και την αίθουσα που θα γίνει η ανακοίνωσή τους. Επαναλαμβάνουμε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν προφορικά και δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική υποστήριξη ή άλλη παρεμφερής υποδομή για προβολή.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης προσκαλεί την ευρύτερη εκπαιδευτική, ερευνητική, επιστημονική και πολιτισμική κοινότητα σε ενεργητική συμμετοχή, ώστε με την παιδεία του νου και της ψυχής, να οδηγηθεί η κοινωνία μας στον εξανθρωπισμό του ανθρώπου, και να γίνει «ο άνθρωπος για τον άνθρωπο ιερό ον». Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος εκτός από την επιστημονική, ερευνητική ,λειτουργική και εκπαιδευτική συμβολή είναι και ένα πολλοστημόριο αναφοράς στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, που υπερβαίνοντας τις ανθρώπινες δυνάμεις τους ,μεταβάλλουν την εκπαιδευτική αυτοτέλεια σε ανθρωπιστική δράση , δηλαδή: «το γνώναι και ειδέναι σε βούλεσθαι και δραν».Η κοινωνία έχει αποθέσει όλες τις ελπίδες της στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, που με γνώμονα τη σύζευξη της θεωρίας με τη συστηματοποιημένη πράξη και τανάπαλιν, εκπαιδεύουν την νέα ελληνική γενιά με παιδαγωγική ευθύνη, ώστε να καταστεί ρωμαλέα στο νου και στο ήθος ενάντια στις πολλαπλές αντιξοότητες της ζωής, «σε ένα σχολείο από τη ζωή ,με τη ζωή,για τη ζωή».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΠΑΠΑΣ
ΟΜ. ΚΑΘ. ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΣΤΥΛ ΒΑΓΙΑΝΟΣ
ΟΜ. ΚΑΘ. ΠΑΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Εκτύπωση