edu.klimaka.gr

5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Εταιρίας Επιστημών Αγωγής Δράμας 2014

5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΜΑΣ 2014

«ΕΤ.Ε.Α.Δ.»
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
Ταχ. Θυρίδα :150, 66 100 Δράμα
Πληροφορίες : Κατερίνα Σαραφίδου
Τηλέφωνο : 2521351433
Κινητό : 6944611137
Fax; : 2521351433
E-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: http://eteadramas.weebly.com

Δράμα 30 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΜΑ: ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Δράμα θα πραγματοποιηθεί το 5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο, με πρωτοβουλία της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής Δράμας. Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τίτλος του συνεδρίου είναι «Η Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση» ενώ μεγάλος αριθμός από επιστημονικές εισηγήσεις από Ελλάδα και Κύπρο, με ξεχωριστές θεματικές ενότητες, θα εμπλουτίσουν το όλο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, στη μαθητιώσα νεολαία και στο ευρύ κοινό της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Συνδιοργανωτές Φορείς:
Περιφερειακή Ενότητα Δράμας
Δήμος Δράμας
Δήμος Προσοτσάνης

Χορηγός επικοινωνίας
Τηλεοπτικός σταθμός Star Β. Ελλάδoς

Για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα:http://eteadramas.weebly.com

Σημείωση:όσοι επιθυμούν να παραλάβουν το φάκελο των πρακτικών του συνεδρίου με τα πλήρη κείμενα σε ηλεκτρονική μορφή, τις περιλήψεις αυτών σε έντυπη μορφή, τη σχετική Βεβαίωση Συμμετοχής, καθώς επίσης και το φάκελο του συνεδρίου, με όλη τη γραφική ύλη και τα αφεψήματα κατά τα διαλείμματα, η τιμή συμμετοχής είναι 20 ευρώ (10 ευρώ για τους προπτυχιακούς φοιτητές).

 


Αρ.Πρωτ.59449/Γ2/15-04-2014/ΥΠΑΙΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑTA Α
Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου, Ρ. Γεωργακόπουλος
Τηλέφωνο: 210-3443422, 210-3442243

ΘΕΜΑ: 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής Δράμας

Σας γνωστοποιούμε ότι η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριό της με θέμα: «Η Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2014 και μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Οι Διευθυντές Διευθύνσεων Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο, εφόσον δεν παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας στο τηλέφωνο 2521351433 και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://eteadramas.weebly.com.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
(ΕΤ.Ε.Α.Δ.) Δράμα, 17 Φεβρουαρίου 2014
Ταχ. Θυρίδα:150, 66 100 Δράμα
Πληροφορίες: Κατερίνα Σαραφίδου
Τηλ. : 2521351433, 6944611137
FAX: 2521351433
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: http://eteadramas.weebly.com

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας, προγραμματίζει την πραγματοποίηση του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της στη Δράμα, στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2014 με γενικό θέμα:

«Η Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση»

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε επιστήμονες των ΑΕΙ, ΑTΕΙ, σε ερευνητικά ιδρύματα, σε φοιτητές και σε εκπροσώπους κυβερνητικών και μη φορέων.

Το περιεχόμενο των εισηγήσεων θα πρέπει να είναι σχετικό με τους παρακάτω άξονες:

1. Θεωρίες δημιουργικότητας και θεωρίες μάθησης (φαντασία, δημιουργικότητα, καινοτομία, κριτική σκέψη)

2. Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός: Η δημιουργικότητα και η καινοτομία στο κέντρο της διαδικασίας συνεχούς βελτίωσης, στα πλαίσια γνωστικών αντικειμένων

3. Αναλυτικά προγράμματα και σχεδιασμός προγραμμάτων σπουδών που ευνοούν τη δημιουργικότητα

4. Δημιουργική διδασκαλία, αξιολόγηση και ανατροφοδότηση

5. Μάθηση, διδασκαλία και ανάπτυξη μέσω παιχνιδιού

6. Δημιουργικότητα και ΤΠΕ

7. Οι τέχνες ως πηγή δημιουργικότητας στην εκπαίδευση

8. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης

9. Εκπαίδευση εκπαιδευτικών, επαγγελματική ανάπτυξη και δημιουργικότητα

10. Δημιουργικότητα και Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Θα δοθεί έμφαση σε εισηγήσεις που αφορούν ερευνητικά δεδομένα.

Το δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο, ορίζεται σε 60 € για τους εισηγητές, σε 20 € για τους συνέδρους και ειδική τιμή 10 € για τους μη εισηγητές συνέδρους προπτυχιακούς φοιτητές ή σπουδαστές, για όσους/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου και να παραλάβουν το φάκελο, ο οποίος θα περιλαμβάνει τη γραφική ύλη, το CD των Πρακτικών, και τη βεβαίωση συμμετοχής. Οι ημερομηνίες για την καταβολή της συμμετοχής θα ανακοινωθούν σε επόμενη ανακοίνωση. Για τους εισηγητές το ποσό θα κατατεθεί μετά την έγκριση της εισήγησής τους.
Ο κάθε εισηγητής μπορεί να στείλει μέχρι δύο (2) εισηγήσεις.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο με την ιδιότητα του εισηγητή, οφείλουν να αποστείλουν περίληψη της εργασίας τους, το κείμενο της οποίας θα είναι 450 λέξεις. Απαιτείται βιβλιογραφία στο τέλος της περίληψης, αλλά δεν θα περιλαμβάνεται στην καταμέτρηση των λέξεων. Η εργασία θα κατατεθεί σε δύο αντίτυπα (ένα ανώνυμο και ένα επώνυμο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενημερώνοντας παράλληλα, τηλεφωνικά την κα Κ. Σαραφίδου και στα τηλέφωνα: 6944611137/2521351433 ή την κα Κ. Τσιλεπώνη (στο τηλέφωνο 6944204413 από τις 12.30-14.30), από τις οποίες μπορούν να ζητούν πρόσθετες πληροφορίες.

Η περίληψη πρέπει να περιλαμβάνει:

1.Τον τίτλο της εισήγησης,

2.Το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα, την ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση, τα τηλέφωνα του/ των εισηγητών / και το φορέα, καθώς και τον τίτλο της θεματικής ενότητας στην οποία επιθυμούν να ενταχθεί η εισήγηση (Τα στοιχεία αυτά θα συμπληρωθούν στη φόρμα του Δελτίου Περίληψης).
Στην περίπτωση που οι εισηγητές είναι περισσότεροι του ενός/μιας, θα σημειώνεται με αστερίσκο το ονοματεπώνυμο εκείνου/ης που θα παρουσιάσει την εργασία.

Ο τίτλος της εργασίας να γραφεί με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γραμματοσειρά Times New Roman 12). Τα ονόματα των εισηγητών, ο φορέας, η χώρα και η ηλεκτρονική διεύθυνση να αναγράφονται με πλάγια γράμματα κάτω από τον τίτλο, σε αριστερή στοίχιση (Γραμματοσειρά Times New Roman 12).

Τα ονόματα των εισηγητών να προηγούνται των επωνύμων τους.

Το κείμενο της περίληψης να γραφεί σε μονό διάστημα, χωρίς επιπλέον διάστημα μεταξύ των παραγράφων (Γραμματοσειρά Times New Roman 12) και χωρίς εσοχές.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν συντομογραφίες, να αναφερθούν την πρώτη φορά ολογράφως.

Τα ανώνυμα αντίτυπα θα δοθούν στην Επιστημονική Επιτροπή για κρίση.

Οι εισηγητές πρέπει να αποστείλουν τις περιλήψεις των εισηγήσεών τους μέχρι τις 30/6/2014 και το πλήρες κείμενο, εφόσον εγκριθεί από την Επιστημονική Επιτροπή η περίληψη, ως τις 15/09/2014, για το οποίο θα δοθούν οδηγίες. Η οριστική τελική μορφή της κάθε εισήγησης θα πρέπει να κατατεθεί ένα μήνα πριν το συνέδριο, ώστε να συμπεριληφθεί στα πρακτικά του συνεδρίου.

Τέλος, σχετική πρόσκληση μαζί με το πλήρες και οριστικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, θα τεθεί έγκαιρα στη διάθεση των εισηγητών και όλων των ενδιαφερόμενων μέσω διαρκούς επικοινωνίας.

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Η Πρόεδρος
Κατερίνα Σαραφίδου

Η Γραμματέας
Κατερίνα Τσιλεπώνη

Σχετικά Άρθρα