3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεολόγων Εκπαιδευτικών ΑΠΘ 2019

Εκτύπωση  

Αρ.Πρωτ.19642/06-09-2019

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πληροφορίες: Πρασσά Χρύσα
Τηλέφωνο: 2310 474855
Φαξ: 2310 474328
Ιστοσελίδα: www.kmaked.gr
E-mail: kmakedpde(ΣΤΟ)sch.gr

ΘΕΜΑ:«4η ανακοίνωση: Δηλώσεις συμμετοχής παρακολούθησης των εργασιών του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Θεολόγων εκπαιδευτικών με Διεθνή συμμετοχή»

Το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ., το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Θεολόγων εκπαιδευτικών με Διεθνή Συμμετοχή με θέμα:

«Θρησκευτική Εκπαίδευση-Εκπαίδευση για το μέλλον»
στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη,
στους χώρους της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Επιδιώξεις του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και άλλους/ες ερευνητές και ερευνήτριες, μελετών και νέων προσεγγίσεων της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα εφαρμογής διδακτικών πρακτικών και εναλλακτικών προσεγγίσεων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν: Κεντρικές ομιλίες(Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019), Προφορικές εισηγήσεις και Στρογγυλή Τράπεζα (Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2019) και Βιωματικά εργαστήρια (Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019).

Δηλώσεις συμμετοχής παρακολούθησης του Συνεδρίου (έως 25 Σεπτεμβρίου 2019): https://forms.gle/WHsNNjr4Ayj5GEDs7

Δηλώσεις συμμετοχής στα βιωματικά εργαστήρια (έως 25 Σεπτεμβρίου 2019): https://forms.gle/XYHnKre3VoGWx6wg6

Κατάθεση πλήρους κειμένου

Το πλήρες κείμενο (προφορικών ανακοινώσεων και εργαστηρίων) θα αποσταλεί έως 30 Σεπτεμβρίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και μετά τη διαδικασία κρίσης (ανώνυμη κρίση δύο κριτών) θα συμπεριληφθεί στον Τόμο των Πρακτικών του Συνεδρίου. Οδηγίες συγγραφής του τελικού κειμένου  εμφανίζονται στο ιστολόγιο του Συνεδρίου: www.synedrio3theologwn.kmaked.eu/. Η μη τήρηση των οδηγιών συγγραφής αποτελεί σοβαρό λόγο μη αποδοχής του κειμένου. 

Πληροφορίες για το Συνέδριο θα βρείτε στον ιστοχώρο: www.synedrio3theologwn.kmaked.eu/ στον οποίο θα αναρτηθεί το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Επικοινωνία, E-mail Συνεδρίου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Αλέξανδρος Κόπτσης

 


Αρ.Πρωτ.29045/12-12-2018

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πληροφορίες: Πρασσά Χρύσα
Τηλέφωνο: 2310 474855
Φαξ: 2310 474328
Ιστοσελίδα: www.kmaked.gr
E-mail: kmakedpde(ΣΤΟ)sch.gr

Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ, το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Θεολόγων εκπαιδευτικών με Διεθνή Συμμετοχή με θέμα:

«Προκλήσεις και προοπτικές της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στο σύγχρονο σχολείο»

στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019,
στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Σκοπός του Συνεδρίου

Σκοπός του Συνεδρίου αποτελεί η συμβολή στον δημόσιο διάλογο σχετικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές της θρησκευτικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη πραγματικότητα και στις ιδιαίτερες συνθήκες του σημερινού σχολείου.

Επιδιώξεις του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και άλλους/ες ερευνητές και ερευνήτριες, μελετών και νέων προσεγγίσεων της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και η κατάδειξη της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών σε θέματα εφαρμογής διδακτικών πρακτικών και εναλλακτικών προσεγγίσεων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν: Κεντρικές ομιλίες, Προφορικές εισηγήσεις (ερευνητικές μελέτες και διδακτικές εφαρμογές), Στρογγυλές Τράπεζες και Βιωματικά εργαστήρια.

Θεματικοί άξονες του Συνεδρίου:

  1. Εκπαιδευτικές Πολιτικές και Προγράμματα Σπουδών της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης
  2. Διαπολιτισμικές και διαθρησκειακές διδακτικές προσεγγίσεις
  3. Πρακτικές της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στη σχολική τάξη (καλές διδακτικές πρακτικές, χρήσης Τ.Π.Ε., βιωματικές προσεγγίσεις)
  4. Θεωρητικές-ερευνητικές Προσεγγίσεις

Σημαντικές ημερομηνίες

31 Μαρτίου 2019, Αποστολή περιλήψεων (προφορικές ανακοινώσεις και προτάσεις υλοποίησης εργαστηρίων)

20 Απριλίου 2019, Ανακοινώσεις αποδοχής ή μη των προφορικών ανακοινώσεων και των εργαστηρίων από την Επιστημονική Επιτροπή

30 Ιουνίου 2019, Αποστολή πλήρους κειμένου εισήγησης – Αξιολόγηση των κειμένων από δύο (2) κριτές

27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019, Πραγματοποίηση του Συνεδρίου, Δημοσιοποίηση των Πρακτικών

Υποβολή περιλήψεων

Οι υποψήφιοι/ες εισηγητές/τριες (των προφορικών ανακοινώσεων) και οι υποψήφιοι/ες εμψυχωτές/τριες θα πρέπει να αποστείλουν έως 31 Μαρτίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: synedrio.theologwn(ΣΤΟ)gmail.com, συμπληρωμένη την ανάλογη φόρμα περίληψης (οι φόρμες και οι οδηγίες εμφανίζονται στο ιστολόγιο του Συνεδρίου: www.synedrio3theologwn.kmaked.eu/). Κάθε σύνεδρος δεν συμμετέχει σε περισσότερες από δύο (2) εισηγήσεις και ένα (1) εργαστήριο.

Κατάθεση πλήρους κειμένου

Το πλήρες κείμενο (προφορικών ανακοινώσεων και εργαστηρίων) θα αποσταλεί έως 30 Ιουνίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: synedrio.theologwn(ΣΤΟ)gmail.com και μετά τη διαδικασία κρίσης (ανώνυμη κρίση δύο κριτών) θα συμπεριληφθεί στον Τόμο των Πρακτικών του Συνεδρίου. Οδηγίες συγγραφής του τελικού κειμένου  εμφανίζονται στο ιστολόγιο του Συνεδρίου: www.synedrio3theologwn.kmaked.eu/. Η μη τήρηση των οδηγιών συγγραφής αποτελεί σοβαρό λόγο μη αποδοχής του κειμένου.   

Πληροφορίες για το Συνέδριο και την υποβολή εργασιών-συμμετοχής θα βρείτε στον ιστοχώρο: www.synedrio3theologwn.kmaked.eu/

 Επικοινωνία, E-mail Συνεδρίου: synedrio.theologwn(ΣΤΟ)gmail.com

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης


Εκτύπωση