Εκδηλώσεις Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Εκτύπωση  

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Τα Νέα του Μουσείου, 

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Nέα Κυριακάτικα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης με θέμα "Ο Λαγός και η Χελώνα"

Δύο νέα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης με κοινό θέμα "Ο Λαγός και η Χελώνα" θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 για μικρά παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και 2–4 ετών σε διπλανές αίθουσες στο Κέντρο ΓΑΙΑ. Τα εργαστήρια, που θα γίνουν 2 φορές, στις 11 π.μ. και 12:30 μ.μ., είναι βασισμένα στον ομότιτλο γνωστό Μύθο του Αισώπου! Διαβάστε περισσότερα εδώ:

 

 Εγκαίνια της Περιοδικής Έκθεσης Ζωγραφικής με τίτλο "Το Μυστήριο της Φύσης"

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 εγκαινιάζεται η Περιοδική Έκθεση «Το Μυστήριο της Φύσης» της Φιόνας Μουζακίτη, στις 12.00, στην αίθουσα «Αμμωνίτες» του Κέντρου ΓΑΙΑ. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι λάδια σε καμβά και μονοτυπίες σε χαρτί, και έχουν συμβολικό χαρακτήρα, δηλαδή η αναπαράσταση του φυσικού περιβάλλοντος εκφράζει τα συναισθήματα που μας προκαλεί η φύση. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

 

Νέα είδη σε μεγάλη ποικιλία για μικρούς και μεγάλους στο Πωλητήριο του Μουσείου!

Το Πωλητήριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έχει πλημμυρίσει με νέα πανέμορφα δώρα για εσάς, τα παιδιά σας και τους αγαπημένους σας: Μεγάλη ποικιλία λούτρινων ζώων σε τιμές-έκπληξη, καλαίσθητα σημειωματάρια, ομπρέλες, μαντήλια και τσάντες για ψώνια με ζωηρά χρώματα και σχέδια εμπνευσμένα από το Φυτικό και Ζωικό Βασίλειο και πολλά-πολλά ακόμη! Σας περιμένουμε!

 

 

 


ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Αφήγηση του Βιβλίου με τίτλο:
"Αναζητώντας Προιστορικούς Γίγαντες"
των Dick Mol, Dimitra Labretsa, Anna Rassios.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019
στις 12.00 το μεσημέρι στο Πωλητήριο του Κέντρου ΓΑΙΑ
 

Γνωρίζατε ότι στην Ελλάδα, πριν από πολλά μα πάρα πολλά χρόνια, ζούσαν μαμούθ, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ιπποπόταμοι, ρινόκεροι και όχι μόνο;

Γνωρίζατε ότι στην Ελλάδα βρέθηκε ο μεγαλύτερος στον κόσμο χαυλιόδοντας από μαστόδοντα (Mammut borsoni) και έχει μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ;

Αυτά και ακόμη περισσότερα θα μάθουν τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, από την εικαστικό – συγγραφέα Δήμητρα Λαμπρέτσα,  η οποία θα τους μιλήσει για το βιβλίο της.


Επίσης, στις 11.00 και στις 13.00, η Μαριάννα Νακάση, απόφοιτος της σχολής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα ξεναγήσει στην Έκθεση Παλαιοντολογίας του Μουσείου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε ακόμη περισσότερα πράγματα για τα προϊστορικά ζώα της Ελλάδας. Η Μαριάννα έχει συμμετάσχει σε παλαιοντολογικές ανασκαφές στο Πικέρμι, Τήλο, Κύπρο.

Η συμμετοχή στην αφήγηση του Βιβλίου και στην ξενάγηση στην Έκθεση Παλαιοντολογίας περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Pin It

Εκτύπωση