edu.klimaka.gr

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου 2018

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Ανατομια Εγκλήματος και Τρόμου

Αθήνα 17 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» στην Καλλιθέα με ελεύθερη είσοδο.

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement»,μετά την επιτυχία του περσινού φεστιβάλ, διοργανώνει με τη στήριξη και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας,το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου (Anatomy: Crime&Horror International FilmFestival), που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου (31 Οκτωβρίου και 1,2,3,4,10 και 11 Νοεμβρίου) στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας Καλυψώ.

Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 5 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.30 μ.μ., ενώ για την Παρασκευή (02/11) και τα Σάββατα (03/11 και 10/11) έχουν προγραμματιστεί επιπλέον μεταμεσονύκτιες προβολές.

Θα προβληθούν 119 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 34 χώρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες αστυνομικές,τρόμου,θρίλερ, αγωνίας, μυστηρίου, φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας, «μαύρες» κωμωδίες, κινουμένων σχεδίωνκαι  μουσικές/χορευτικές. Οι περισσότερες από αυτές προβάλλονται σεπανελλαδική πρεμιέραενώ κάποιες άλλες για πρώτη φορά στην Ευρώπη και τον κόσμο. Στην πλειονότητά τους έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ ξεκινάει την Τετάρτη 31/10, ημέρα του Halloween, στις 7 μ.μ. με την προβολή των δέκα καλύτερων ταινιών του περσινού φεστιβάλ και η μέρα κλείνει με την προβολή του M(1931)του Φριτς Λανγκ,το οποίο μας παραχώρησε για προβολή το Ινστιτούτο Γκαίτε.Την Πέμπτη 1/11,συνεχίζεται το αφιέρωμα στον σύγχρονο Γερμανικό κινηματογράφο, η Παρασκευή 2/11 είναι αφιερωμένη σε  αστυνομικές ταινίεςαπό όλο τον κόσμο, ενώ για την Κυριακή 11/11 έχει προγραμματιστεί η απονομή των βραβείων.

Μετά την απονομή ακολουθεί μια έκπληξη για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την προβολή της ταινίας«Το μωρό της Ρόουζμαρι»του ΡόμανΠολάνσκι.

Ενημέρωση για τις ταινίεςμε περιλήψεις, φωτογραφίες και βίντεο θα υπάρχει σε καθημερινή βάση, στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook:

www.facebook.com/anatomyfest

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα