edu.klimaka.gr

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορίας Σχολής Μωραϊτη 2020

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΧΟΛΩΝ ΜΩΡΑΪΤΗ 2020

Αρ.Πρωτ.Φ15/9215/Δ2/22-01-2020/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ
ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
----
Mail : spοudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Βάρλα Α. (Δ.Ε.)
Θεοδωράκου Β. (Δ.Ε.)
Τηλέφωνο: 210-34.43.272
210-34.43.273

ΘΕΜΑ: Διαβίβαση Προκήρυξης του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ιστορίας με θέμα «Ιστορία της Ευρώπης και του Κόσμου (20ος αιώνας)» , για το σχ. έτος 2019-2020.

Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ. 2747/Δ2/09-01-2020 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου.

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. Φ15/205194/Δ2/30-12-2019 εγγράφου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας, με θέμα: : Έγκριση του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ιστορίας με θέμα «Ιστορία της Ευρώπης και του Κόσμου (20ος αιώνας)», για το σχ. έτος 2019-2020, και κατόπιν του με αρ. πρωτ. 1/09-01-2020 εγγράφου του Γυμνασίου της Σχολής Μωραΐτη, σας επισυνάπτουμε την προκήρυξη του εν λόγω Διαγωνισμού.

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών/τριών θα πρέπει να συμπληρωθούν έως τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 στη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.do/2pmdi

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ανθή Παπαδάτου, 2106795000).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ


 ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 Η Σχολή Μωραΐτη προκηρύσσει τον «2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορίας» με θέμα:

Σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης και του Κόσμου (20ος αιώνας)

Περιγραφή Διαγωνισμού-Στόχος

Με θέμα τη Σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης και του Κόσμου (20ος αιώνας), ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορίας αποτελεί μια πρωτότυπη και καινοτόμα συμμετοχική διαδικασία στο πλαίσιο μιας συστηματικής ενθάρρυνσης του νεανικού κοινού σε έναν ευρύτερο διάλογο της ιστορίας με τις κοινωνικές αλλαγές, τις επιστήμες, τις τέχνες και γενικότερα τις ιδέες της ανθρωπότητας, με στόχο να ενθαρρύνεται και να αναδεικνύεται η αξία της ιστορικής σκέψης και της κοινωνικής συνείδησης.

Τα θέματα θα περιλαμβάνουν την ιστορία των διακρατικών σχέσεων, τις κοινωνικές αλλαγές, τις εξελίξεις των επιστημών, των τεχνών και των φιλοσοφικών ιδεών που συντελούνται μεταξύ 1900-2000.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου που αγαπούν την Ιστορία.

Ο βαθμός δυσκολίας των ερωτήσεων για τους/τις μαθητές/τριες του Γυμνασίου, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και τις δυνατότητες των μαθητών/τριών, θα είναι διαφορετικός από τον βαθμό δυσκολίας των ερωτήσεων για τους/τις μαθητές/τριες του Λυκείου. Οι απαντήσεις θα προκύπτουν από το ευρύτερο φάσμα γνώσεων των μαθητών/τριών χωρίς προτεινόμενη βιβλιογραφία ή συγκεκριμένο έντυπο ή ψηφιακό υλικό για προετοιμασία.

Λήξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Χρόνος διεξαγωγής: Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στις 10:00 (εκτός ωρολογίου προγράμματος)

Τόπος διεξαγωγής διαγωνισμού: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, οδός Πειραιώς, αριθ. 254.

Τόπος απονομής βραβείων και επαίνων: Σχολή Μωραΐτη

Υποβολή:

Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών/τριών θα πρέπει να συμπληρωθούν έως τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 στη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://bit.do/2pmdi

Κάθε φόρμα συμμετοχής περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία του διαγωνιζόμενου:

Ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τηλέφωνο, διεύθυνση σχολείου και email επικοινωνίας.

Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων της χώρας.

Για κάθε πληροφορία ή απορία μπορείτε να απευθύνεστε στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
(Ανθή Παπαδάτου, 2106795000).

Διαδικασία διαγωνισμού και αξιολόγησης:

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 30 ερωτήσεις με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής στα πρότυπα του History SAT Exams.

Ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης του διαγωνισμού θα είναι 1 ώρα (60’).

Για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα υπάρχει διπλή και τυφλή διόρθωση των γραπτών των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.

Προβλέπονται διαδικασίες αποτίμησης του διαγωνισμού.

Προβλέπεται τελετή βράβευσης για τους/τις μαθητές/τριες που θα διακριθούν.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/τις μαθητές/τριες ή το σχολείο τους.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων με ατομική τους δήλωση στα σχολεία στα οποία φοιτούν οι μαθητές/τριες. Οι Διευθυντές των σχολείων πρέπει να έχουν διασφαλίσει τη συναίνεση των Γονέων και Κηδεμόνων.

Τα έξοδα τυχόν μετακίνησης ή διαμονής μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, τα επωμίζονται οι γονείς/κηδεμόνες του/της ενδιαφερόμενου/νης μαθητή/τριας.

Δεν θα υπάρχουν έσοδα για τη Σχολή Μωραΐτη που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ούτε για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού που είναι ένας πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός φορέας, ο οποίος θα υποστηρίξει όλη την υλικοτεχνική υποδομή. Ο διαγωνισμός θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν.

Η σκοπιμότητα της υποβαλλόμενης προκήρυξης δεν εμπλέκεται με τη διαφήμιση και γενικότερα με την προώθηση εμπορικών συμφερόντων, καθώς και με τη διάθεση, δωρεάν διανομή, διακίνηση ή πώληση πάσης φύσεως υλικού (εντύπου ή μη), που κρίνεται ως διαφημιστικό, προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού.

Σχετικά Άρθρα