edu.klimaka.gr

Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) : Επισκέψεις Σχολείων

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ «ΕΛΣΤΑΤ» 2020-2021

Αρ.Πρωτ.Φ16/88993/Δ2/09-07-2020/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ Δ/ΘΜΙΑΣ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ,
ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
---
ΤΜΗΜΑ Β΄ Π/ΘΜΙΑΣ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
---
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄- ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β ΄- ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
---
Email : spoudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
Παπαδοπούλου Χ. (Δ.Ε.)
Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.)
Λυμπεροπούλου Φ. (Ε.Α.Ε.)
Μόκα Β. (Π.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.43.272 (Δ.Ε.)
: 210-34.43.317 (Δ.Ε.)
: 210-34.42.212 (Ε.Ε.)
: 210-34.42.933 (Ε.Α.Ε.)
: 210-34.42.247 (Π.Ε.)
Fax : 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση σχετικά με Εκπαιδευτικές Επισκέψεις μαθητών/τριών Π.Ε. και Δ.Ε. στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα” – σχ. έτ. 2020-2021».
Σχετικά έγγραφα: τα με αρ. πρ. 78611/ΓΔ4/23-06-2020 και 73280/ΓΔ4/15-06-2020 εισερχόμενα έγγραφα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι οι Εκπαιδευτικές Επισκέψεις μαθητών/τριών Π.Ε. και Δ.Ε. στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την “Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα ” συνεχίζονται και για το σχολικό έτος 2020-2021, όπως και τα προηγούμενα έτη με σημαντική αύξηση στην προσέλευση των μαθητών/τριών Π.Ε. και Δ.Ε.

Σκοπός των επισκέψεων είναι να εισαγάγουν τους/τις μαθητές/τριες στον κόσμο της στατιστικής επιστήμης και να τους ενημερώσουν για τις διαδικασίες ανάπτυξης, παραγωγής και διάδοσης των επίσημων στατιστικών, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά και διεθνή στατιστικά πρότυπα σε όλους τους τομείς και τηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές και τους κανόνες που προβλέπονται στην ελληνική και την ενωσιακή στατιστική νομοθεσία. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων επισημαίνονται ο σημαντικός ρόλος και η χρήση των επίσημων στατιστικών στην πολιτική, την οικονομία και την καθημερινότητα. Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες ενημερώνονται πώς να βρίσκουν εύκολα τις πληροφορίες που αναζητούν ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να πλοηγηθούν στους διαδικτυακούς τόπους της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.

Οι επισκέψεις, εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ, Πειραιώς 46 & Επονιτών, Πειραιάς, τις εργάσιμες ημέρες του μήνα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. Εναλλακτικά, η ΕΛΣΤΑΤ θα προτείνει οι παρουσιάσεις να γίνονται μέσω webcam τηλεπαρουσίασης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Υπηρεσία Στατιστικής Βορείου Ελλάδος θα συνεχίσει τη σχετική δράση στις εγκαταστάσεις της, Δελφών 218, Θεσσαλονίκη. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ (μετά από αίτημα) σε σχολεία του Νομού Ροδόπης και Νομών της Περιφέρειας Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις σχολείων μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ για τη Στατιστική Παιδεία: http://www.statistics.gr/el/edu (στην κατηγορία Εκπαιδευτικές Επισκέψεις).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους για τον προγραμματισμό των επισκέψεων στα τηλέφωνα: 2131352348 και 2131352315 (Τμήμα Βιβλιοθήκης και Διαχείρισης Περιεχομένου Ιστοχώρου) και στη συνέχεια να υποβάλουν το αίτημά τους στη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://www.statistics.gr/el/edu-programs-participation

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Π.Ε. και Δ.Ε. ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚ/ΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

Σχετικά Άρθρα