6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2019

Εκτύπωση  
Pin It

6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ 2019

(Μετάβαση στο άρθρο: Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος - Τραγουδιού "Κάν' το ν' ακουστεί")

Αρ.Πρωτ.220656/21-12-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ
ΤΜΗΜΑ Δ΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
Ιστοσελίδα: www.edutv.gr
Πληροφορίες: Ευάγγελος Δρακονταειδής
Τηλ.: 2103443042
email: edutv(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

Θέμα: Απάντηση σε αίτημα της European School Radio (Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας), που αφορά την έγκριση για την πραγματοποίηση μαθητικού διαγωνισμού ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού με τίτλο «Κάν΄ το ν’ ακουστεί 2019» για το σχολικό έτος 2018-2019.

Απαντώντας σε σχετικό αίτημά σας και έχοντας υπόψη το με αρ. 3525/12-12-2018 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. που αφορά γνωμοδότηση σχετικά με το αίτημα της Επιστημονικής Εταιρείας «Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» για την έγκριση πραγματοποίησης μαθητικού διαγωνισμού ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού με τίτλο: «Καν’ το ν’ ακουστεί 2019» και προτεινόμενο θέμα «Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους», σας ενημερώνουμε ότι το αίτημά σας εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2018-2019.

Απαραίτητες προϋποθέσεις υλοποίησής του θεωρούνται:

  1. Η γνωστοποίηση της προκήρυξης του διαγωνισμού στα σχολεία να γίνει κατά τρόπο θεμιτό και πρόσφορο και στο ευρύτερο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών και όχι με αποκλειστικό στόχο τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.
  2. Η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών και των σχολικών μονάδων στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική.
  3. Η συμμετοχή των σχολείων στον διαγωνισμό να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών/ντριών και των Συλλόγων Διδασκόντων, ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου.
  4. Η συνολική διάρκεια της δράσης να μην υπερβαίνει τις τέσσερις (4) συνολικά διδακτικές ώρες.
  5. Η διενέργεια του διαγωνισμού να γίνει με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής των διοργανωτών, σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας που αφορούν τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, των «πνευματικών δικαιωμάτων» των συμμετεχόντων μαθητών/ συμμετεχουσών μαθητριών.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά πρόκειται να πραγματοποιηθεί με πολύ μεγάλες προσδοκίες το μεγάλο γεγονός της ραδιοφωνικής χρονιάς, το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, στον Βόλο από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019. Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου, το 7ο Γυμνάσιο Βόλου και η Επιστημονική Εταιρεία «European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» καλούν όλα τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου να λάβουν μέρος στην τριήμερη γιορτή του ραδιοφώνου!

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να οργανώσουν την τριήμερη εκδρομή τους στον Βόλο και να δώσουν την μοναδική ευκαιρία στους μαθητές τους να γνωρίσουν τους συνομηλίκους τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, να συνεργαστούν μαζί τους και να μοιραστούν ραδιοφωνικές εμπειρίες, να εκφραστούν δημιουργικά παράγοντας από κοινού ραδιοφωνικά αγαθά, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και δράσεις για το ραδιόφωνο, να παρακολουθήσουν την Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019”, να ανακαλύψουν την όμορφη πόλη του Βόλου μέσα από πολιτιστικούς περιπάτους, επισκέψεις σε μουσεία και τον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Βόλου  και, φυσικά, να διασκεδάσουν όλοι μαζί!

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Μαρτίου 2019:

Στο Φεστιβάλ: http://europeanschoolradio.eu/6fest/part_form/

και στις δραστηριότητες: http://europeanschoolradio.eu/6fest/schedule-participation/

Τηλεοπτικό σποτ: https://www.youtube.com/watch?v=5lHDPTo9i0Y

Πληροφορίες: http://europeanschoolradio.eu/6fest

Για την Οργανωτική Επιτροπή: Κώστας Αμυγδαλίτσης (1ο Ε.Κ. Βόλου), Ελπίδα Πανάγου (7ο Γυμνάσιο Βόλου), Ευτυχία Τούλιου (Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο)

Pin It

Εκτύπωση