4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΗΜΕΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2014"

Εκτύπωση  
Pin It

ΗΜΕΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2014

Αρ.Πρωτ.36972/Γ2/12-03-2014/ΥΠΑΙΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ Δ΄ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πληροφορίες: Πηνελόπη Σακκοπούλου
Τηλέφωνο: 210 344 3023

ΘΕΜΑ: 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» - Αθήνα 11 Απριλίου 2014
Σε απάντηση του: αρ. πρωτ. Υ.ΠΑΙ.Θ./ΚΠ/30552/Γ7/04-03-2014

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σκοπών και δραστηριοτήτων της, συνδιοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» με τίτλο: «1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 6-15 Απριλίου 1896… Αθήνα 11 Απριλίου 2014», στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά και στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Στόχος της δράσης είναι να διδάξει στην ελληνική νεολαία τις ολυμπιακές αξίες και να διοχετεύσει στα μικρά παιδιά μηνύματα που περιέχει η Ολυμπιακή Παιδεία, φέρνοντάς τα κοντά στον αθλητισμό και τις αρετές που περιέχει, όπως γίνεται σε 143 άλλα κράτη-μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Έως σήμερα, η στατιστική μελέτη της Ακαδημίας έχει δείξει ότι τα εκπαιδευτικά της προγράμματα Αθλητικής & Ολυμπιακής Παιδείας συμβάλλουν στη προώθηση του αθλητισμού στα παιδιά, του ευ αγωνίζεσθαι, του φίλαθλου πνεύματος, της προστασίας του περιβάλλοντος και μεταφέρουν στους νέους της χώρας μας μηνύματα ενάντια στην παραβατικότητα, στο ντόπινγκ, στη βία και στο ρατσισμό.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης των νέων, στις αξίες του Ολυμπισμού. Κατά την φετινή δράση σχεδιάζεται να κατασκευαστεί μέσα από την τέχνη της χαρτοδιπλωτικής - το μεγαλύτερο περιστέρι της ειρήνης, στον αγωνιστικό χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου, διεκδικώντας το παγκόσμιο ρεκόρ κατασκευής του περιστεριού της ειρήνης (Guinness World Record) . Το περιστέρι θα κατασκευαστεί από παραδοσιακά λευκά χάρτινα καραβάκια που θα κληθούν να προετοιμάσουν οι μαθητές στα σχολεία τους. Το παραδοσιακό καραβάκι κατασκευάζεται απλά, με την τεχνική της χαρτοδιπλωτικής, από μία κόλλα χαρτιού Α4 (επισυνάπτεται αρχείο με οδηγίες για τους μαθητές).

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στη δράση θα φέρουν μαζί τους τα λευκά καραβάκια που θα έχουν κατασκευάσει, τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα τοποθετηθούν στον αγωνιστικό χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, από τις 9:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ. Τα καραβάκια όλα μαζί θα αποτελέσουν την δομική μονάδα για να σχηματοποιηθεί ένα γιγάντιο λευκό περιστέρι που θα καταλάβει ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου. Οι εικόνες αυτού του γιγαντιαίου έργου ειρήνης, θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο, στέλνοντας από την χώρα και το σημείο που αναβίωσαν οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του Αθλητισμού. Τα παιδιά, ως συμμετέχοντες, που φοιτούν στα σχολεία της Ελλάδας, μέσα από αυτή τη μοναδική κατασκευή θα μεταλαμπαδεύσουν σε όλο τον κόσμο τις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού: την Ειρήνη, τη Συνεργασία, τη Φιλία, την Αλληλεγγύη, την Αριστεία.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
210 6878 815, 210 6878 776, 210 6878 735
ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η συμμετοχή των μαθητών στη δράση γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων έκαστης σχολικής μονάδας, είναι προαιρετική και δωρεάν και η μετακίνησή τους θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΥΑ με αρ. πρωτ.129287/Γ2/10-11-2011-ΦΕΚ 2769, τ. Β’).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΟΤΑ

Pin It

Εκτύπωση