edu.klimaka.gr

8ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού 2023 2024

8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2023-2024

Αρ.Πρωτ.Φ15.1/127104/Δ2/06-11-2023/ΥΠΑΙΘΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄
----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
----
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
----
Email : spoudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
Λυμπεροπούλου Φ. (Ε.Α.Ε.)
Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.)
Ρούνη Π. (ΙΔ.ΕΚΠ.)
Θεοδωράκου Β. (Δ.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.42.272 (Δ.Ε.)
210-34.42.933 (Ε.Α.Ε.)
210-34.42.212 (Ε.Ε.)
210-34.34.64 (ΙΔ.ΕΚΠ.)
210-34.42.245 (Δ.Ε.)

ΘΕΜΑ: Έγκριση του 8ου Μαθητικού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου με θέμα: «ΑΘΗΝΑ- ΡΩΜΗ :Ένα Μακραίωνο Ταξίδι (509 π.Χ.- Σήμερα) Ιστορία, Πολιτισμός, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Θεσμοί, Δημοκρατία» που συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και την Association Européenne des Enseignants (AEDE), και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Β’,Γ΄ Γυμνασίου, Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και Β’,Δ’ Γυμνασίου και Α’-Δ’ Λυκείου Ειδικής Εκπαίδευσης ) όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σχετικό έγγραφο: τo με αρ. πρ. 119909/ΓΔ4/Δ3/Δ4/Δ2/Δ7/25-10-2023 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Απαντώντας στο με αρ.πρωτ.εις.ΙΕΠ 38974/30-06-2023 αίτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 65/24-10-2023), σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε για το σχολικό έτος 2023-2024, τη διεξαγωγή του 8ου Μαθητικού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου με θέμα: «ΑΘΗΝΑ- ΡΩΜΗ :Ένα Μακραίωνο Ταξίδι (509 π.Χ.- Σήμερα) Ιστορία, Πολιτισμός, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Θεσμοί, Δημοκρατία» από 26 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2023, που συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και την Association Européenne des Enseignants (AEDE), και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Β’,Γ΄ Γυμνασίου, Α, Β΄ και Γ΄ τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και Β’, Δ’ Γυμνασίου και Α’-Δ’ Λυκείου Ειδικής Εκπαίδευσης) όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στον εν λόγω συνέδριο να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων. Η μετακίνηση μαθητών/μαθητριών, να γίνεται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές.
  2. Να μην παρακωλύεται με οποιονδήποτε τρόπο η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
  3. Η παρουσία εκπαιδευτικών του σχολείου κρίνεται απαραίτητη κατά την υλοποίηση του συνεδρίου.
  4. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο συνέδριο να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
  5. Το κόστος συμμετοχής των μαθητών/τριών στο εν λόγω συνέδριο να συνεκτιμάται από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων/Διδασκουσών.
  6. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
  7. Να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση και μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών, χωρίς την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
  8. Να διασφαλιστούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων/εργασιών των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/μαθητριών, όπως αυτά ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
  9. Να μην δημοσιεύσει ο φορέας σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα τα έργα των μαθητών/μαθητριών, παρά μόνο εφόσον εξασφαλίσει την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων και η χρήση των έργων γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
  10. Να μην προκύπτουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει το συνέδριο ή άλλον από τα υποβληθέντα έργα ή τις υποβληθείσες εργασίες.
  11. Τα έργα/Οι εργασίες των μαθητών/μαθητριών θα υποβάλλονται σε κρίση μόνο στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή και δεν θα εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου και στην εν γένει αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών.
  12. Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.
  13. Τυχόν σχετικό συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό να διατίθεται δωρεάν και να είναι ελεύθερο προς χρήση στους/στις εκπαιδευτικούς.
  14. Να τεθεί υπόψη του/της Συντονιστή/στριας Εκπαίδευσης των ελληνικών σχολείων των χωρών στις οποίες απευθύνεται, προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα αξιοποίησής του στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος που ακολουθείται.
  15. Να τεθεί υπόψη των Συμβούλων Εκπαίδευσης, καθώς και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ώστε να αξιοποιηθεί αναλόγως σε συναφείς δράσεις που υλοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους.
  16. Να υπάρχει συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., όπου υπάρχει, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσαρμογές κατά την υλοποίηση του συνεδρίου.
  17. Στην περίπτωση των Ειδικών Γυμνασίων και Λυκείων να υπάρχει συνεργασία των εκπαιδευτικών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαφοροποιήσεις στην προετοιμασία των μαθητών/τριών για συμμετοχή στο συνέδριο.
  18. Να διασφαλίζεται από τους συντελεστές η πλήρης προσβασιμότητα για τους/τις μαθητές/τριες των Ειδικών Σχολείων προκειμένου να συμμετάσχουν ισότιμα στο συνέδριο.
  19. Τη δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο ΙΕΠ με την ολοκλήρωση της δράσης τον πλήρη φάκελο αξιολόγησής της για κάθε σχολικό έτος υλοποίησης (έκθεση αποτίμησης και τεκμήρια).
  20. Η δέσμευση των συντελεστών ότι στην περίπτωση έγκρισης του συνεδρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί μελλοντική υλοποίησή του με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
  21. Ο φορέας διοργάνωσης αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του συνεδρίου.

Η έγκριση των ανωτέρω εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.:http://edu-gate.minedu.gov.gr/ →Ενημερωτικό υλικό→ Εγκεκριμένα Προγράμματα →Διαγωνισμοί 2023-2024

Επισυνάπτεται η Προκήρυξη του Διαγωνισμού με αναλυτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή.
Συν.: 2 ηλ. αρχεία

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μαθητικού Συνεδρίου
8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο

26 Νοεμβρίου 2023 – 1 Δεκεμβρίου 2023, Ρώμη Ιταλίας

με θέμα:
«ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ: Ένα Μακραίωνο Ταξίδι (509 π.Χ. – Σήμερα) Ιστορία, Πολιτισμός, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Θεσμοί, Δημοκρατία»

 

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ν.π.ι.δ. εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟΑ, διεθνής οργανισμός με παραρτήματα στο εξωτερικό: Ιταλία, Ρουμανία, Γερμανία, Αγγλία, Αλβανία, Κύπρος, Αίγυπτος (Μουσείο Καβάφη, Αλεξάνδρεια), Ουκρανία (Μουσείο Φιλικής Εταιρείας, Οδησσός), Γαλλία, Γεωργία, Σερβία.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και

Η Association Europeenne des Enseignants (AEDE)

Διοργανώνουν Μαθητικό Συνέδριο με σκοπό, στόχους και θεματικούς άξονες, ως ακολούθως:

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η μελέτη και κατανόηση του Ρωμαϊκού Πολιτισμού που εν πολλοίς παραμένει άγνωστος ή μελετάται αποσπασματικά. Η θεματολογία αφορά όχι μόνο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή πολιτικά γεγονότα, αλλά και στη μελέτη των θεσμών, τη σύνθεση του Κράτους, τα τεχνικά επιτεύγματα, την ανάδειξη σημαντικών ρητόρων, ιστορικών, θεατρικών συγγραφέων, ποιητών, των οποίων η συμβολή υπήρξε καθοριστική στη διαμόρφωση του δυτικού και παγκόσμιου πολιτισμού. Στο Συνέδριο θα αναλυθεί η σημασία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που επηρέασε τον ρωμαϊκό πολιτισμό, όπως επίσης και η σημασία του ρωμαϊκού πολιτισμού στη χιλιόχρονη βυζαντινή ιστορία. Επιπλέον, οι μαθητές θα μελετήσουν την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία, τις δομές, το χαρακτήρα της, τις κοινωνικές, πολιτικές και ιστορικές συνθήκες που τη διαμόρφωσαν, την εξέλιξή της, την ακμή και τα αίτια της πτώσης της. Επίσης, τα πολιτιστικά θεμέλια της αθηναϊκής δημοκρατίας, το αρχαίο δράμα, την κωμωδία, τη φιλοσοφία, τη ρητορεία, την τέχνη. Στο πλαίσιο αυτό θα αναδειχθούν οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ του ελληνικού και του ρωμαϊκού πολιτισμού, οι αλληλεπιδράσεις και η συμβολή του καθενός στην παγκόσμια πολιτιστική εξέλιξη.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι η ενεργοποίηση των μαθητών των σχολικών μονάδων για την πρωτότυπη διαπραγμάτευση του θέματος της εργασίας τους, η κινητοποίηση της σκέψης, της φαντασίας, της πρωτοβουλίας, η αλληλεπίδραση των μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα και η συνεργασία με συμμαθητές τους από σχολεία της Ιταλίας και της Ευρώπης, η βελτίωση των εκφραστικών ικανοτήτων των μαθητών και των δεξιοτήτων στην παρουσίαση των εργασιών τους αλλά και η αναζήτηση έκφρασης και παρουσίασης της εισήγησής τους μέσα από την τέχνη (χορευτικό, μουσικό, θεατρικό δρώμενο, εικαστική παρέμβαση), η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και η ομαδική δουλειά για την εκπόνηση των εργασιών, ο εμπλουτισμός και η ενδυνάμωση της σχέσης καθηγητών και μαθητών και η επαφή των μαθητών με σπουδαίους χώρους πολιτισμού, μουσεία, χώρους τέχνης ώστε δια ζώσης να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη.

Θεματικοί άξονες του Συνεδρίου:

  • Res Publica Romana
  • Η σημασία της Ρωμαϊκής Ιστορίας
  • Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός
  • Ετρούσκοι, Έλληνες, Ρωμαίοι
  • Ρώμη και ελληνιστική Ανατολή
  • Αρχαία Ελλάδα και Ρώμη
  • Ρώμη και Βυζάντιο
  • Βασικοί θεσμοί της Ρωμαϊκής Πολιτείας
  • Όμηρος και Βιργίλιος
  • Λατινική λογοτεχνία και ποίηση
  • Δημόσιο και ιδιωτικό ρωμαϊκό δίκαιο
  • Το τέλος της ρωμαϊκής δημοκρατίας-οι Καισαροκτόνοι
  • Η κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
  • Το αθηναϊκό δημοκρατικό πρότυπο
  • Η αθηναϊκή ηγεμονία-Σύγκριση με την Pax Romana
  • Ο λαϊκισμός: ένα επικίνδυνο φαινόμενο
  • Καθημερινή ζωή στην Αθήνα του Περικλή
  • Η ζωή των γυναικών στην Αθήνα και τη Ρώμη
  • Δημοσθένης και Κικέρων
  • Οι μεγάλοι τραγικοί
  • Η Αθήνα κατά την εποχή του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου
  • Η κληρονομιά της Αθήνας και της Ρώμης
  • Αύγουστος και Αθήνα
  • Ρωμαϊκά οικοδομήματα στην αρχαία Αθήνα
  • Η Ακρόπολη των Αθηνών
  • Η καταστροφή της Αθήνας από τον Σύλλα

Στο Συνέδριο μπορούν να συμμετέχουν σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ευρώπη, καθώς επίσης και σχολεία της ομογένειας.

Στο Συνέδριο λαμβάνουν μέρος μαθητές από μία ή περισσότερες των τάξεων Β’ και Γ’ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου ενός σχολείου και η ομάδα μαθητών κάθε σχολικής μονάδας μπορεί να αποτελείται από μαθητές διαφορετικών τμημάτων ή/και τάξεων (και διατμηματική και διαταξική ομάδα).

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή μαθητών κάθε σχολικής μονάδας:

Ι. Η ανάληψη της παιδαγωγικής ευθύνης και καθοδήγησης του μαθητικού δυναμικού από έναν ή περισσότερους εκπαιδευτικούς κατόπιν απόφασης του συλλόγου διδασκόντων.

ΙΙ. Οι μαθητές θα έχουν απαραιτήτως την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο.

Οι σχολικές μονάδες μπορούν να συμμετάσχουν με εισηγήσεις σε ελληνική ή/και αγγλική γλώσσα, κατ’ επιλογή κάθε σχολείου, εργασίες (projects) που μπορούν να υποστηρίζονται από power points τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, με δρώμενα (θεατρικά, μουσικά, χορευτικά) και εικαστικές συνθέσεις.

Η κάθε εισήγηση-παρουσίαση θα διαρκεί έως 15 λεπτά.

Η διάρκεια των συνεδριών θα είναι καθημερινά από τις 10.00 έως 14.00 και από 16.00 έως 19.00.

Οι διοργανωτές θα αναλάβουν όλη τη διαδικασία υλοποίησης, διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων δημιουργών κατά την κείμενη νομοθεσία. Η χρήση των εισηγήσεων-έργων θα γίνει για εκπαιδευτικούς και μόνον σκοπούς.

Το Συνέδριο και το πρόγραμμά του δεν εμπλέκεται με την προώθηση εμπορικών προϊόντων, ούτε και τη διάθεση, δωρεάν διανομή, διακίνηση ή πώληση πάσης φύσεως υλικού, εντύπου ή μη, και δεν θα προκύψουν έσοδα (από εμπορία, διαφήμιση ή κ.ά.) για τους διοργανωτές ή τρίτους από τις εισηγήσεις-έργα που θα παρουσιαστούν. Το Συνέδριο και το πρόγραμμά του θα αξιολογηθούν από τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές στους οποίος θα διανεμηθεί ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του προγράμματος και της διοργάνωσης (επισυνάπτεται).

Μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου θα καταρτισθεί προς υποβολή έως τη λήξη του σχολικού έτους στις αρμόδιες υπηρεσίες, Έκθεση Αποτίμησης, η οποία θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Αριθμός σχολικών μονάδων που συμμετείχαν από τη Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Ταυτότητα συμμετεχόντων σχολικών μονάδων (όνομα, Δ/νση Εκπαίδευσης, ΠΔΕ, και για τα σχολεία του εξωτερικού: όνομα, πόλη, χώρα).
  • Αριθμός ωφελουμένων μαθητών.
  • Αριθμός εμπλεκομένων καθηγητών.
  • Τρόπος υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος
  • Αποτελέσματα αξιολόγησης μαθητών και καθηγητών.

Υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο Νικόλαος Α. Κούκης, Φιλόλογος, Ιστορικός (e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 210 6776540 εσωτ. 251 & 6980 406660).

Συγκροτούνται δύο επιτροπές, Επιστημονική και Οργανωτική, που έχουν αναλάβει την οργάνωση του Συνεδρίου:

1. Η Επιστημονική Επιτροπή, με ευθύνη τη θεματολογία, την εποπτεία και την επιμέλεια των εργασιών των συμμετεχόντων στο συνέδριο και τις παρουσιάσεις των εργασιών τους, αποτελείται από τους:

  • Τζαμτζή Ιωάννη Ε., Καθηγητή Ρωμαϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Αναστασόπουλο Νικόλαο, Επίκουρο Καθηγητή Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Παπαναστασόπουλο Νικόλαο, Επίκουρο Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
  • Χατζηθεοφάνους Γεώργιο, Υποστράτηγο ε.α., Οικονομολόγο, Αντιπρόεδρο Συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ.
  • Κούκη Νικόλαο Α., Φιλόλογο, Ιστορικό, Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
  • Μαρκαντωνάτο Ανδρέα, Καθηγητή Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
  • Τσελέντη Διονύσιο, Φιλόλογο, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
  • Καραδήμα Παναγιώτα, Θεολόγο-Φιλόλογο-Νομικό, Πρόεδρο της A.E.D.E. Ελλάδος.
  • Σιδέρη Ανδρέα, Πολιτικό Επιστήμονα, MSc Ευρωπαϊκές Σπουδές LSE, Εκδότη, Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

2. Η Οργανωτική Επιτροπή, με ευθύνη τα πρακτικά θέματα που αφορούν την όλη διεξαγωγή του συνεδρίου, αποτελείται από τους:

  • Κούκη Νικόλαο Α., Φιλόλογο, Ιστορικό, Πρόεδρο Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ως Πρόεδρο.
  • Κεφαλογιάννη-Χατζάκη Αλίκη, Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας με έδρα στην Τεργέστη.
  • Φαλούκα Αθανάσιο, τ. Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.
  • Θώδη Γεώργιο, Φιλόλογο ΓΕΛ Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
  • Μάστορη Βασίλειο, Φιλόλογο, Διευθυντή ΓΕΛ Κύμης.
  • Αντωνίου Ζέττα, Φιλόλογο Ιονίου Σχολής.
  • Τσιλιγιάννη Ιωάννα, Φιλόλογο Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού).

Σχετικά με τα πρακτικά και διοικητικά ζητήματα, σημειώνεται ότι:

Ο προγραμματισμός και οι οργανωτικές λεπτομέρειες αναλαμβάνονται από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο συνέδριο, όπως και όλες οι πληροφορίες που το αφορούν, θα παρέχονται από τον:

✓ Νικόλαο Α. Κούκη (e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 210 6776540 εσωτ. 251 & 6980 406660)

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι τις 12.10.2023. Η ημερομηνία αποστολής πρόθεσης συμμετοχής θεωρείται η ημερομηνία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

• Για την επιλογή των σχολείων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

• Για το αναλυτικότερο πρόγραμμα του συνεδρίου και άλλες οργανωτικές πληροφορίες θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

• Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν πλήρως το κόστος οργάνωσης του Συνεδρίου (συνεδριακοί χώροι, τεχνικός εξοπλισμός κ.λπ.) και δεν προκύπτει κανένα κόστος συμμετοχής ανά μαθητή ως έξοδα διοργάνωσης του Συνεδρίου.

• Κάθε σχολική μονάδα, για τη μετακίνηση και διαμονή της, θα επιλέξει ελεύθερα το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο θα συνεργαστεί, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΦΕΚ Β’ 456/13.02.2020).

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2023

Νικόλαος Α. Κούκης
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Σχετικά Άρθρα